Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Tanzania Kepenginan Miwiti Pameran Pariwisata Daerah Pertama

Tanzania siyap kanggo pameran pariwisata regional EAC

Pameran pariwisata regional pertama lan kaping pisanan kanggo 6 negara anggota Komunitas Afrika Wétan (EAC) bakal diwiwiti awal wulan Oktober. Wis dikembangake kanggo narik perusahaan turis lan produsen kebijakan ing blok regional.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Merek minangka Pameran Pariwisata Daerah Afrika Wétan (EARTE) 2021, pameran kasebut dijadwalake dibukak wiwit tanggal 9 nganti 16 Oktober.
  2. Acara kasebut narik kawigaten para pemain pariwisata utama saka negara anggota EAC.
  3. EARTE 2021 minangka pameran pariwisata regional pertama sing dianakake ing Afrika Wétan, kanthi target nggawe program gabungan sing bakal nggabungake 6 negara anggota kanggo nggawe inisiatif pariwisata regional.

Peserta menyang EARTE kalebu para pembeli internasional lan media sing bakal melu mbabarake papan wisata sing kasedhiya ing Afrika Wétan saka saben negara masing-masing.

Pameran kasebut bakal diterusake karo perjalanan familiarization kanggo para pembeli lan media internasional sing dadi tuan rumah menyang sawetara situs turis sing apik ing Tanzania lan EAC sing ana ing segara India lan pantai danau, satwa liar, kaendahan indah, situs sejarah, lan warisan budaya sing sugeh.

Tema pameran sing bakal teka yaiku "Promosi Pariwisata Tangguh kanggo Pembangunan Sosial-Ekonomi Inklusif." Tema kasebut dirancang kanggo ngandhani kabutuhan kanggo ngembangake lan ngrubah sektor pariwisata kanthi cara berkelanjutan supaya bisa ngatasi pengaruh ing sektor kasebut dening pandemi COVID-19.

Wilayah EAC ilang nganti 70 persen tamu turis internasional sing teka ing taun 2020, ditambah rugi gedhe saka pendapatan pariwisata lan proyek sing ana gandhengane karo turisme. EAC Sekretaris Jenderal, Peter Mathuki. Konservasi satwa ing wilayah kasebut nandhang sangsara gedhe saka pandemi amarga ilang penghasilan konservasi, sing umume digawe liwat turis sing ngunjungi wilayah sing dilindhungi lan konservasi satwa ing wilayah kasebut.

Sektor pariwisata minangka salah sawijining bidang kerjasama sing paling penting kanggo EAC, amarga menehi kontribusi kanggo ekonomi Negara-Negara Mitra ing babagan PDB (udakara 10%), penghasilan ekspor (17%), lan lapangan kerja (udakara 7% ). Efek multiplier lan hubungane karo sektor liyane sing dadi instruksi integrasi kayata pertanian, transportasi, lan manufaktur cukup gedhe banget.

Artikel 115 saka Prajanjian EAC nyedhiyakake kerjasama ing sektor pariwisata, ing endi Negara-negara Mitra ngupayakake nggawe pendekatan kolektif lan terkoordinasi kanggo promosi lan pemasaran pariwisata berkualitas dadi lan ing njero komunitas.

Utamane, dheweke nindakake koordinasi kabijakan ing industri pariwisata, standarisasi klasifikasi hotel, lan nggawe strategi regional kanggo promosi pariwisata, kanthi upaya individu dikuatake kanthi tumindak regional.

Negara anggota EAC wis promosi pariwisata regional ing pameran pariwisata internasional, kalebu Pasar Perjalanan Dunia (London) lan International Tourism Bourse (ITB) ing Berlin.

Pameran Pariwisata Daerah banjur bakal dianakake dening Negara Mitra kanthi rotasi.

Sajrone Rapat Ekstra-Biasa sing dianakake tanggal 15 Juli 2021, Dewan Sektor EAC Pariwisata lan Manajemen Margasatwa mutusake Republik Tanzania kudu dadi EXPO Pariwisata Regional EAC kaping 1 ing Arusha ing Oktober 2021. Pilihan saka Arusha - pusat turis lan kutha safari ing Tanzania - wis digawe supaya gampang diakses para peserta saka kabeh Negara Mitra.

Tujuan pameran kasebut yaiku promosi EAC minangka tujuan pariwisata tunggal, nyedhiyakake platform kanggo bisnis bisnis para penyedia layanan pariwisata (B2B), lan nggawe kesadaran babagan pariwisata.

Acara kasebut bakal kalebu pameran dening panyedhiya layanan pariwisata, rapat jaringan lan rapat B2B, lan seminar babagan sub-tema pariwisata lan satwa. Gegayutan karo sektor pariwisata, sub-tema kasebut bakal kalebu aspek ketahanan pariwisata lan manajemen krisis, pemasaran pariwisata digital, pangembangan paket pariwisata multi-tujuan, lan peluang investasi lan insentif.

Ing sisih liyane, sub-tema sing gegandhengan karo satwa kalebu nyakup Combating Poaching lan Perdagangan Margasatwa Ilegal lan nilai ekonomi satwa ing wilayah kasebut.

Sing penting uga, pameran kasebut bakal nambah pariwisata intra-regional saliyane pariwisata internasional kanthi promosi penawaran produk pariwisata kanggo warga EAC. Iki bakal nambah gaweyan sadurunge kayata keputusan Dewan Menteri yen Negara Mitra nawakake tarif preferensi kanggo warga negara sing ngunjungi papan wisata ing wilayah kasebut kanthi tarif sing ditrapake kanggo warga negara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar