Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Prancis News tanggung jawab Pariwisata Singapur

Kongres Konservasi Dunia IUCN: Tindakan Berkelanjutan Anyar

Perdana Menteri Prancis Macron nalika pidato ing pembukaan Kongres IUCN
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Uni Internasional kanggo Konservasi Alam (IUCN) ngrampungake Kongres Konservasi Dunia quadrennial minggu iki - setaun mengko tinimbang sing ditengeri amarga krisis COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Iki minangka agenda lengkap lan produktif kanggo konferensi Internasional Konservasi Alam 9 dina sing dianakake ing Marseille, Prancis.
  2. Ana 4 puncak sing ditindakake sajrone wektu iki, kanthi tujuan kanggo menehi inspirasi lan semangat.
  3. 4 puncak sing ditawakake yaiku: KTT Penduduk Asli, KTT Pemuda Global, KTT CEO, lan KTT Tindakan Lokal.

Sajrone konferensi 9 dina, anggota IUCN milih 39 Gerakan, dipilih kepemimpinan anyar, lan nyetujoni program IUCN sabanjure taun 2021-2024, sing bakal ditelpon Alam 2030: Uni ing Tindakan. Sajrone wektu kasebut, uga ana 4 puncak liyane - ing KTT Masyarakat Adat, ing KTT Pemuda Global, ing KTT CEO, lan ing KTT Tindakan Lokal, kabeh tujuane kanggo menehi inspirasi lan semangat kanggo macem-macem klompok sing digunakake karo IUCN.

EcoGo teka ing konferensi sing nyengkuyung 3 gerakan - Motion 003 - Nggawe Komisi Perubahan Iklim (utawa Nggawe Platform Tindakan Krisis Iklim Global) saka Yayasan Alliance Conservation Alliance lan Suara Tenggelam Kita; Motion 101 - Nyetel target konservasi adhedhasar wilayah adhedhasar bukti apa sing kudu dikembangake alam lan masarakat, disponsori dening The WILD Foundation lan Yellowstone menyang Inisiatif Konservasi Yukon; lan Gerakan 130 - Nguatake peran pariwisata berkelanjutan ing konservasi keanekaragaman hayati lan ketahanan masyarakat, sing diusulake dening WCPA (komisi ing IUCN) Pariwisata lan Kelompok Spesialis Wilayah Dilindhungi. Loro-lorone liwati, kaya sing bisa dideleng dening asil swara.

Pamela ing Aix en Provence

Motion 130 kalebu nggawe Pariwisata Berkelanjutan minangka topik lan nggabungake acara lan kegiatan wisata adhedhasar alam dadi Kongres lan konferensi IUCN mbesuk, njaluk digawe klompok kerja antar komisi sing fokus ing peran pariwisata berkelanjutan ing konservasi keanekaragaman hayati lan ketahanan masyarakat, lan desakan komisi liyane kanggo nyakup pariwisata berkelanjutan ing upaya mbesuk. WCPA lan kabeh sponsor dadi ngucapake selamat.

Motion 101 pancen wis suwe banget, lan wis kliwat amarga usaha Vance Martin lan time sing ora kendel. Minangka perubahan iklim nyebabake kabutuhan mutlak kanggo tumindak, iki minangka macem-macem pedoman sing dibutuhake kanggo nglindhungi alam - kunci supaya bisa urip.

Jehoshua Shapiro, Jessica Hughes, lan Pamela Lanier nalika nedha bengi CEC

Motion 003 debat banget. Para panaliti pengin Komisi Perubahan Iklim digawe, nanging ing revisi dening badan kajian IUCN, basa diganti dadi pasukan tugas, tinimbang nggawe komisi. Waca tanggepan "Swara Tenggelam Kita" kanggo pangowahan kasebut kene. sing basa diganti kanthi revisi luwih lanjut kanggo "Nggawe Platform Tindakan Krisis Iklim Global IUCN" utawa nggawe Komisi. Usul kasebut dilulusake ing debat kaping 8 lan pungkasan ing konferensi, sanajan formulir sing bakal ditindakake durung dingerteni.

IUCN uga sarujuk a manifesto anyar kanggo periode patang taun sabanjure kanthi fokus ing pemulihan COVID-19 lan ngilangi kerugian keanekaragaman hayati.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar