Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Education Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Nalika kanca paling sampeyan pengin sampeyan divaksinasi…

Wong Amerika mbuwang kanca amarga vaksinasi COVID-19
Wong Amerika mbuwang kanca amarga vaksinasi COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Poling nuduhake manawa 97% wong sing divaksinasi nganggep kanca sadurunge dadi "anti-vaxxers" lan ujar yen dheweke ora bisa ngerti pentinge nembak kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • 14% warga Amerika sing divaksinasi duwe kekancan karo wong sing ora milih vaksinasi.
  • 81% responden survey Demokrat ujar manawa divaksin kabeh.
  • 64% responden survei Republik ujar manawa dheweke divaksinasi kanthi lengkap.

Poling negoro anyar, sing ditindakake ing wiwitan September, ngumumake manawa 16% warga AS sing melu survey wis mungkasi paling ora telung kekancan sajrone setaun kepungkur. Udakara 14% warga Amerika sing divaksinasi ujar yen dheweke duwe hubungan karo kanca sing ora milih divaksinasi marang COVID-19.

Wong Amerika wis mbuwang kanca saka urip sajrone krisis coronavirus, lan kanggo wong-wong sing milih kecelakaan, posisi kanca ing vaksin COVID-19 asring dadi pemecah hubungan.

Nyatane, responden sing divaksinasi meh kaping papat luwih gampang tinimbang wong sing ora niat golek jab - 66% nganti 17% - wis mungkasi kekancan nalika pandemi kasebut. Poling nuduhake manawa 97% wong sing divaksinasi nganggep kanca sadurunge dadi "anti-vaxxers" lan ujar yen dheweke ora bisa ngerti pentinge nembak kasebut.

Vaksinasi COVID-19 minangka salah sawijining masalah sing paling bisa mbelah wong Amerika. 14% sing nyebutake jab minangka alasan kanggo mungkasi kekancan dibandhingake karo 16% sing nyalahake beda politik lan 15% sing mantan kanca kencan karo pasangan mantan. Alasan liyane kalebu nemokake kanca yaiku wong apus-apus (7%) lan duwe kanca nggawe crita babagan dheweke (12%).

Hollywood kayane wis mberkahi ide babagan mbuwang kanca sing nolak divaksinasi. Aktris Jennifer Aniston - ironis, bintang serial televisi 'Friends' - ujar pungkasan wulan ing sawijining wawancara majalah InStyle yen dheweke wis mungkasi hubungan karo wong-wong sing ora gelem ngganggu utawa milih ora ngandhani status inokulasi. "Wirang tenan," jarene. "Aku mung nemoni sawetara wong ing rutinitas minggon."

Aktris Jennifer Aniston

Tingkat vitriol vaksin saya tambah sawetara minggu kepungkur. Superstar radio Howard Stern bubar njeblug "kabeh bocah ing negara kita sing ora bakal divaksinasi" lan ujar manawa sing ora entuk jab kudu ditolak amben rumah sakit yen lara. "Nginep ing omah, mati ing kana karo COVID," jarene.

Superstar Radio Howard Stern

Anyar ujar manawa 81% responden survey Demokrat kabeh divaksinasi, dibandhingake karo 64% wong Republik lan 69% independen. Udakara 57% wong Republik lan 41% Demokrat ujar manawa masarakat "kritis banget" kanggo wong Amerika sing ora divaksinasi.

Toleransi otonomi vaksin wis suda ing USA, kaya Presiden Joe Biden minggu kepungkur mrentah kabeh bisnis kanthi 100 utawa luwih karyawan kanggo meksa para buruh supaya bisa nembak. "Kita wis sabar, nanging sabar mung tipis, lan penolakan sampeyan bakal nyebabake kita kabeh," ujare Biden babagan warga Amerika sing ora divaksinasi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar