24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Kepulauan Cook Warta Pamrentah Kabar Olahraga Warta Breaking Selandia Anyar News wong Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Siji-sijine Island Nation sing bebas saka Coronavirus bakal tetep ditutup

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ora suwe sawise mlebu ing Rarotonga, sampeyan bisa kayak ing laguna sing jernih, ngombe koktail pertama utawa kolam renang santai ing resor sing apik. Ora preduli sampeyan dununge utawa apa sing pengin ditindakake, pulau-pulau kasebut bakal daksenengi nalika luang.
Mesthi wae iki yen sampeyan bisa tekan kana

Print Friendly, PDF & Email
  • The Kepulauan Cook ora bakal mbukak maneh lelungan, kalebu pasar turis utama Selandia Baru nganti ora ana transmisi komunitas Covid-19 suwene 14 dina lan lelungan luwih saka 12 wis divaksinasi kanthi lengkap
  • Perbatasan Kepulauan Cook wis ditutup menyang Selandia Baru lan negara liya luwih saka telung minggu wiwit kasus Delta pertama dilaporake kaping 16 Agustus ing Auckland.
  • Kepulauan Cook minangka sawijining negara ing Pasifik Selatan, sing duwé hubungan politik karo Selandia Baru. 15 pulau kasebut kasebar ing wilayah sing jembar. Pulo paling gedhe, Rarotonga, papane pegunungan lan Avarua, ibukutha nasional. Ing sisih lor, Pulo Aitutaki duwe laguna jembar sing diubengi karo terumbu karang lan pulau-pulau cilik, pasir. Negara iki misuwur amarga akeh situs snorkeling lan menyelam.

Pamrentah Kepulauan Cook langsung nutup perjalanan, mung ngidini Kiwis ing Kepulauan Cook bali.

Perdana Menteri Cook Cook, Brown ujar manawa ing sawetara wektu mbesuk, kabeh negara kudu urip karo Covid-19. Nanging, wektu kasebut saiki ora kanggo Cook Islanders, amarga dheweke ngawasi program wabah lan vaksinasi Delta Selandia Baru.

Kepulauan Cook minangka salah sawijining negara paling cilik ing donya sing bisa njaga Covid-19 metu.

In September Kepulauan Cook janji bakal tetep dadi Coronafree.

Brown ujar karo media Selandia Baru: "Nalika kita ngakoni manawa ing sawetara wektu mbesuk, kabeh negara kudu sinau urip karo Covid-19, wektu kasebut durung teka."

Dheweke jelas banget yen Kepulauan Cook ora pengin wabah COVID. Dheweke nambahake, pengaruhe kanggo sumber daya kesehatan Kerajaan uga ekonomi bakal ngancurake banget.

Brown ujar manawa pamrentahane nindakake kabeh cara kanggo nglindhungi kesehatan lan kesejahteraan Pulo Cook uga ekonomi negara kasebut.

Luwih saka 300 Pulo Cook sing terdampar ing Selandia Baru kudu ngenteni paling ora dina Selasa ngarep kanggo ngerti apa dheweke bisa mulih.

Brown ujar manawa pamrentahane nggoleki penerbangan repatriasi saka Christchurch kanggo sing sanjabane Auckland ing level 2, nanging durung ana tanggal sing ditemtokake.

Pelancong kasebut kudu menehi tes Covid-19 sing negatif 72 jam sadurunge budhal, ngrampungake formulir aplikasi pangiriman sing dikelola Kepulauan Cook lan ngalami karantina wajib pitung dina nalika tekan kutha ibu negara bangsa Rarotonga.

Brown ujar amarga ana risiko Covid-19, Pulo Cook ing Auckland kudu ngenteni penurunan level 2 utawa ngisor sadurunge diidini mlayu mulih.

Kabinet dheweke bakal terus mriksa informasi lan saran anyar saka aparat kesehatan nalika jumlah vaksinasi tambah ing Selandia Baru.

Pengaruh pandemi pariwisata Cook Cook lan perekonomiane wis signifikan, lan wabah ing Selandia Baru ngganggu pertumbuhan.

Pendanaan $ 15 yuta wis direncanakake kanggo dhukungan tambahan kanggo bisnis Kepulauan Cook wiwit anggaran Juni.

Subsidi upah bakal dilanjutake ing wulan September lan hibah bisnis, kalebu hibah pedagang tunggal, bakal dibalekake nganti wulan Oktober.

"Kita ngerti manawa pasar pariwisata tetep luwes, uga ekonomi kita. Kita weruh kepiye pariwisata cepet bali ing Mei, lan bakal kelakon maneh ", ujare Brown menyang kabel berita Selandia Baru.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar