24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara budaya Education Hiburan Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Warta Breaking Nigeria wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Tweeting minangka hak asasi manungsa - uga ing Nigeria

Bisnis Nigeria, pangguna ngutuk penundaan Twitter ing negara kasebut
Bisnis Nigeria, pangguna ngutuk penundaan Twitter ing negara kasebut
ditulis dening Harry Johnson

Nigeria ngeculake limang titik, dadi 120, ing Indeks Kebebasan Pers Dunia 2021 sing dikompilasi dening Reporters Tanpa Border, sing nggambarake Nigeria minangka salah sawijining negara "paling mbebayani lan angel" ing Afrika Kulon kanggo para wartawan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pamrentah Nigeria samesthine bakal mbatalake Twitter 'ora suwe'.
  • Larangan Twitter pamrentah Nigeria dikutuk ing negara kasebut.
  • Kebebasan pidato kanthi rusak banget ing Nigeria.

Sawise nggawe reaksi ing antarane para pangguna media sosial lan aktivis hak asasi manungsa amarga nglanggar kebebasan ekspresi lan ngrusak cara nindakake bisnis ing Nigeria, pamrentah negara sing paling padhet ing Afrika ujar manawa "ngarepake" kanggo ngilangi larangan kasebut ing Twitter, diumumake wulan Juni. , ing "sawetara dina".

Pengumuman kasebut nambahake pangarep-arep ing antarane para pangguna Twitter sing kepengin bali menyang platform media sosial telung wulan sawise penundaan kasebut berlaku.

Menteri Penerangan Nigeria, Lai Mohammed, marang ringkasan media pasca kabinet dina iki yen pamrentah negara kasebut ngerti kuwatir kasebut Twitter larangan digawe ing antarane warga Nigeria.

"Yen operasi kasebut wis ditanggepi udakara 100 dina saiki, aku bakal ngandhani manawa sejatine kita mung ngobrol babagan sawetara, mung sawetara dina maneh," ujare Mohammed, tanpa menehi wektu.

Nalika ditekan maneh, Mohammed ujar manawa pejabat lan pejabat Twitter kudu "menehi tandha babagan I lan nglintasi T" sadurunge menehi kesepakatan pungkasan.

"Bakal cepet banget, mung bakal menehi prentah," ujare menteri kasebut.

Pamrentah Nigeria ditanggepi Twitter ing wiwitan wulan Juni sawise perusahaan ngilangi jabatan saka Presiden Muhammadu Buhari sing ngancam pemisahan regional, sing ujar raksasa media sosial kasebut nglanggar aturane. Jaksa Agung Nigeria luwih lanjut ujar manawa wong-wong sing nolak larangan kasebut kudu dituntut.

Kanggo nanggepi, puluhan warga Nigeria lan klompok hak lokal ngajokake tuntutan hukum ing pengadilan regional sing pengin ngilangi larangan pemerintah ing Twitter, njelasake keputusan kanggo nundha operasi platform media sosial sing misuwur banget minangka upaya kanggo nggawe kritik.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar