24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Warta Breaking Indonesia Warta Industri Rapat rapat News wong Pariwisata Pirembagan Pariwisata

Baris Penting Mbukak Forum Pariwisata Global ing Jakarta

KTT Pimpinan Forum Pariwisata Global
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Forum Pariwisata Global (GTF) mbukak Pimpinan Pimpinan Asia esuk mau ing Jakarta lan dadi jajaran pimpinan pariwisata penting.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pimpinan KTT Asia minangka acara internasional ing bidang pariwisata lan perhotelan.
  2. KTT kasebut yakuwi kanggo nggampangake riset pariwisata sing berkualitas kanggo nuduhake prestasi lan ngganti ide ing antarane pamrentah lan jagad bisnis.
  3. Forum Pariwisata Global minangka inisiatif saka Institut Forum Pariwisata Dunia sing berbasis ing London.

Pimpinan KTT Asia bakal mbukak dina iki lan sesuk tanggal 15-16 September 2021. Minangka platform kolaborasi internasional sing fokus kanggo ngatasi tantangan kanggo industri lelungan. Nggabungake upaya gabungan instansi pamrentah, pemangku kepentingan industri lan akademi, GTF ngupayakake entuk model pangembangan berkelanjutan kanggo pasar perjalanan sing lagi maju, uga ngrancang strategi kanggo njamin pertumbuhan pariwisata.

Wakil Presiden Indonesia, HE Prof. Ma'ruf Amin, sing pribadi mbukak KTT ing Hotel Raffles ing Jakarta sawise sambutan saka Dr. Sapta Nirwandar, Ketua Pariwisata Indonesia; Bapak Balut Bagci, Presiden Institut Forum Pariwisata Dunia; lan Dr. Sandiaga Salahuddin Uno, Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif Republik Indonesia.

Dr Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal UNWTO lan saiki dadi Sekretaris Jenderal Institut Forum Pariwisata Dunia & Panyokong Dewan Pariwisata Afrika, uga pidato ing upacara pembukaan kasebut.

Barisan pembicara sing nyengsemake kalebu Wakil Presiden Turki, HE Fuat Oktay; HE Dato Dato Lim Jock Hoi, Sekretaris Jenderal ASEAN; HE Pak Tony Blair, mantan PM Inggris; Alain St. Ange, mantan Menteri Pariwisata, Penerbangan Sipil, Pelabuhan & Laut Seychelles lan saiki dadi Presiden  Dewan Pariwisata Afrika & Sekretaris Jenderal FORSEAA, ing antarane para pamicara liyane sing misuwur. Barisan Menteri Pariwisata ASEAN uga bakal nganakake sesi diskusi khusus.

Kepribadian Pariwisata 2021 sing diarani Forum Pariwisata Global yaiku Presiden Republik Indonesia.

Forum Pariwisata Global uga nduweni peran utama kanggo narik investasi langsung asing menyang negara target, kanthi kerja kanggo ngenali peluang bisnis, promosi acara strategis lan menehi dhukungan marang investor asing sing pengin menehi sumber daya ing negara target.

Kenapa Indonesia?

Pariwisata ing Indonesia minangka conto utama babagan cara nindakake perkara sing bener. Sektor pariwisata minangka sumber mata uang asing sing penting kanggo negara kasebut lan bagean penting ing ekonomi.

Indonesia terdaftar minangka tujuan wisata paling apik nomer 20 ing saindenging jagad lan tujuan kaping 9 paling cepet ing saindenging jagad ing taun 2017. Akeh tujuan sing paling populer ing saindenging jagad iki ningkat kanthi signifikan ing taun 2018, kanthi Denpasar, Jakarta, lan Batam kalebu sepuluh tujuan sing paling cepet, kanthi 32.7, 29.2, lan 23.3 persen tuwuhing taun suwene padha. Industri turis minangka nomer papat paling gedhe babagan volume produk lan layanan sing diekspor.

Kunjungan tamu manca ing Indonesia mundhak 1.9% ing taun 2019, mundhak saka 16.1 yuta ing taun 2018. Udakara 9.73 yuta turis asing teka ing Indonesia ing 2015, kanthi rata-rata 7.5 bengi ing hotel lan tetep rata-rata 7.5 dina, kanthi total udakara $ 1,142. Ing taun sing padha, pengunjung manca negara ing Indonesia ngentekake udakara $ 152 saben dina utawa rata-rata $ 152.22 saben dina. Salah siji saka limang sumber turis paling penting ing Indonesia yaiku Singapura, Malaysia, China, Australia, lan Jepang.

Indonesia rangking nomer 40 ing Laporan Daya Saing Pariwisata lan Pariwisata 2019 kanthi skor Indeks Daya Saing Pariwisata lan 4.3. Indonesia rangking 42 saka 136 negara ing panliten 2017 kanthi skor 4.2. Miturut panelitian, industri pariwisata Indonesia duwe peringkat daya saing rega sing nomer telu saka 141 negara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar