24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Hiburan Kabar Olahraga Industri Hospitality LGBTQ Warta Breaking Walanda News wong tanggung jawab Olahraga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Ora mung brothel, pelacur lan obat-obatan -Amsterdam uga dadi kutha paling pas ing donya

Amsterdam mahkota kutha sing paling apik ing jagad iki
Amsterdam mahkota kutha sing paling apik ing jagad iki
ditulis dening Harry Johnson

Ora mung brothel, pelacur lan obat-obatan legal - Amsterdam uga kutha paling apik ing donya kanthi jumlah wong sing paling akeh sing kerja, uga akeh fanatik gym.

Print Friendly, PDF & Email
  • Tetep aktif ora mesthi dadi tugas sing gampang kanggo warga kutha.
  • Miturut WHO, luwih saka seprapat populasi donya durung cukup aktif.
  • Panaliten anyar dening Reebok nerangake manawa Amsterdam minangka omah kanggo wong sing paling pas.

Penting kanggo kesehatan mental lan fisik, olahraga saiki wis dicethakaké minangka faktor utama kanggo nglawan COVID-19. Panaliten Amerika pungkasan nyatakake yen kurang kegiatan fisik bisa luwih saka tikel loro risiko mati amarga virus corona.

Jam sibuk sepeda Amsterdam

Nanging, kanggo warga kutha lan gaya urip sing tetep, tetep aktif ora mesthi dadi tugas sing gampang. Miturut Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) luwih saka seprapat pedunung diwasa sadonya durung cukup aktif.

A sinau anyar dening Reebok wis nganalisa luwih saka 60 kutha ing jagad iki kanggo mbukak kutha sing paling aktif ing donya. 

Panaliten kasebut adhedhasar macem-macem metrik fitness lan berorientasi kesehatan kayata level kegiatan fisik sing ora cukup, persentase anggota gym, persentase panggunaan sepeda lan metrik lingkungan tambahan.

Secara global, 28% wong diwasa umur 18 taun utawa luwih ora aktif ing taun 2016. Miturut definisi WHO iki tegese ora nindakake "paling ora 150 menit intensitas moderat, utawa 75 menit aktivitas fisik intensitas kuat saben minggu".

Negara-negara berpenghasilan tinggi kena pengaruh gaya iki amarga umume kerja meja, nanging olahraga ora ateges mbuwang wektu akeh ing gym.

Nanging, sawetara kutha entuk manfaat saka lingkungan sing luwih cocog kanggo fitness tinimbang liyane, amarga kualitas udara sing apik, akeh papan ijo lan gym sing terjangkau. 

Priksa dhaptar 20 kutha paling apik ing ngisor iki:

CitiesNegaraTingkat obesitas (tingkat negara)Biaya anggota gym saben wulan Wong muter-muterTingkat kegiatan fisik (negara) ora cukupPersentasi ruang ijo umum% pedunung negara sing mlebu gym
1AmsterdamWalanda20.40%€ 41.8745.90%27.213.00%17.40%
2CopenhagenDenmark19.70%€ 38.3840.00%28.525.00%18.90%
3HelsinkiFinland22.20%€ 40.7114.00%16.640.00%17.20%
4OsloNorway23.10%€ 44.195.90%31.768.00%22.00%
5ValenciaSpanyol23.80%€ 30.2413.00%26.8 11.70%
6MarseillesFrance21.60%€ 27.916.10%29.339.30%9.20%
7ViennaAustria20.10%€ 27.9113.10%30.145.50%12.70%
8StockholmSwedia20.60%€ 47.6812.20%23.140.00%22.00%
9BerlinJerman22.30%€ 31.4026.70%42.230.00%14.00%
10MadridSpanyol23.80%€ 40.712.00%26.844.85%11.70%
11PragueRepublik Ceko26.00%€ 36.051.00%31.157.00%/
12BarcelonaSpanyol23.80%€ 44.1910.90%26.811.00%11.70%
13VancouverCanada29.40%€ 39.549.00%28.6 16.67%
14ZurichSwiss19.50%€ 77.9210.80%23.741.00%/
15VilniusLithuania26.30%€ 29.085.10%26.546.00%/
16OttawaCanada29.40%€ 38.3810.00%28.6 16.67%
17GenevaSwiss19.50%€ 73.2710.80%23.720.00%/
18MontrealCanada29.40%€ 23.264.00%28.614.80%16.67%
19LjubljanaSlovenia20.20%€ 43.0315.00%32.2 11.70%
20DublinIreland25.30%€ 39.5411.90%32.726.00%10.50%
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Ora ana Perang Narkoba lan ora ana perang kanggo Israel mesthine bisa mbantu kesehatan finansial lan mental negara kasebut.