24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Plancongan Petualangan Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Menek Gunung Kilimanjaro kanthi Pesen Pangarep-arep

Gunung Kilimanjaro

Enom puluh taun kepungkur, tilas perwira tentara Tanzania, Pungkasan Alexander Nyirenda, munggah ing Gunung Kilimanjaro lan banjur ngadegake "Kebakaran Torch" sing misuwur ing Tanzania ing pucuk salju kanggo menehi perdamaian, katresnan, lan ngajeni masarakat Afrika.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Acara kaya ngono lagi diatur kanggo narik wong ing saindenging Tanzania, Afrika, lan saindenging jagad.
  2. Acara iki bakal kanggo trekking lan banjur ngrebut pucuk salju Kilimanjaro sing ditutup salju ing awal Desember taun iki - 2021.
  3. Iki bakal cocog karo menehi 60 taun kamardikan Tanzania kanthi cara sing beda.

Pendaki wektu iki bakal ngirim pesen pangarep-arep saka "Atap Afrika" manawa Tanzania lan negara-negara Afrika luwih aman kanggo lelungan nalika iki nalika vaksinasi COVID-19 meh ditindakake ing saindenging bawana.

Nalika Tanzania murup "Freedom Torch" sing misuwur ing pucuk Gunung Kilimanjaro 60 taun kepungkur, kanthi simbolis tegese sumunar ing tapel wates banjur nggawa pangarep-arep kanggo kabeh Afrika nalika ana rasa putus asa, katresnan nalika ana permusuhan, lan ngajeni yen ana gething.

Nanging kanggo taun iki, para pendaki menyang pucuk Gunung Kilimanjaro bakal ngirim pesen pangarep-arep manawa Tanzania minangka tujuan sing aman kanggo para pengunjung lan uga Afrika saiki aman kanggo lelungan sawise sawetara pamrentah ing bawana iki nindakake macem-macem cara kanggo ngatasi pandemi kasebut .

Kampanye kanggo narik kawigaten wong-wong saka macem-macem wilayah ing Afrika lan jagad iki kanggo ngrebut puncak paling dhuwur ing Afrika minangka bagean saka perayaan kanggo nandhakake 60 taun kamardikan Tanzania tanggal 9 Desember taun iki, amarga jagad iki alon-alon muncul saka pengaruh Pandemi covid19.

Taman Nasional Tanzania, penjaga konservasi Gunung Kilimanjaro, saiki makarya bebarengan karo perusahaan turis liyane kanggo narik kawigaten masarakat ngrayakake 60 taun Tanzania ing Bumbung Afrika.

Langkah-langkah keamanan wis ditrapake, lan para plancong kumpul karo wong sing ditresnani menyang papan sing unik sing pengin dihubungi.

Umume awan ditutupi kabut, Gunung Kilimanjaro, puncak paling dhuwur ing Afrika, minangka tujuan wisata turis sing unik, narik kira-kira 60,000 pendaki saben taun.

Gunungan kasebut nggambarake gambar ing saindenging jagad ing Afrika, lan kerucut simetri sing ditutup salju sinonim karo Afrika.

Internasional, tantangan sinau babagan, njelajah, lan menek gunung misterius iki nggawe imajinasi wong ing saindenging jagad. Kanggo akeh, kesempatan kanggo munggah gunung iki minangka petualangan sajrone urip.

Ing taun 1961, bendera Tanzania sing nembe mandhiri digawa munggah gunung kanggo dipasang ing pucuke sing putih. Obor kebebasan disinau ing pucuk uga kanggo nggawe kampanye persatuan, kebebasan, lan persaudaraan.

Gunung Kilimanjaro tetep dadi simbol lan kebanggaan ing Afrika Wétan kanthi kaunggulan pariwisata. Gunung paling dhuwur ing Afrika iki wis ana ing 28 tujuan wisata ing jagad iki pantes dadi petualangan seumur hidup.

Pengunjung sing ora bisa munggah ing pucuk bisa seneng ndeleng kaendahan alam saka desa-desa sing bisa motret foto monolitik iki. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Matur nuwun kanggo artikel sing apik, nggawa kenangan apik banget. Aku uga ana ing puncak Kilimanjaro sing ora bisa dielingi Dina Kemerdekaan Tanganyikan 60 taun kepungkur, sawise tekan sekolah tekan kidul saka sekolah ing Nairobi. Nalika bali jembatan ing Namanga wis dibanjiri lan kita dianggep weruh yen Jomo Kenyatta digawa balung balung balung saka mobil ing sisih Tanganyikan menyang siji ing sisih Kenya. Nalika banyune ambruk sesuk, kita bisa nyepetake amben kali. Aku seneng banget nuduhake kelingan maneh yen ana minat.