24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News budaya Warta Fashion News Spanyol Breaking News Warta Breaking UK USA Breaking News

Celana Kaos Nyerang Nuwuhake Kenceng saka Spanyol menyang China lan Beyond

Celana olahraga nyerang - Gambar saka balenciaga.com
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Celana olahraga klambi abu-abu nyebabake bruhaha amarga akeh sing ujar desaine prasangka lan rasis. Aja lali yen pasangan regane meh $ 1200. Mesthi wae ora bakal nesu.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Nanging yen sampeyan wong Amerika Ireng, ritel barang klambi kasebut bisa uga dianggep nyinggung kanthi prejudisial.
  2. Kepiye babagan celana olahraga khusus kasebut sing ora ngerteni akeh wong kanthi cara sing salah?
  3. Apa sejarah nerangake sikap sawetara sing nentang desainer sandhangan amarga keputusane masarake celana kasebut, nerangake kerusuhan sosial?

Apa sing nggawe celana olahraga dadi nyerang? Ayo goleki sejarah kanthi cepet kanggo nerangake babagan iki.

Desain kasebut nggawe mode celana pendek petinju sing katon saka pinggul lan nggawe klambi kohesif, tegese wis dibangun.

Pratelan mode iki diwiwiti ing taun 1990an, khusus karo duo musik hip hop Kriss Kross sing nganggo celonone - mundur - ing ngisor petinju sing durung dibangun, nanging bisa ditrapake. Ora bagean celana mundur, nanging celonone kendur kanthi petinju nuduhake.

Ora suwe dadi simbol mode kanggo wong kulit nom Amerika ireng. Nanging ing taun 2000-an, sawetara negara bagian AS nglampahi undang-undang sing nglarang praktik nganggo sandhangan kanthi cara iki, nanging kritikus ujar manawa diskriminasi iki ora adil tumrap wong kulit Ireng.

Sawetara undhang-undhang kasebut wis dibatalake amarga Uni Kebebasan Sipil Amerika nemokake yen contone ing Shreveport, Louisiana, penegak ukum nggunakake hukum celonone kendur iki minangka alesan kanggo target wong kulit ireng lan nggoleki lan bisa uga dikunjara.

Entuk Bagian Rasis

Dadi, nalika perancang busana mewah Balenciaga nyelehake sepasang petinju internal kasebut ing celana celana garis Trompe L'Oeil, rega stiker $ 1,190 sing ora disenengi masarakat, sanajan ana ing twitter nuduh label standar dobel lan takon tag rega clono dhuwur.

Sing diomongake pangguna TikTok yaiku celana "rasis" amarga ngilangi budaya Ireng. TikTok tartamtu iki, pungkasane, wis dianggep luwih saka 1.6 yuta kaping. Nalika pangguna TikTok, Mr200m, ndeleng katun Balenciaga sing adol ing London lan ngirim video, ana sing keprungu ujar: "Iki rasane rasis banget ... Dheweke wis anyaman petinju ing celonone," lan ana sing menehi komentar, "Dheweke wis kendur. ”

Ana liyane sanadyan ujar manawa dheweke ora nemokake klambi kasebut rasis. Siji komentar ujar manawa njait petinju menyang celonone minangka perkara umum ing taun 90an.

Gambar kanthi idin saka balenciaga.com

Balenciaga Menanggapi

Balenciaga ujar manawa asring nggabungake potongan lemari klambi dadi siji klambi lan nyebutake conto sing kalebu "jins dilapisi celana olahraga [lan] kaos tombol dilapisake kaos," jelas Kepala Marketing Officer, Ludivine Pont. "Celana panjang Trompe L'Oeil iki minangka tambahan saka sesanti kasebut."

Kapan njelajah situs web Balenciaga, pancen duwe barang lemari klambi liyane kayata Knot Sweatpants kanthi sweter internal sing diikat ing pinggul ... regane $ 1,250. Celana olahraga sing bisa nyinggung, kanthi cara kasebut, katon ngilang saka situs web sewengi.

Sejarah Liyane sing kudu dipikirake

Asal usul saka pernyataan mode celana kendur iki sejatine duwe sejarah sing peteng banget. Diwiwiti nalika wong Ireng pisanan dadi budak ing Amerika lan asale saka adat sing diarani "buck busting" utawa "buck Breing." Nalika istilah kasebut wiwitane diarani jaran liar, pamilik perkebunan kidul nggunakake tembung kasebut uga nuduhake praktik "mbobol" budak lanang Ireng sing nantang.

Wong-wong Ireng iki bakal digawa menyang lokasi umum ing ngendi kabeh budak digawe nonton nalika diprentah mudhun supaya celonone banjur maju. "Master" kasebut kanthi brutal bakal memperkosa pria kasebut lan njupuk sabuk dheweke kanthi sengaja supaya celonone kendur. Iki nggawe dheweke simbol "rusak" utawa "rusak" kanggo ngalang-alangi batur liyane saka tumindak nolak.

Ora Pertama

Iki dudu pisanan desainer fashion ngliwati wates moral. Sawetara taun kepungkur, pembangkit tenaga mode mewah Spanyol Loewe ngenalake a kaos belang ireng lan putih lan clono dowo (kanthi kaos mung eceran $ 950) minangka bagean saka koleksi kapsul khusus. Iki diterangake manawa diilhami dening keramik ing Inggris abad kaping 19, William De Morgan.

Nanging, rasukan kasebut nggawe kontroversi langsung nalika wong ujar manawa ora nyenengake padha karo seragam sing dienggo tahanan saka kamp konsentrasi Nazi nalika Perang Dunia II.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Sapa sing bakal tuku celonone kringet $ 1200, kajaba sosialis sampanye, komunitas sosialisasi, sing nyembah sampah, nanging ora ngopeni biaya supaya bisa adoh saka dheweke?