24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kuliner budaya Warta Breaking Prancis Kabar Olahraga News Pariwisata Singapur Anggur & Roh

18 Keuntungan Kesehatan Anyar sing Luar Biasa nalika ngombe Anggur Prancis

Anggur Prancis

Ngombe segelas Anggur Prancis saben dina bisa ngatasi Alzheimer, Kanker, Kelangan Memori, Kepadatan Balung, Mripat Sehat, Kolesterol Tinggi, penyakit ati, stroke, depresi, rongga, selesma umume. Iki sebabe:

Print Friendly, PDF & Email
  1. Priksa menyang kulkas lan kabinet anggur lan GRRRR. Botolé BESAR!
  2. Aku pengin segelas anggur (bisa uga luwih) - nanging sejatine dudu botol. Kudu piye
  3. Campur gin lan tonik utawa scotch ing watu, utawa entuk Diet Coke (ora tau dadi alternatif)?

Wis meh rong taun, aku dikunci ing papan sing katon sithik, menit-menit. Jam ing komputer katon alon-alon banget, lan butuh wektu suwe kanggo mandheg kanthi resmi STOP. Pungkasane, jam 5 sore, wektu sing tepat kanggo mateni lan mbukak botol anggur Prancis.


Gambar Anggur Prancis

Ana macem-macem kesenengan sing ana gandhengane karo mikir babagan anggur Prancis: chateaux lawas sing apik, kebon anggur sing subur; wit anggur sing digantung nganggo anggur nyemburani kanthi potensial; hawa seger sing legi, lan seger katon subur karo pupuk organik; buzz tawon panen nectar kanggo pakan buruh.

Banjur, ana anggur dhewe. Anggur Prancis arang banget - sampeyan seneng karo irung, klambi ilat, rada suwe ing cangkem, lan ninggalake memori sing bakal dibukak banjur ilang kanthi alon-alon ... saengga wayahe sampurna kanggo ngangkat gelas kanggo ngenteni sedhot sabanjure ... utawa sampeyan ora.

tantangan

Wis pirang-pirang atus taun, anggur ing Prancis dadi omben-omben sing dikepengini, disenengi, lan disenengi ing saindenging jagad. Gagasan Prancis babagan "terroir" kalebu kabeh suhu ing wilayah nganti asem ing lemah - kabeh pengaruh lan pengaruh kualitas, rasa, bau, lan rasa anggur sing digunakake kanggo ngasilake anggur.

Sajrone sejarah, faktor lingkungan nyebabake anggur, wiwit saka pemanasan global nganti industrialisasi, lan gerakan populasi, nganti pirang-pirang kedadeyan liyane sing serendipitous lan ora bisa dikendhaleni. Saiki, tantangan sing diadhepi para pembuat anggur Prancis kalebu tarif, telat pengiriman, kekurangan kontainer, tekane telat, fluktuasi mata uang, lan "gajah ing kamar," COVID-19. Karo kabeh masalah sing diadhepi ing bisnis anggur Prancis, industri sing nggunakake udakara 558,000 pekerja (2017), masarakat wedi yen akeh kebon anggur kulawarga cilik ora bakal tahan karo tantangan tantangan saiki lan bisa cedhak utawa adol menyang produsen anggur sing luwih gedhe.

Kasunyatan kejut ing pasar anggur Prancis kaget amarga pasar kanggo anggur sing apik dikuasai Prancis, kanthi Bordeaux lan Burgundy masing-masing kira-kira 50 persen lan 20 persen kegiatan dagang ing 2019 (Live-ex. com). Untunge, ana warta apik - ing paruh pertama taun 2021, Prancis ngekspor 7.3 yuta hektar anggur sing regane 5.1 milyar Euros sing nuduhake kenaikan 15 persen kanthi volume lan 40 persen regane dibandhingake karo nem wulan pertama taun 2020, nalika kunci . Ekspor anggur Prancis luwih gedhe tinimbang gelombang COVID pisanan lan bali menyang tingkat pertumbuhan luwih saka kinerja pra-COVID.

Pasar Amerika nuli tuku anggur Prancis wiwit nundha pajak Trump / Airbus kanggo isih anggur, apamaneh rekaman rekaman anggur sing apik, kalebu Champagnes. Ing wulan April 2021 Prancis ngekspor 221,000 hektar anggur sing regane 208 Euro sing padha karo volume 90 persen sing nggegirisi lan kenaikan 131 persen dibandhingake karo April 2020 (vitisphere.com).

Wuku Ngombe Anggur

Pancen nyenengake manawa ngerti yen ngombe segelas anggur Prancis iku apik kanggo kesehatanku amarga anggur minangka sumber mupangate mupangat. Anggur ngirim mangan, kalium, zat besi, fosfor lan Vitamin B6. Uga ngemot magnesium, mineral sing bisa mbantu nyuda tekanan getih lan kadar gula getih, nyuda risiko penyakit jantung, diabetes, lan stroke. Antioksidan ing anggur nglawan kerusakan sel ing awak kita amarga faktor tuwa lan lingkungan kayata polusi lan gaya urip. Kanthi nyegah lan mbalikke kerusakan sel iki, diet antioksidan sing akeh bisa nyuda resiko kena penyakit kronis kalebu kanker.

French anggur minangka panganan sing nyenengake kanggo diet amarga mung ana 121 kalori ing 150 mililiter anggur putih lan sips moderat bisa ningkatake kesehatan ginjel, lan nglindhungi penyakit Alzheimer. Anggur abang (kanthi 127 kalori) nduweni kandungan vitamin lan mineral sing luwih dhuwur lan ngemot meh 10 kali jumlah polifenol (senyawa tanduran sing nduweni sifat antioksidan) minangka anggur putih.

Ukuran Matters

Dadi - ana warta lan kabar apik. Anggur Prancis kasedhiya ing AS lan ora mung rasane enak, nanging uga kanggo kesehatan.

Nanging, aku isih duwe dilema ukuran botol. Botol sing ngemot 25 ons cairan saiki wis ditampa kanthi standar kanggo anggur. Bubar, botol cilik wis kasedhiya. Pengaruh botol sing luwih cilik ing konsumsi durung dingerteni sanajan botol sing luwih cilik duweni potensi nyuda konsumsi kanthi nambah usaha sing dibutuhake kanggo mbukak lan ngonsumsi luwih saka siji botol. Botol sing luwih cilik uga bisa nambah konsumsi kanthi nyuda alangan lan mula nambahake frekuensi ngombe. Jumlah anggur sing dicekel ing botol sing luwih cilik bisa uga dianggep cilik banget. Penelitian nuduhake manawa cahya visual kanggo ukuran bagean sing luwih gedhe bisa nyetel persepsi babagan apa sing diarani bagean "normal". Yen botol sing luwih cilik dianggep cilik banget, iki bisa nyebabake ora sengaja nggunakake anggur, amarga botol tambahan dibukak lan dikonsumsi sajrone ngombe.

Temokake Wangsulan

Warta sing apik yaiku anggur LGV kasedhiya ing silinder plastik 6.3 ons langsing (dawane 8 inci, dhiameter rada luwih saka 1 inci kanthi tutup sekrup), mung kasedhiya luwih saka jumlah rata-rata sing diwutahake menyang gelas anggur kanggo sip sing sampurna nalika aku lungguh dhewe ing ngarep layar komputer, nyoba kanggo siyaga sajrone rapat Zoom.

Nalika ukuran siji-ukuran iki minangka insentif kanggo aku supaya nyedhiyakake stok anggur LGV abang lan anggur ing kabinet anggur lan adhem ing kulkas, aku pengin ngombe anggur sing enak utawa luwih apik tinimbang sing kasedhiya kanthi ukuran sing luwih gedhe.    

Warta luwih apik. LGV wis kerja sama karo akeh pabrik anggur sing dipimpin utawa dipimpin karo wanita, kalebu Elisabeth Prataviera (Domaine de Menard & Haut-Marin), Ines Andrieu (Domaine de Caylus) lan Martine Nadal (Domaine Nadal Hainaut) - kabeh ana gandhengane karo kebon anggur organik sing praktik lestari tani.

Kanthi botol plastik ukuran luwih cilik, anggur ukurane sampurna, nyengkuyung eksperimen lan eksplorasi anggur abang, putih lan mawar saka produsen anggur butik.

1.            Ines Andrieu. Domaine Caylus Rose Blend 2020. Campuran anggur sing ditanam organik nggunakake Syrah (60 persen) lan Grenache (40 persen).

Saka sisih kidul Prancis (Pays d'Heralult - bagean saka wilayah Languedoc-Roussillon sing luwih gedhe), iki minangka katresnan ing anggur wungu karang sing luwih cilik (aku bisa nggambar karang musim panas / karang jambon sing pucat iki). Aroma nyenengake irungku nalika menehi stroberi lan jeruk. Lambung kasebut seneng banget karo saran apel, nanas lan rempah-rempah. Cocog kanggo nyedhot kolam renang nalika srengenge surup lan mandhang mundur kanggo nyiapake nedha bengi.

2.            Gerard Damidot. Chateau Val d'Arenc Bandol 2020. Campuran Mourvèdre (80 persen), Grenache (10 persen) karo Consault (10 persen).

Dumunung ing Provence (pass gunung, Quartier Val d'Arenc), kebon iki dikelola dening pabrik anggur Gerald Damidot (saka Burgundy) sing wis ngowahi kebon anggur dadi praktik pertanian organik (2015) lan proses iki pengaruhe positif tumrap kualitas anggur. Lemah kebon anggur kasusun saka watu gamping, fosil, sandy marl, lempung marmer lan batu watu pasir tanpa pestisida utawa bahan kimia ing endi wae; pruning lan panen tugas rampung kanthi tangan. Bandol dianggep minangka kembang mawar paling apik ing Prancis kanthi peringkat luwih dhuwur tinimbang 90 poin.

Mripat Bandol menehi warna pink krem ​​ing mripat, nyedhiyakake persik putih, jeruk bali, stroberi, jeruk nipis lan jeruk nipis ing irung, nalika woh wohan beri lan jeruk nyenengake langit-langit. Kaasaman sing padhang lan breezy ndadekake BFF sing sampurna kanggo salad, quiche, bouillabaisse, lan piknik pitik panggang sing adhem.

3.            Elisabeth Prataviera. Domaine de Menard. Sauvignon Blanc (100 persen) 2020.

Kebun anggur 150 hektar dununge ana ing desa cilik Gondrin, ing wilayah IGP Cote de Gascony ing terroir kuno, wit anggur ditandur ing lemah cethek, watu, kaya fosil sing nggunakake pupuk organik mung. Panen rampung bengi utawa esuk.

Daya tarik mripat meh bening banyu seger kanthi sorotan emas. Pikir kembang lan woh (utamane jeruk bali, apel, lan jeruk nipis) sing menehi aroma kaya irung ing spring. Kembang luwih akeh tinimbang woh-wohan nglambangake langit-langit kanthi rasa asam sing kuat lan entheng. Cocog kanggo mangan ing musim semi lan musim panas kanthi buntut lobster salmon lan banyu adhem utawa nikmati "mandhiri."

4.            Martine lan Jean-Marie Nadal. Martine Nadal. Nadal-Hainaut. Cabernet Sauvignon (100 persen) 2019.

Jean Marie Nadal minangka generasi kaping lima ing kebon kasebut sing nduwe 43 hektar ditandur anggur ing tengah Languedoc-Roussillon (wiwit taun 1826). Minangka pemilik lan pabrik anggur, Nadal ndhukung pertanian lestari lan ing taun 2010 ngonversi operasi dadi pertanian organik. Anggur panen nalika esuk lan diurut kanthi manual sadurunge dilebokake ing tank. Umur ing barel oak Prancis anyar.

Yen ungu tuwa sing tuwa katon kanggo sampeyan lan aroma ceri ireng sing mateng lan kayu sing udan (jero alas), blackberry garing, plum lan woh abang peteng bisa nyenengake langit-langit, menehi tanin kandel ... yaiku ide anggur sing enak, sampeyan bakal dadi kemah sing seneng karo pengalaman rasa iki. Masangake daging sapi panggang langka, daging sapi utawa pasta.

5.            Laurence lan Stephane Dupuch. Peyredon Crus Bourgeois Haut-Medoc 2019. Campuran Cabernet Sauvignon (63 persen), Merlot (37 persen).

Crus Bourgeois minangka klasifikasi anggur saka Bordeaux, Prancis sing diwiwiti taun 1932 lan diwiwiti maneh tanggal 20 Februari 2020. Iki istimewa kalebu anggur abang sing diprodhuksi ing wolung sebutan ing wilayah Kiri Kiri Medoc sing ora ana gandhengane karo klasifikasi anggur taun 1855, nanging saiki dianggep "apik banget." Klasifikasi iki dianyari saben limang taun.

Kebon anggur 24 hektar dununge ing Poujeaux. Garnet warna menehi mata nalika irung geli karo woh-wohan watu, roti panggang seger lan bumbu sing entheng. Estate iki ngasilake anggur yaiku kayu oak Prancis kanthi nada ireng-ireng klasik uga diwenehi vanili, tembakau, blackberry, plum lan kulit. Masangake daging sapi, daging babi lan daging panggang.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar