24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Taliban ngrebut awis lan emas $ 12.3 yuta saka tilas pejabat kasebut, pulihake menyang bank nasional

Taliban ngrebut awis lan emas $ 12.3 yuta saka tilas pejabat kasebut, dikembalikan menyang bank nasional
Taliban ngrebut awis lan emas $ 12.3 yuta saka tilas pejabat kasebut, dikembalikan menyang bank nasional
ditulis dening Harry Johnson

Bathi dhuwit lan emas kasebut wis ditemokake dening Taliban saka omah pejabat mantan pejabat pamrentah Afghanistan lan kantor lokal agensi intelijen pamrentah lan wis dikembalikan menyang kas negara Bank Da Afghanistan, ujare bank kasebut ing sawijining pernyataan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Taliban ngrebut awis lan emas $ 12.3 yuta saka omah lan kantor tilas pejabat administrasi lan keamanan Afghanistan.
  • Barang regane sing dicekel wis dipasrahake pejabat Taliban menyang Bank Da Afghanistan sing dadi bank pusat negara kasebut.
  • Miturut pratelan bank kasebut, nyerahake aset mbuktekake komitmen Taliban kanggo transparansi.

Da Afghanistan Bank (DAB), bank sentral negara kasebut, nerbitake sawijining pernyataan dina iki sing ngumumake manawa Taliban nyerahake udakara 12.3 yuta dolar AS lan sawetara emas marang pejabat bank kasebut.

Bathi dhuwit lan emas kasebut wis ditemokake dening Taliban saka omah pejabat mantan pejabat pamrentah Afghanistan lan kantor lokal agensi intelijen pamrentah lan wis dikembalikan menyang kas negara Bank Da Afghanistan, ujare bank kasebut ing sawijining pernyataan.

"Pejabat Emiriyah Islam Afghanistan kanthi masrahake aset menyang kas negara wis kabukten komitmen kanggo transparansi," Da Bank Afghanistanpratelan ujar.

Sawise njupuk ibukutha Kabul tanggal 15 Agustus, Taliban ngumumake pembentukan pamrentah sementara tanggal 7 September, nunjuk sawetara menteri akting lan gubernur akting ing bank sentral Afghanistan.

Da Bank Afghanistan minangka bank sentral Afghanistan. Iki ngatur kabeh operasi penanganan dhuwit lan dhuwit ing Afghanistan. Bank kasebut saiki duwe 46 cabang ing saindenging negara, kanthi lima cabang kasebut ana ing Kabul, uga markas bank kasebut adhedhasar.

The Taliban wis nyekel kekuwatan ing Afghanistan rong minggu sadurunge AS bakal ngrampungake penarikan pasukane sawise perang rong dekade sing larang.

Para pemberontak nyerang negara kasebut, ngrebut kabeh kutha-kutha utama sajrone sawetara dina, nalika pasukan keamanan Afghanistan sing dilatih lan dilengkapi AS lan sekutu-sekutu padha lebur.

Mantan Presiden Afghanistan Ashraf Ghani ngrusak lan nggawe sawetara pratelan umum nalika Taliban nyerang negara kasebut. Nalika Taliban tekan ibukutha Kabul, Ghani mlayu saka Afghanistan, miturut omongane dhuwit kanthi dhuwit rampasan $ 169 yuta, negesake manawa dheweke milih metu saka negara kasebut supaya ora ana getih liyane.

Taliban ngupayakake nampilake kekuwatan sing luwih moderat ing taun-taun pungkasan. Wiwit njupuk, dheweke janji bakal ngurmati hak-hak wanita, ngapura wong sing nglawan dheweke lan nyegah Afghanistan digunakake minangka pangkalan serangan teror. Nanging akeh wong Afgan sing ora precaya karo janji kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar