24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Rusia Breaking News Keslametan Teknologi Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

WHO ora bakal nyetujoni vaksin COVID-19 Rusia amarga nglanggar produksi

WHO ora bakal nyetujoni vaksin COVID-19 Rusia amarga nglanggar produksi
WHO ora bakal nyetujoni vaksin COVID-19 Rusia amarga nglanggar produksi
ditulis dening Harry Johnson

WHO sadurunge nglaporake nemokake akeh pelanggaran lan duwe kuatir sing ana gandhengane karo "implementasi langkah-langkah sing cukup kanggo nyuda risiko kontaminasi silang" ing pabrik Farmstandard ing kutha Ufa Rusia.

Print Friendly, PDF & Email
  • Organisasi Kesehatan Dunia nolak persetujuan darurat vaksin Sputnik V COVID-19 buatan Rusia.
  • HO nemokake macem-macem pelanggaran manufaktur ing pabrik produksi ing Ufa, Rusia.
  • Pengawasan anyar kanggo fasilitas kasebut dibutuhake sadurunge persetujuan darurat diwenehake, ujare WHO.

Asisten Direktur Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) Jarbas Barbosa ngumumake manawa upaya Rusia kanggo otorisasi darurat vaksin Sputnik V COVID-19 ditundha dening organisasi kasebut sawise sawetara pelanggaran produksi ditemokake nalika inspeksi WHO ing Rusia.

Asisten Direktur Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) Jarbas Barbosa

Sajrone ringkesan pers Organisasi Kesehatan Pan American, cabang regional saka WHO, Barbosa ujar manawa proses persetujuan darurat wis ditundha nalika ditrapake pemeriksaan anyar paling ora ana pabrik Rusia sing nggawe vaksin kasebut.

"Proses kanggo Sputnik VDhaptar panggunaan darurat (EUL) ditundha amarga nalika mriksa salah sawijining tanduran ing endi vaksin kasebut digawe, dheweke nemokake pabrik kasebut ora cocog karo praktik manufaktur sing paling apik, ”ujare Barbosa.

WHO sadurunge nglaporake nemokake akeh pelanggaran lan duwe kuatir sing ana gandhengane karo "implementasi langkah-langkah sing cukup kanggo nyuda risiko kontaminasi silang" ing pabrik Farmstandard ing kutha Ufa Rusia.

Sawise publikasi temuan WHO, pabrik kasebut ujar manawa wis ngatasi keprigelan lan inspektur ora takon babagan keamanan utawa khasiat vaksin kasebut. Nanging, miturut ilmuwan independen lan wong industri, pelanggaran manufaktur bisa kompromi kualitas vaksin kasebut. 

The World Health Organization ujar manawa isih ngenteni nganyari saka Farmstandard lan nyaranake inspeksi fasilitas anyar dibutuhake sadurunge WHO menehi persetujuan Sputnik V.

"Produsen kudu nggunakake saran kasebut, nggawe pangowahan sing dibutuhake, lan siyap kanggo inspeksi anyar. WHO nunggu pabrikan ngirim warta manawa pabrike padha karo kode, ”ujare Barbosa.

Rusia ngajokake aplikasi kanggo disetujoni dening WHO lan Badan Obat Eropa (Ema) ing wulan Februari.

Nanging tawaran kasebut ngalami pirang-pirang masalah.

Badan Obat Eropa (EMA) lan WHO ujar minggu kepungkur dheweke isih ngenteni "set data lengkap" saka pangembang Sputnik V. 

Entuk persetujuan saka salah sawijining organisasi iku penting banget kanggo Rusia, sing ngluncurake diplomasi vaksin agresif lan adol jutaan dosis menyang puluhan negara. Iki uga bakal mbukak dalan kanggo bisa ngakoni vaksin bebarengan, nyederhanakake lelungan pasca-pandemi kanggo wong-wong Rusia sing divaksinasi Sputnik V.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar