24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Texas mateni titik persimpangan tapel wates kanggo mungkasi lonjakan migran

Texas mateni titik persimpangan tapel wates kanggo mungkasi lonjakan migran
Ing Jembatan Internasional ing Del Rio, Texas, luwih saka 8,000 wong migran wis nyabrang ing AS lan saiki lagi ngenteni bakal dicekel dening Patroli Perbatasan AS.
ditulis dening Harry Johnson

Perlindungan Pabean lan Perbatasan AS wingi ngumumake manawa agen kasebut nemoni 208,887 migran ilegal ing wulan Agustus, paningkatan luwih saka 300% wiwit Agustus 2020. Saben wulan ing taun iki, saiki wis ana akeh rekor pertemuan dibandhingake karo wulan sing padha ing taun 2020, 2019 lan 2018, lan 1.1 yuta wong nyebrang kanthi ilegal ing taun 2021 nganti saiki.

Print Friendly, PDF & Email
  • Gubernur Texas mrentah supaya kabeh titik nyebrang tapel wates kidul ditutup kanggo mungkasi banjir migran ilegal menyang negara kasebut.
  • Abbott negesake manawa, ora kaya Presiden Biden, Negara Bagian Texas tetep setya ngamanake wates lan nglindhungi wong Amerika.
  • Ing Jembatan Internasional ing Del Rio, Texas, luwih saka 8,000 wong migran wis nyabrang ing AS lan saiki lagi ngenteni bakal dicekel dening Patroli Perbatasan AS.

Gubernur Texas, Greg Abbott, nerbitake pernyataan dina iki sing ngumumake penutupan enem titik persimpangan negara, "kanggo mungkasi kafilah (migran ilegal) iki supaya ora bisa ngatasi negara kita."

Gubernur Texas Greg Abbott

"Kelalaian saka pamrentah Biden kanggo nindakake tugas lan ngamanake tapel wates kasebut nggegirisi," ujare Abbott, sawijining Republik, ing sawijining pernyataan. 

"Ora kaya Presiden Biden, Negara Bagian Texas tetep setya ngamanake wates lan nglindhungi wong Amerika."

"Aku wis mrentah Departemen Keamanan Publik lan Garda Nasional Texas supaya personel lan kendharaan lonjakan nutup enem titik mlebu ing tapel wates kidul kanggo mungkasi kafilah kasebut supaya ora bisa ngatasi negara kita."

Ing Jembatan Internasional ing Del Rio, Texas, luwih saka 8,000 migran wis nyebrang AS lan saiki ngenteni bakal dicekel Patroli Watesan AS petugas, miturut laporan Kamis.

Wong akeh tikel ukurane saka 4,000 dadi 8,000 wiwit dina Rebo, kanthi sumber penegak ukum sing ujar manawa akeh wong Haiti.

Ukuran masarakat, dilaporake ngalahake Patroli Perbatasan, miturut Abbott, njaluk Negara Bagian Texas supaya mlebu lan nutup persimpangan kasebut.

Del Rio minangka salah sawijine saka telung lusin titik persimpangan kasebut ing sadawane tapel wates Texas-Mexico.

Para migran sing teka ing persimpangan kasebut bisa uga njaluk suaka utawa teka ing Patroli Border supaya bisa dicekel lan banjur diluncurake menyang AS, kanthi kabijakan 'nyekel lan ngeculake' era Obama sing dibalekake maneh dening Presiden Joe Biden awal taun iki. 

Kajaba iku, administrasi Biden dilereni soko tugas TrumpKebijakan 'Tetep ing Meksiko', sing nuntut kabeh migran mlebu nggawe klaim suaka utawa mlebu saka Meksiko lan ngenteni ing kono nganti klaim kasebut diproses.

Biden uga wis modifikasi TrumpKebijakan ngowahi kabeh wong sing nyebrang tapel wates nalika pandemi COVID-19, ngukir pengecualian kanggo bocah umur 18 taun, sing nyebabake lonjakan bocah cilik sing durung ngancani nalika lelungan saka Amerika Tengah menyang AS.

Nanging, miturut data Customs and Border Protection, mayoritas pelintasi perbatasan ing taun 2021 yaiku wong diwasa tunggal.

Perlindhungan Bea Cukai AS wingi ngumumake manawa agen kasebut nemoni 208,887 migran ilegal ing wulan Agustus, paningkatan luwih saka 300% wiwit Agustus 2020. Saben wulan ing taun iki, saiki wis ana akeh rekor pertemuan dibandhingake karo wulan sing padha ing taun 2020, 2019 lan 2018, lan 1.1 yuta masarakat wis ilegal nyebrang tapel wates ing taun 2021 nganti saiki.

Ora suwe sawise pengumumane, Gubernur Abbott ngeculake pernyataan liyane sing ujar manawa pamrentah Biden wis mrentah nyebrang Texas supaya tetep mbukak.

Abbott ujar manawa personel Departemen Keselamatan Umum lan Garda Nasional tetep tetep ing papan kasebut kanggo ngalangi penyeberangan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar