24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Breaking Jamaika Warta Industri Rapat rapat News Warta Breaking Portugal tanggung jawab Sustainability News Pariwisata Pirembagan Pariwisata

Menteri Pariwisata Jamaika: Tanggepan Pariwisata Global Proaktif sing dibutuhake saiki

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, ing forum Evora University ing Portugal
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, ujar pandemi COVID-19 negesake pentinge para pembuat kebijakan pariwisata global lan pimpinan industri kanggo ngaktifake pendekatan sing luwih proaktif lan nemtokake, kanggo nambah ketahanan sektor kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  1. "A World for Travel - Forum Évora" sing dianti-anti banget, sawijining acara industri plancongan berkelanjutan global, diwiwiti dina iki ing Évora, Portugal.
  2. Diskusi panel fokus ing tema "COVID-19: Sektor sing Tangguh Nggawe Kesepakatan Anyar Kanthi Panjaluk Kepemimpinan Anyar."
  3. Menteri Bartlett negesake manawa pandemi kasebut negesake pentinge kanggo nggawe gugus tugas utawa panitia tumindak supaya bisa diaktifake nalika krisis.

"Umumé, pandemi iki ngelingake para produsen kebijakan lan para pemimpin industri pariwisata manawa dheweke uga manajer krisis. Iki mbutuhake postur sing ngerti lan nampa bakal ana macem-macem ancaman tumrap sektor kasebut lan asil kasebut kudu ngaktifake pendekatan proaktif kanggo nambah kesiapan kanggo ngrampungake tantangan saiki lan mbesuk, "ujare Bartlett.

Dheweke menehi saran supaya kepemimpinan sing nemtokake iki kudu diwenehake kanthi kemitraan lan sinergi sing migunani; kabijakan adhedhasar data; mikir inovatif lan adaptasi lan pangembangan kapasitas manungsa. Pertimbangan liyane bisa uga kalebu pendekatan agresif kanggo diversifikasi produk; panyiapan sistem informasi nyata-wektu sing efektif; lan komitmen kanggo pangembangan pariwisata berkelanjutan sing ngimbangi macem-macem minat lan pertimbangan mbesuk manawa ekonomi, sosial, manungsa, budaya lan uga lingkungan.

Menteri kasebut ujar kasebut sajrone diskusi panel sing diantisipasi banget "A World for Travel - Forum Évora," acara industri wisata berkelanjutan global, sing diwiwiti dina iki ing Évora, Portugal. 

Diskusi panel fokus ing tema "COVID-19: Sector Resilient Drives to a New Deal with New Kepemimpinan Kepemimpinan," lan moderat dening Peter Greenberg, Travel Editor ing CBS News. Sesi kasebut nemokake kepiye pamrentah lan industri nambah kepemimpinan kanthi cara sing padha supaya sektor kasebut bisa mengaruhi kabijakan. 

Menteri kasebut gabung karo Yang Mulia Jean-Baptiste Lemoyne, Sekretaris Negara Pariwisata, Prancis; Ingkang Sinuhun Fernando Valdès Verelst, Sekretaris Negara Pariwisata, Spanyol; lan Yang Mulia Ghada Shalaby, Wakil Menteri Pariwisata lan Antiquities, Republik Arab Mesir.

Sajrone presentasi kasebut, Menteri Bartlett uga negesake manawa pandemi kasebut negesake pentinge sektor pariwisata kanggo nggawe pasukan tugas utawa komite aksi sing bisa langsung diaktifake nalika krisis.

"Aset kritis iki nyedhiyakake kaluwihan penting ing pengalaman manajemen krisis gegayutan karo tanggepan sing cepet, komunikasi sing ditarget, keseimbangan informasi antarane peringatan lan jaminan lan kolaborasi lintas sektorial lan kolaborasi umum, sing ngidini nggunakake macem-macem kekuwatan, katrampilan lan sumber daya kanggo nggayuh tujuan umum. Minangka asil saka hubungan sing kuwat ing antarane para pemangku kepentingan, kapasitas kanggo ngenali risiko luwih dhisik lan ngetrapake strategi mitigasi lan pemulihan sing efektif uga bisa ditambah, "ujare Bartlett. 

Penyelenggara wis nyathet yen edhisi pertama "A World for Travel - Évora Forum" bakal fokus ing komponen utama industri sing owah-owahan wajib, ngenali langkah-langkah sing kudu ditindakake lan nggabungake solusi sing bakal diterapake. 

Konferensi kasebut bakal nyedhaki tema intrinsik kanggo kesinambungan kayata variasi model ekonomi, pengaruh iklim, pengaruh lingkungan pariwisata, pergeseran pesisir lan laut uga kabijakan netral pertanian lan karbon.

Apa lelungan mbesuk kalebu bagean saka Generation-C?
Menteri Pariwisata Jamaika Bartlett

Hon. Komentar Edmund Bartlett kanthi lengkap:

"Pengaruh makroekonomi sing gedhe banget saka industri pariwisata ing Karibia mbuktekake sebutan minangka salah sawijining industri ing wilayah kasebut sing saiki dianggep" gedhe banget kanggo gagal. " WTTC ngramal manawa "ekonomi pariwisata" udakara 2.5 kali luwih gedhe tinimbang sektor turis ing Karibia. Secara sakabèhé, kontribusi pariwisata kanthi ora langsung lan indhuksi tumrap output ékonomi ing Karibia kira-kira telung kali rata-rata jagad lan luwih dhuwur tinimbang wilayah liya. Data iki ngakoni manawa pariwisata ngasilake efek multiplier liwat akeh hubungan mundur karo sektor kayata pertanian, panganan, omben-omben, konstruksi, transportasi, industri kreatif, lan layanan liyane. Pariwisata nyumbang 14.1% saka total PDB (padha karo US $ 58.4 bn) lan 15.4% saka total lapangan kerja. Ing Jamaika total kontribusi sektor sadurunge COVID 19 diukur ing JMD 653 milyar utawa 28.2% saka total PDB lan 365,000 lapangan kerja utawa 29% saka total lapangan kerja.

"Kanggo ekonomi Karibia sing ora ana gandhengane karo pariwisata, pemulihan cepet saka krisis pariwisata saiki sing diakibatake dening pandemi iku pancen stabilitas makroekonomi regional. Mangkono, sajrone periode kekurangan lan kahanan sing durung mesthi iki, ana kebutuhan sing jelas kanggo nuduhake luwih akeh risiko lan tanggung jawab sing ana gandhengane karo manajemen pandemi uga tugas ngenali lan ngawasi strategi mitigasi, ketahanan lan pemulihan, ing antarane kabeh para pemangku kepentingan kalebu para pembuat kebijakan, pimpinan industri, hoteler, kepentingan pelayaran, komunitas, usaha cilik, petugas pariwisata, pejabat kesehatan, penegak ukum lan liya-liyane. Sejatine, kabeh faktor sukses sing penting banget kanggo njaga kaslametan lan ketahanan sektor pariwisata sajrone jaman peteng iki, kepemimpinan lan modal sosial wis pangkat banget.

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, (ing sisih tengen) ngrungokake kanthi tliti babagan sing diandharake dening His Excellency Ghada Shalaby, Wakil Menteri Pariwisata lan Antiquities, Republik Arab Mesir (ing layar) nalika diskusi panel ing 'A World for Travel - Forum Évora,' acara industri wisata berkelanjutan global, sing diwiwiti dina iki ing Évora, Portugal. Nalika nuduhake saiki, (saka kiwa) Mulia Fernando Valdès Verest, Sekretaris Negara Pariwisata, Spanyol lan Mulia Jean-Baptiste Lemoyne, Sekretaris Negara Pariwisata, Prancis.

"Ing konteks Jamaika, amarga kombinasi tumindak cepet, kepemimpinan proaktif, komunikasi sing efektif lan pamikiran inovatif, kita bisa adaptasi kanthi cepet lan ngetrapake protokol kesehatan lan keamanan anyar sing nuntun manajemen sektor pandemi kasebut miturut global sing ditampa standar Kita uga aktif melu kabeh pemangku kepentingan- agensi perjalanan, jalur pelayaran, hoteler, agensi pesenan, agensi pemasaran, maskapai lsp. WTO, CTO CHTA lsp. Iki penting banget kanggo njamin supaya kita terus entuk kapercayan saka komunitas internasional negara kasebut njupuk kabeh langkah sing dibutuhake kanggo tetep tujuan sing aman lan aman kanggo kabeh pengunjung.

"Kita uga nggunakake pendekatan masarakat kanggo implementasi lan ngawasi protokol sing dibutuhake kanggo manajemen pandemi sing efektif. Contone, rencana limang poin kita kanggo mbalekake sektor pariwisata sing kalebu protokol kesehatan lan keamanan sing kuat, nambah pelatihan kanggo kabeh bagean sektor pariwisata, bangunan infrastruktur keamanan lan keamanan, lan entuk alat PPE lan kebersihan wis dirancang lan dileksanakake adhedhasar kemitraan sektor publik-swasta sing kalebu pemangku kepentingan utama saka sektor pariwisata, Menteri Pariwisata, lan Agensi Menteri.

"Umumé, pandemi iki ngelingake para produsen kebijakan lan para pemimpin industri pariwisata manawa dheweke uga manajer krisis. Iki mbutuhake postur sing ngerti lan nampa bakal ana macem-macem ancaman tumrap sektor kasebut lan asil kasebut kudu ngaktifake pendekatan proaktif kanggo nambah kesiapan kanggo ngrampungake tantangan saiki lan mbesuk. Mula, kabeh gagasan babagan manajemen krisis wis lan bakal terus mbutuhake kepemimpinan sing proaktif, sing ditemtokake dening kemitraan lan sinergi sing penting, kabijakan adhedhasar data, pamikiran inovatif lan adaptasi, pangembangan kapasitas manungsa, pendekatan agresif. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar