24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News wong tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA Breaking News

Boeing milih Wakil Presiden Operasi Pemerintah sing anyar

Boeing milih Wakil Presiden Operasi Pemerintah sing anyar
Ziad S. Ojakli dadi wakil presiden eksekutif operasi pemerintah Boeing
ditulis dening Harry Johnson

Ojakli gabung karo Boeing sawise sukses lan macem-macem karir ing peran hubungan pamaréntahan global senior ing industri otomotif lan keuangan saliyane kanggo njabat administrasi Gedung Putih tilas Presiden AS George W. Bush.

Print Friendly, PDF & Email
  • Ziad S. Ojakli milih dadi wakil presiden eksekutif operasi anyar Boeing wiwit tanggal 1 Oktober 2021.
  • Ojakli bakal memimpin upaya kabijakan publik Boeing, dadi kepala pelobi, lan ngawasi Boeing Global Engagement.
  • Ojakli bakal nglaporake menyang Presiden lan CEO Boeing, David Calhoun lan bakal kerja ing Dewan Eksekutif Boeing.

Perusahaan Boeing saiki milih Ziad S. Ojakli dadi wakil presiden eksekutif operasi pemerintah perusahaan wiwit tanggal 1 Oktober 2021.

Ing peran kasebut, Ojakli bakal memimpin upaya kabijakan publik Boeing, dadi kepala pelobi kanggo perusahaan global, lan ngawasi Boeing Global Engagement, organisasi filantropi global perusahaan kasebut. Dheweke bakal nglaporake menyang Presiden lan CEO Boeing David Calhoun lan bakal kerja ing Dewan Eksekutif perusahaan. Ing peran iki, Ojakli ngganteni Marc Allen, BoeingKepala Strategi Officer, sing njabat dadi wakil presiden eksekutif sementara saka Operasi Pemerintah wiwit wulan Juni kepungkur.

"Ziad minangka eksekutif sing wis kabukten kanthi rekam jejak kebijakan publik lan operasi hubungan pemerintah sing utama kanggo perusahaan global," ujare Calhoun. "Pengalaman sing jembar ing jabatan eksekutif ing pamrentah lan sektor swasta bakal menehi kontribusi kanggo keterlibatan kita karo para pemangku kepentingan nalika kita terus fokus marang keamanan, kualitas lan transparansi, lan ngowahi perusahaan kita mbesuk. Aku uga matur nuwun marang Marc Allen amarga kepemimpinan sing kuat ing organisasi Operasi Pamrentah ing sawetara wulan pungkasan amarga terus ningkatake prioritas kabijakan perusahaan. "

Ojakli melu Boeing ngetutake karir sing sukses lan maneka warna peran senior pamarentah global ing industri otomotif lan finansial saliyane dadi pelayan ing Gedung Putih administrasi tilas Presiden AS George W. Bush. 

Paling anyar, Ojakli njabat dadi mitra ngatur lan wakil presiden senior Softbank saka 2018-20, ing ngendi dheweke nggawe lan memimpin operasi urusan pemerintahan global pertama perusahaan investasi kanggo ndhukung kabeh masalah legislatif, peraturan lan politik kanggo perusahaan kasebut. Sadurunge gabung karo Softbank, Ojakli ngentekake 14 taun ing Ford Motor Company minangka wakil presiden grup, ing pimpinan tim global sing nambah tujuan bisnis inti perusahaan lan ngatur interaksi karo pamrentah ing 110 pasar ing saindenging jagad. Ing peran kasebut, dheweke uga nuntun lengen filantropi Ford sing dikhususake kanggo ndhukung sebab global.

Sadurunge, Ojakli njabat ing Gedung Putih minangka Wakil Kepala Bidang Legislatif kanggo Presiden George W. Bush wiwit taun 2001-04. Sadurunge, Ojakli dadi Kepala Staf lan Direktur Kebijakan kanggo Senator AS Paul Coverdell lan dheweke miwiti karir ing kantor Senator AS Dan Coats.

Saiki Ojakli dadi Ketua Dewan Taman Nasional Nasional Smithsonian ing Washington, DC lan dheweke dadi anggota dewan Yayasan Jackie Robinson.

Ojakli duwe gelar sarjana ing Pamrentahan Amerika saka Universitas Georgetown.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar