24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Nauru Breaking News News Warta Breaking Palau Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Presiden Nauru lan Palau mlebu ASA, kesempatan wisata anyar

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nauru lan Palau minangka rong negara independen ing Samodra Pasifik Kidul.
Nalika kerja sama, masarakat Nauru bakal entuk akses luwih gampang ora mung menyang Palau, nanging uga Taiwan lan wilayah liyane ing Samodra Pasifik sing adoh.

Print Friendly, PDF & Email
  • Presiden Nauru lan Palau nandatangani perjanjian layanan udara (ASA) sing bakal diwiwiti lelungan antarane rong negara Mikronesia lan sateruse, 2 September.
  • The Presiden Nauru Lionel Aingimea ujar manawa mlebu perjanjian kasebut minangka simbol hubungan lan persahabatan sing jero antarane Nauru lan Palau, "nanging uga kanggo sub-wilayah Mikronesia sing luwih gedhe."
  • "Perjanjian layanan udara ora mung bakal ngiyatake konektivitas antara rong negara pulau kita, nanging uga menehi kesempatan kanggo nambah tunjangan ekonomi kanggo entuk manfaat negara kita.

"Nauru komitmen kanggo nambah peran ing sektor transportasi sub-regional, regional, lan internasional," ujare Presiden Aingimea.

Présidhian saka Palau, Surangel Whipps, Jr, ujar manawa negarane bakal ngarep-arep nalika layanan udara bisa dipulihake, ngelingake kedadeyan medivac ing taun 1987 nalika Air Nauru, mangsuli telpon kanggo ngoperake penerbangan saka Palau menyang Manila.

"Minangka negara-negara pulau cilik lan negara-negara segara gedhe, salah sawijining prekara… kita ngerti yaiku, tanpa ana hubungane karo njaba, kita pancen terisolasi, lan asring banget kita duwe karep saka maskapai lan perusahaan sing kapentingan kasebut bisa uga ora sejajar karo kepentingan kita, "ujare Presiden Whipps.

Dheweke nambahake manawa netepake ASA minangka kesempatan kanggo "kerja sama minangka sedulur Pasifik" lan ndeleng Nauru Airlines dadi operator sing sukses lan ningkatake layanan kanggo masarakat.

Kaloro pimpinan kasebut ngerti kesempatan sing bisa ditawakake saben wong kanggo ngubungake Asia, sisih kulon, lan kidul.

Sementara, Nauru lagi nindakake langkah domestik kanggo ningkatake layanan konektivitas penerbangan nasional lan laut.

Pelabuhan Nauru lagi diupgrade supaya bisa memenuhi standar internasional nalika tuku pesawat Nauru Airlines anyar kanggo pesawat Boeing 737-700 bakal entuk wektu penerbangan luwih dawa, tekan tujuan liyane.

Kerja persiyapan uga ditindakake kanggo mbentuk maneh landasan pacu bandara sing bakal ngiyatake keamanan lan kepatuhan penerbangan lan posisi Nauru kanggo nambah kegiatan transportasi udara ing mbesuk.

Kesepakatan kasebut negesake manawa Nauru lan Palau ngelingi hubungan sing erat sing ngikat loro negara kasebut, lan kepinginan kanggo nyedhiyakake kerangka kerja layanan udara.

Kaloro negara kasebut uga ngakoni peran strategis transportasi udara internasional kanggo pembangunan berkelanjutan ekonomi pulau, lan utamane liwat promosi perdagangan, perdagangan, lan pariwisata.

Kaloro negara kasebut uga ngerti kebutuhan kanggo ningkatake level, kualitas, lan efisiensi layanan transportasi udara ing njaban negarane.

Presiden Aingimea ngucapake matur nuwun banget marang Presiden Whipps atas pamrentah kanggo pesawat sih-rahmat pungkasan sing nggawa 34 pasien Nauruan lan pangiring menyang Taiwan saka Nauru kanthi mandeg teknis sing direncanakake ing Yap State kanggo ngisi bahan bakar.

Masalah kanggo ngisi bahan bakar tegese kru penerbangan lan penumpang sing dibutuhake sewengi, lan Palau, sing luwih lengkap dilengkapi syarat akomodasi lan penerbangan, ngresiki pesawat lan penumpang sing divaksinasi COVID kanggo ndharat lan sewengi, sadurunge lelungan menyang Taiwan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar