24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Resorts tanggung jawab Keslametan Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kepulauan Canary Spanyol nyiapake jeblugan gunung mbledhos

Kepulauan Canary Spanyol nyiapake jeblugan gunung mbledhos
Kepulauan Canary Spanyol nyiapake jeblugan gunung mbledhos
ditulis dening Harry Johnson

"Kita ora bisa nggawe ramalan jangka pendek, nanging kabeh nuduhake manawa bakal ana gempa bumi kanthi skala sing luwih gedhe sing bakal luwih kuat lan dirasakake dening populasi," ujare direktur IGN ing Kepulauan Canary, María José Blanco.

Print Friendly, PDF & Email
  • Gempa gempa 4,222 tremor sing dideteksi cedhak gunung geni Tenegula ing pulau La Palma.
  • Pejabat Kepulauan Canary ngetokake tandha kuning - sing nomer loro ing sistem papat tingkat.
  • Institut Geografis Nasional Spanyol ngelingake manawa ana gempa bumi sing luwih kuat ing sawetara dina mbesuk.

Pejabat pamrentah regional ing Kepulauan Canary Spanyol wis menehi peringatan kemungkinan letusan gunung berapi sing bakal teka, sawise Institut Geografis Nasional (IGN) Spanyol ndeteksi 'gempa gempa' 4,222 tremor ing sacedhake gunung geni Teneguía ing pulau La Palma.

Gunung geni Teneguía ing pulo La Palma.

The Canary Islands pejabat ngetokake tandha kuning dina Selasa - sing nomer loro ing sistem papat tingkat, ngelingake gempa potensial.

Dina iki, penilaian wis dianyari kanggo negesake manawa, sanajan pejabat kasebut ora percaya yen ana letusan langsung, kahanan bisa diganti kanthi cepet.

IGN uga ngelingake yen "ana gempa bumi sing luwih kuat" samesthine "ing dina mbesuk."

"Kita ora bisa nggawe ramalan jangka pendek, nanging kabeh nuduhake manawa bakal ana gempa bumi kanthi skala sing luwih gedhe sing bakal luwih kuat lan dirasakake dening populasi," ujare direktur IGN ing Kepulauan Canary, María José Blanco, ujar.

Ing dina Kamis, 11 juta meter kubik magma wis "disuntik" menyang njero Taman Nasional Cumbre Vieja cedhak gunung geni Teneguía, miturut Institut Vulkanologi Kepulauan Canary, nyebabake lemah nganti 388cm (6in) ing pucukipun.

Gunung geni kasebut pungkasan njeblug ing taun 1971, nyebabake kerusakan properti lan pantai ing sacedhake, lan mateni siji nelayan, sanajan wilayah padhet lan situs wisata sekitar ora kena pengaruh. Sawise jeblugan sadurunge, kegiatan seismik tenang, diterusake ing taun 2017, kanthi dina-dina pungkasan saya gedhe.

Bagéan liya saka Canary Islands uga dadi gunung geni aktif, kalebu Tenerife's Teide, sing durung njeblug wiwit taun 1909, lan Lanzarote's Timanfaya, sing pungkasan nyebul ing abad kaping 19.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar