24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Industri Hospitality India Breaking News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Rajasthan Nggawe tumindak sing Ala karo Turis minangka Kadurjanan

Rajasthan lan tindak pidana turis
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Wis negara sing akeh turis, Rajasthan ing India wis njupuk langkah sing janji bakal nambah lan ningkatake pengalaman turis, kanggo para pelancong domestik lan internasional.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Undhang-undhang anyar bisa mbantu nglindhungi turis saka pelecehan lan pengalaman ala nalika plancongan ing Rajasthan.
  2. Tumindak sing salah marang turis saiki bakal dianggep minangka tumindak sing bisa dingerteni, minangka tindak pidana.
  3. Yen wong mbaleni jinis tindak tanduk iki, pelaku banjur bakal ditahan tanpa kemungkinan jaminan.

Negara bagian utara, sing entuk pengunjung saka njero negara uga saka luar negeri, nggawe undang-undang sing bisa mbantu para turis nglindhungi pelecehan lan pengalaman sing ora apik nalika plancongan.

Tumindak sing salah tumrap turis saiki bakal dianggep minangka tumindak sing bisa dingerteni, lan yen tumindak kaya ngono diulangi, pelaku kasebut bakal ditahan tanpa kemungkinan jaminan.

Kanggo nggayuh iki, amandemen wis digawe lan bagean 27A dikenalake ing Perdagangan Pariwisata Rajasthan, Undhang-undhang Fasilitasi lan Regulasi 2010. Iki disetujoni kanthi swara swara ing Majelis negara. Pemimpin industri ujar manawa bakal nonton kanthi minat kepiye langkah kasebut dileksanakake.

Bagean 13 Undhang-undhang Peraturan 2010 Undhang-undhang kasebut nuduhake "larangan tumindak lan kegiyatan tartamtu ing papan wisata, wilayah, lan tujuan," sing nglarang nyebut-nyebut, ngemis lan ngajokake artikel sing didol ing utawa sekitar papan turis.

Nalika negara kasebut nggawe akeh turis saka adoh lan cedhak kanggo ndeleng akeh obyek wisata lan monumen alam, asring ana komplain yen para toko lan vendor ngapusi, nggawe kesan lan pengalaman sing ala. Utamane, wis ana kedadeyan kejahatan wanita sing nyebabake turis asing plancongan ing papan liya.

Rajasthan wis dadi pelopor ing pariwisata kanthi atraksi budaya lan alam sing padha uga seni seni lan kerajinan. Ing taun-taun pungkasan, negara-negara kaya Madhya Pradesh, Kerala, lan Goa duwe ide sing luwih inovatif lan rencana kanggo nggodho turis.

Bèntèng lan kraton ing negara panguwasa sing uga duwé sipat warisan, ora padha, nanging ora bakal dadi masalah manawa negara iki uga éntuk jeneng ala amarga sawetara wedhus ireng nglanggar citra negara kasebut.

Sepira langkah anyar kanggo ngatasi malpraktik durung dingerteni.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar