24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara budaya film Warta Breaking Georgia News wong Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Bintang catur Georgia nggugat Netflix amarga nelpon dheweke Rusia

Bintang catur Georgia nggugat Netflix amarga nelpon dheweke Rusia
Bintang catur Georgia nggugat Netflix amarga nelpon dheweke Rusia
ditulis dening Harry Johnson

Netflix kanthi ati-ati lan sengaja ngapusi prestasi Gaprindashvili kanthi tujuan sing murah lan sinis 'nggedhekake drama' kanthi nggawe pahlawan sing fiksi bisa nindakake apa sing ora ditindakake wanita liya, kalebu Gaprindashvili.

Print Friendly, PDF & Email
  • Juara catur saka Georgia ngajokake tuntutan hukum fitnah marang Netflix amarga salah nggambarake dheweke ing seri sing misuwur.
  • Netflix dipuntudhuh minangka seksis lan remeh banget, lan nyata-nyata palsu ing seri TV kasebut.
  • Nona Gaprindashvili ngajokake tuntutan fitnah marang Netflix ing Pengadilan Distrik Federal ing Los Angeles.

Superstar catur Georgia Nona Gaprindashvili ngajokake tuntutan fitnah $ 5 yuta marang Netflix amarga 'seksis banget' lan nggambarake dheweke dadi Rusia ing seri hit 2021 'The Queen's Gambit'.

Nona Gaprindashvili, wanita pisanan sing entuk status dadi grandmaster catur internasional lan juara catur wanita kaping lima, wis nuntut tuntutan hukum babagan Netflix babagan referensi kanggo dheweke ing acara paling dhuwur, nampilake prodigy fiksi sing bakal ngalahake pemain paling apik ing Rusia ing Moskow nalika taun 1960an.

"Ing salah sawijining episode wiwit taun 1968, sawijining komentator ujar manawa pemain catur Nona Gaprindashvili durung nate ngadhepi priya. Nanging iki salah, "pengacara Maya Mtsariashvili, mitra ing BLB, firma hukum Georgia sing makili pemain kasebut, dina iki.

Pengacara kasebut nambahake, kerja ing tuntutan hukum kasebut diwiwiti sawise Netflix Rilis serial TV.

Gaprindashvili, 80 wis ora milih bagean ing bagean pungkasan saka seri sing nggambarake "siji-sijine perkara sing ora biasa tumrap dheweke" yaiku jinis kelamine.

"Lan malah iku ora unik ing Rusia, "Segmen episode terus. "Ana Nona Gaprindashvili, nanging dheweke dadi juara dunia wanita lan durung nate ngadhepi priya."

Ing tuntutan hukum fitnah sing diajukake ing Pengadilan Distrik Federal ing Los Angeles, Gaprindashvili diarani nggambarake manawa "nyata-nyata palsu, uga seksis lan meremehake," lan ujar manawa ing taun 1968, dheweke wis ngadhepi paling ora 59 catur lanang. pemain.

Keluhan kasebut terus: "Netflix kanthi ora sengaja lan sengaja ngapusi prestasi Gaprindashvili kanthi tujuan sing murah lan sinis 'nambah drama' kanthi nggawe pahlawan sing fiksi bisa nindakake apa sing ora ditindakake wanita liya, kalebu Gaprindashvili. "

Tuntutan ukum kasebut uga ujar manawa Gaprindashvili dihina amarga kasunyatan kasebut Netflix nggambarake dheweke minangka pemain Rusia.

Wakil Gaprindashvili uga ujar manawa katrangan babagan georgian amarga Rusia minangka kasus "nuwuhake penghinaan tambahan kanggo cilaka" lan nggawe sawetara klaim babagan hubungan antara rong negara kasebut.

Juru bicara Netflix ujar: "Netflix mung ngurmati Ms. Gaprindashvili lan karir sing misuwur, nanging kita yakin pratelan kasebut ora duwe mupangat lan bakal mbela kasus kasebut kanthi kuat."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar