24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality India Breaking News News Keslametan Sustainability News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Mizoram Anyar: Tujuan Wisata Berkelanjutan sing Aman

Pariwisata Mizoram
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Menteri Pariwisata kanggo Pamrentah India ngumumake pangembangan negara-negara timur laut negara kasebut minangka prioritas, utamane Mizoram.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ibu Rupinder Brar, Addl. Direktur Jenderal, Menteri Pariwisata, Pamrentah India, wingi ujar, "Minangka prioritas Menteri Pariwisata kanggo njupuk pembangunan pariwisata ing negara-negara timur laut lan khusus kanggo Mizoram."
  2. Dheweke nambahake manawa ana akeh sing bisa ditindakake.
  3. Pariwisata minangka generator tenaga kerja sing gedhe banget, lan uga bakal nglestarikan lan nglindhungi wilayah kasebut, ujare Brar.

Ngalamat webinar babagan "Mbukak kunci Plancongan & Pariwisata Mizoram; Tantangan lan Persiapan "sing diatur dening Federasi Kamar Dagang & Industri India (FICCI), bebarengan karo Departemen Pariwisata, Pamrentah Mizoram, Ms. Brar nambahake:" Menteri Pariwisata ngusulake Menteri Penerbangan Sipil kanggo nambah rute liyane menyang tujuan prioritas kanthi pendanaan kesenjangan lan Mizoram bakal dadi bagean penting saka strategi kasebut. Ing program Swadesh Darshan, akeh proyek sing diterapake kanggo ningkatake infrastruktur pariwisata. Ing PRASAD, Menteri wis nyetujoni akeh proyek sing wis diidentifikasi saka sudut pandang ziarah. "

Sabanjure, Ms. Brar ujar manawa omah lan pembangunan kapasitas minangka segmen sing kudu diatasi amarga nambah akeh dimensi sosial ekonomi ing babagan njaga tenaga kerja trampil kanggo makarya ing kampung halaman. "Kanggo turis, jinis sinau pengalaman sing ditindakake kanthi tetep karo kulawarga lokal pancen gedhe banget. Outreach lan promosi minangka bagean penting saka strategi kanggo wilayah lor-wétan kanggo nampilake identitas unik saka wolung negara bagian wétan Lor lan cara nggabungake pengalaman lelungan turis kanthi lancar ing saindenging negara, "ujare.

"Menteri Pariwisata kanthi setya komitmen kanggo ngupayakake promosi Pariwisata, Pariwisata, lan Perhotelan ing wilayah kasebut. Kementerian wis nggawe klompok kerja karo industri kasebut, lan kita njaluk FICCI supaya bisa kerja bareng karo Kementerian kanggo nggawe klompok kerja sing darmabakti lan efektif kanggo wilayah timur laut supaya bisa nggawe bedane ing sawetara wulan ngarep. Menteri lan Wisata Mizoram kudu kerja kanthi darmabakti kanggo ngembangake tujuan lan kanthi strategi umum, bisa ditindakake, "ujare.

Ms. K. Lalrinzuali, Sekretaris, Departemen Pariwisata, Pamrentah Mizoram ujar: "Pandemi iki nyebabake pergeseran paradigma ing pasar pariwisata lan tren anyar muncul sing negesake safety, kesadaran kesehatan lan keberlanjutan. Tantangan langsung kita yaiku njupuk pendekatan sing praktis lan progresif kanggo mbukak maneh lan entuk kapercayan masarakat supaya bisa lelungan kanthi bertahap. Kita kudu njamin supaya kesehatan lan safety para plancong tetep dadi prioritas utama. Nanging kita kudu eling yen kita ora bisa nutup wektu tanpa wates amarga wedi karo virus corona. Kita kudu nyoba kanthi aktif kanggo ngatur kahanan lan makarya karo mitra industri lan pemangku kepentingan sing padha kanggo nguatake posisi kita. ”

Pariwisata Mizoram ngrancang kanggo njupuk kesempatan kasebut lan kita wis fokus ing aspek keamanan lan keberlanjutan. "Kita bubar ngumumake Kebijakan Pariwisata Tanggung jawab Mizoram 2020 kanggo nglakokake proses penemuan ulang lan pemulihan. Visi kita yaiku supaya Mizoram dadi tujuan wisata sing aman lan berkelanjutan ing kabeh negara. Kita ngrencanakake dadi dhaptar ember saben wong lelungan sing sadar lingkungan lan golek pilihan lelungan sing aman lan berkelanjutan, "tambah Ms. Lalrinzuali.

Pak Saitluanga, Direktur Gabungan, Departemen Pariwisata, Pamrentah Mizoram ujar manawa pamrentah Mizoram wis nyusun kebijakan, aturan lan pedoman ing ngisor iki supaya sektor pariwisata ing Negara bisa berkembang kanthi garis sehat:

1. Kebijakan Pariwisata Tanggung jawab Mizoram 2020

2. Registrasi Mizoram Aturan Perdagangan Turis 2020

3. Aturan Mizoram (Aero- olahraga) 2020

4. Aturan Mizoram (Rafting Kali) 2020

5. Pandhuan kanggo Asrama / Asrama ing Mizoram

6. Pedoman Homestay ing Mizoram

7. Pedoman Operator Tur ing Mizoram

8. Pedoman Agen Penjualan Tiket / Agen Perjalanan ing Mizoram

9. Pedoman Pandhuan Wisata ing Mizoram

10. Pedoman Pariwisata Caravan ing Mizoram

11. Pedoman kanggo ngakoni Asosiasi Penyedia Layanan Pariwisata ing Mizoram.

Pak Ashish Kumar, Ketua Co, Komite Perjalanan, Teknologi & Digital FICCI, lan Mitra Pimpinan, Agnitio Consulting, moderat diskusi webinar lan panel babagan "Peluang pariwisata ing Mizoram lan protokol keamanan sing diadopsi para pemangku kepentingan."

Pak V. Lalengmawia, Direktur, Departemen Pariwisata, Pamrentah Mizoram, ujar: "Aizawl minangka kutha modern lan ana gandheng cenenge. Mizoram duwe lanskap ijo, alas sing subur, pring sing akeh banget, kanthi kewan liar, air terjun lan budaya. Wis ora ana informasi babagan potensi pariwisata Mizoram, nanging negara kasebut ora disentuh, ora digoleki lan didhelikake saka pariwisata massa kanthi petualangan tanpa wates. Negara kasebut dadi swarga sing durung digoleki lan mulane tagline 'Mystical Mizoram; Surga kanggo kabeh wong. ' Informasi penting kanggo promosi pariwisata ing negara kasebut lan media sosial migunani banget kanggo nggayuh pamirsa sing luwih akeh. Teknologi digital bakal terus duwe peran penting ing promosi pariwisata. ”

Infrastruktur pariwisata Mizoram wis dibatasi amarga anggaran pariwisata cilik udakara udakara wolung nganti sepuluh rupee. Kanthi dana saka Menteri Pariwisata, DoNER lan NEC, Mizoram bisa nggawe kemajuan ing promosi lan promosi. Kanthi pitulung Menteri Pariwisata, miturut skema Swadesh Darshan, akeh proyek canggih wis diimplementasikake kaya Pariwisata Golf lan Pariwisata Wellness ing Thenzawl, Pariwisata Petualangan ing Reiek, Muthi, Hmuifang, olahraga aero ing Tuirial lan Serchhip . Sanksi Kementerian kanggo pengembangan pusat konvensi Aizawl bakal nggawa negara kasebut menyang level sabanjure kanggo turis MICE. Minangka bagean saka inisiatif pariwisata sing tanggung jawab, pariwisata Mizoram wis miwiti proyek pilot ing rong desa sing ramah lingkungan lan berkelanjutan. 

Pak Prashant Pitti, Pendhiri & Direktur Eksekutif, EaseMyTrip; Vineeta Dixit, Kebijakan Kepala-Umum & Hubungan Pamrentahan - India & Asia Kidul, Airbnb; Pak Joe RZ Thanga, Sekretaris Umum, Asosiasi Operator Tur Mizoram; Pak Vanlalzarzova, Sekretaris Umum, Asosiasi Agen Perjalanan Mizoram, Pak Himangshu Baruah, CEO, Pariwisata Finderbridge, Guwahati; lan Pak Jayanta Das, Manajer Umum Cluster Timur Lor, Darjeeling lan Manajer Umum, Vivanta Guwahati uga nuduhake pandangane sajrone webinar kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar