24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Australia Breaking News Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News

Prilaku sing ora bisa ditampa: Prancis ngelingi utusane menyang AS lan Australia

Prilaku sing ora bisa ditampa: Prancis ngelingi utusane menyang AS lan Australia
Prilaku sing ora bisa ditampa: Prancis ngelingi utusane menyang AS lan Australia
ditulis dening Harry Johnson

Ninggalake proyek kapal selam sing disepakati Canberra lan Paris ing 2016 minangka prilaku sing ora bisa ditampa ing antarane sekutu lan mitra, akibate nyebabake konsepsi yen duwe aliansi, kemitraan lan pentinge Indo-Pasifik kanggo Eropa , 'Menteri luar negeri Prancis ngumumake.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pamrentah Prancis narik duta besar saka Amerika Serikat lan Australia.
  • Prancis nyebutake pangecualian saka aliansi AUKUS anyar lan ilang kontrak kapal selam utama dadi tusukan ing punggung.
  • Presiden Prancis mbatalake acara gala ing Kedutaan Besar Prancis ing Washington, DC sing dijadwalake kanggo mengeti 240 taun perang angkatan laut sing bersejarah.

Menteri Luar Negeri Prancis Jean-Yves Le Drian dina iki ngumumake manawa Prancis ngelingake duta besar saka Amerika Serikat lan Australia babagan 'tumindak sing ora bisa ditampa' Washington, London lan Canberra nalika nggawe kesepakatan kapal selam nuklir sing nyebabake pembatalan konvensional utama Prancis kontrak kapal selam karo Australia.

Miturut Le Drian, keputusan kanggo ngelingi utusan kasebut bener-bener dibenerake kanthi 'gravitasi luar biasa' saka pengumuman 15 September sing digawe dening Australia, USA lan Inggris.

"Atas panjaluk Presiden Republik, aku mutusake arep langsung ngelingi Paris kanggo konsultasi karo loro duta besar kita ing Amerika Serikat lan ing Australia," ujare Le Drian.

Ninggalake proyek kapal selam sing disepakati Canberra lan Paris ing 2016 minangka prilaku sing ora bisa ditampa ing antarane sekutu lan mitra, akibate nyebabake konsepsi yen duwe aliansi, kemitraan lan pentinge Indo-Pasifik kanggo Eropa , 'Menteri luar negeri Prancis ngumumake.

Presiden AS Joe Biden, Perdana Menteri Australia Scott Morrison lan mitra Inggris Boris Johnson ngumumake inisiatif 'AUKUS' ing acara virtual telung arah ing dina Rebo awan. Inti utama aliansi "demokrasi maritim" iki minangka proyek 18 wulan kanggo nyedhiyakake Canberra karo kapal selam sing nganggo tenaga nuklir nanging duwe senjata konvensional. Iki bakal nggawe Australia mung negara kaping pitu ing donya sing ngoperasikake kapal kaya - lan siji-sijine sing ora duwe senjata nuklir dhewe.

Pamaréntah France dilaporake ngerti babagan kesepakatan kasebut saka laporan media massa, tinimbang saka Washington utawa Canberra langsung, sanajan pejabat Australia negesake manawa dheweke wis "jelas banget" marang mitra yen kesepakatan Prancis-Australia bisa uga dibatalake.

Menteri Le Drian lan Angkatan Bersenjata Florence Parly ngetokake pernyataan sing nesu kanggo nanggepi pengungkapan AUKUS, lan menteri luar negeri kasebut nyebutake 'tusukan ing punggung.'

Presiden Prancis Emmanuel Macron mbatalake acara gala ing kedutaan besar Prancis ing Washington, sing dijadwalake mengeti taun 240 perang angkatan laut sing mbantu menang perang kamardikan AS.

Prancis ora mung kalebu aliansi anyar, nanging ilang kontrak kanggo nyuplai kapal selam kanthi konvensional menyang Australia. Pamrentah Prancis duwe saham mayoritas ing Naval Group, sing nggarap kontrak kasebut, regane nganti $ 66 milyar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar