Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Isle of the Dead Entuk 1.3 Yuta

ditulis dening Linda S. Hohnholz

Otoritas Manajemen Situs Bersejarah Port Arthur (PAHSMA) wis ngrampungake tahapan pungkasan proyek kritis kanggo nyuda pengaruh pengunjung lan nambah akses ing Pulo Mati sing misuwur ing endi papan wisata kuburan misuwur banget.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Isle of the Dead, dununge ing perairan Mason Cove, minangka kuburan utama stasiun penalti Port Arthur antara taun 1833 lan 1877.
  2. Diperkirakan luwih saka 800 narapidana disalibake ing pulau kasebut, umume ing makam tanpa tandha.
  3. Saiki, para pengunjung ing pulau kasebut isih bisa ndeleng monumen hiasan sing makam kuburan personel militer, pejabat bebas, wanita, lan bocah-bocah.

Pariwisata saka Isle of the Dead tuwuh kanthi ningkatake layanan lan prasarana amarga inisiatif konservasi saya akeh ditindakake kanggo ngreksa pulau lan peninggalane. Iki minangka situs Warisan Dunia UNESCO lan dilindhungi miturut undang-undang negara bagian lan federal Australia.

Manajer Konservasi PAHSMA, Pamela Hubert, ujar: "Proyek iki nyedhiyakake lorong terus ing ndhuwur kanthi serangkaian platform ndeleng sing bakal ningkatake wisata Isle of the Cemetery Mati sing misuwur. Proyek kasebut wis dirancang kanthi tliti kanggo njamin pengaruh minimalake menyang wilayah pemakaman, unsur lanskap, lan pemandangan pulau. ”

"Proyek iki wis direncanakake kanthi tliti lan ditindakake ing 5 tahap kanggo mesthekake yen karya kasebut bisa ditindakake nalika isih ngidini akses menyang pulau kasebut kanthi mayoritas musim pengunjung," ujare Ibu Hubert.

Proyek iki diwiwiti ing 2016, kanthi tujuan nyuda dampak ing wilayah kuburan, ngapikake aksesibilitas, lan nambah pengalaman pengunjung. Tahap pertama proyek kasebut bisa digawe kanthi hibah $ 80,000 saka program Situs Bersejarah Nasional Nglindhungi Pamrentahan.

PAHSMA kerja sama karo klompok perusahaan lan konsultan Tasmania sing tanggung jawab kanggo macem-macem aspek makarya: Sue Landscapes Cilik kanggo ngrancang dalan, Pitt lan Sherry kanggo saran teknik struktural, Saunders lan Ward kanggo produksi baja lan instalasi ing lokasi, lan Abrasive Blasting lan Lukisan kanggo cat spesialis. Makarya karo Osborne Aviation, PAHSMA wis bisa nggunakake helikopter kanggo bahan angkat udara menyang pulau kasebut sing nyepetake proyek kasebut.

"Trotoar anyar kasebut ora mung nambah aksesibilitas kanthi ngganti tangga kanthi landai, nanging uga nambah pengalaman pengunjung kanthi platform ndeleng sing luwih apik lan papan kumpul kanggo tur. Penting, sampeyan kudu ngakoni manawa pulau kasebut isih dadi papan istirahat udakara 1,000 wong lan proyek iki nduduhake rasa hormat kita terus ing pulau kasebut minangka kuburan lan minangka papan refleksi, "ujare Manajer Arkeologi PAHSMA Dr. David Roe.

Situs Bersejarah Port Arthur, bebarengan karo Situs Bersejarah Pabrik Wanita Cascades, Situs Bersejarah Tambang Batubara, Stasiun Percobaan Darlington ing Pulo Maria, lan Brickendon lan Woolmers Estates, nyumbang 5 saka 11 situs sing kalebu Properti Warisan Donya ing Situs Konvlik Australia.

"Iki minangka tonggak penting ing konservasi Pulo Mati," ujare Ibu Hubert. "Kita seneng banget ngrampungake proyek iki lan bareng karo pengembangan Pusat Sejarah lan Interpretasi anyar ing pabrik Pabrik Wanita Cascades ing wiwitan taun 2022, nuduhake komitmen PAHSMA kanggo njamin crita-crita sejarah sejarah terdakwa kita dituduhake."

Isle of the Dead minangka tujuan kanggo kabeh wong sing tilar donya ing kamp pakunjaran. Iki minangka pulau cilik sing dununge jejer karo Port Arthur, Tasmania, Australia. Sasampunipun siraman pemukiman Port Arthur ing taun 1877, kuburan kasebut ditutup, lan pulau kasebut didol minangka lahan pribadi. Wiwit saiki wis diasilake maneh lan dikelola karo pamrentah Tasmania.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar