24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Pecah Arab Saudi Spanyol Breaking News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Nalika Putera Mahkota Saudi lan PM PM bisa dadi bisnis UNWTO sing penting

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Peran Saudi ing Pariwisata Dunia, lan Kantor Pusat UNWTO pindhah saka Spanyol menyang Arab Saudi bisa uga dadi agenda utama ing telpon dina iki. Telpon antara Pangeran Mahkota Saudi Mohammed bin Salman lan Perdana Menteri Spanyol Pedro Sánchez saiki mbukak ruang kanggo spekulasi kanggo masa depan pariwisata dunya.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kaya sing dilaporake ing artikel sing padha dening Arab News lan Warta Saudi dina iki, Pangeran Mahkota Mohammed bin Salman saka Arab Saudi ngobrol karo Perdana Menteri Spanyol Pedro Sánchez dina Senin.
  • Dheweke ngrembug babagan hubungan bilateral antara Arab Saudi lan Spanyol lan cara kanggo nambah.
  • Para ahli ngarepake salah sawijining sebab utama ing diskusi tingkat tinggi iki yaiku rencana Saudi Arabia kanggo ngusulake pamindhahan Organisasi Pariwisata Dunia menyang RIyadh.

Pindhah HQ UNWTO saka Spanyol menyang Arab Saudi durung dadi agenda Majelis Umum UNWTO sing bakal direncanakake wulan November ing Maroko.

Mayoritas negara anggota UNWO kudu milih proposal kasebut.

Apa langkah iki mandheg utawa diwiwiti saiki, nalika Putra Mahkota Arab Saudi Pangeran Mohammed bin Salman ngobrol karo Perdana Menteri Spanyol Pedro Sánchez ing telpon?

Wis dingerteni manawa masalah pariwisata utama asring ora diputusake dening menteri pariwisata, nanging dening kepala negara utawa ing tingkat presiden.

Spanyol minangka Anggota Eksekutif permanen kanggo UNWTO. Yen pindhah menyang Kerajaan Arab Saudi dadi kasunyatan, Arab Saudi bakal dadi anggota permanen. Iki bakal dadi langkah dominasi penting liyane ing jagad pariwisata.

Pariwisata minangka industri penting kanggo Spanyol lan Arab Saudi, nanging tanpa mangu-mangu, Arab Saudi wis nylametake sektor global iki sajrone pandemi global kanthi miliaran sing diinvestasikan lan dialokasikan.

Arab Saudi wis dadi tuan rumah pusat UNWTO regional, uga pusat regional kanggo WTTC.

Anggota UNWTO minangka negara sing diwakili menteri pariwisata. Anggota WTTC nggabungake industri pariwara swasta global paling gedhe.

UNWTO duwe anggaran sing cukup sithik. Kanggo ngarahake industri pariwisata lan pariwisata global metu saka krisis saiki butuh anggaran sing gedhe banget. Sampeyan uga butuh kepemimpinan cara sing luwih apik ing situs UNWTO.

Apa sing bakal katon sawetara taun kepungkur ora bisa ditindakake, saiki bisa dadi kasunyatan. Negara-negara sing gumantung karo pariwisata dadi nekat. Dheweke dadi nekat dhuwit lan kepemimpinan. Arab Saudi bisa nyedhiyakake kalorone.

Ing endi wae Menteri Pariwisata Saudi Ahmed Al-Khatee tampil, dheweke dadi VIP nomer siji. Dunia nelpon 911 lan Arab Saudi wis nanggapi terus-terusan sajrone krisis iki. Menteri Saudi wis nekani saben konferensi UNWTO regional nganti saiki.

Ora padha karo Spanyol. Mung nalika Spanyol nyadari ancaman nyata yen bakal ilang Headquarter kanggo UNWTO, Spanyol teka ing komisi regional kanggo rapat Afrika ing Cabo Verde. Afrika duwe 54 negara independen, lan akeh sing milih anggota UNWTO.

eTurboNews wiwit nglaporake babagan rencana pamindhahan UNWTO ing wulan Juli. Ing artikel iki, eTN nuntut pamindhahan markas UNWTO saka Madrid menyang Riyadh bakal nutup Amerika Serikat Pariwisata.

Spanyol lan akeh negara UE ora seneng banget yen Arab Saudi duwe peran penting ing jagad pariwisata. Dheweke nggawa apa-apahak asasi manungsa nganti 11 September, nalika maneuver nglawan pamindhahan Kerajaan Saudi kanthi diplomatis.

Maneuver diplomatik kaya ngono, main ing loro-lorone. Arab Saudi wis kerja ing saindenging jagad lan ing mburi adegan kanggo lobi babagan rencana kasebut.

Telpon dina iki bisa uga antara Perdana Menteri Spanyol lan Putra Mahkota Saudi bisa uga nggawe pembuat es.

Cara Spanyol lan Arab Saudi bisa ningkatake kerja sama lan hubungan mung bisa diramalake ing wektu iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Iki bakal dadi, ora mung kesalahan nanging medeni. Ora mung iki bakal dadi omong kosong, nanging ora produktif.
    Luwih becik dadi piyambake, ora duwe perusahaan sing ala.
    Aku ora bisa mikir arep rapat ing negara iki, dene aku wedi karo wong sing bakal kerja ing kana.
    Bisa uga yen mbayar aku 1 yuta Euros sewulan, aku bakal mikir suwene seminggu.