24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News wong tanggung jawab Keslametan Spanyol Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kepulauan Canary 'aman' ujare menteri nalika 5,000 wong ngungsi jeblugan La Palma

Kepulauan Canary 'aman' ujare menteri nalika 5,000 wong ngungsi jeblugan La Palma
Kepulauan Canary 'aman' ujare menteri nalika 5,000 wong ngungsi jeblugan La Palma
ditulis dening Harry Johnson

"Ora ana larangan kanggo pindhah menyang pulau kasebut ... Kosok baline, kita menehi informasi supaya turis ngerti bisa lelungan menyang pulau kasebut lan ngrasakake perkara sing ora biasa, ngerteni dhewe," ujare Menteri Pariwisata Spanyol, Reyes Maroto.

Print Friendly, PDF & Email
  • Letusan vulkanik La Palma ngancurake paling ora 20 omah lan meksa evakuasi 5,000 wong.
  • Nganti saiki, pejabat wis sukses ngungsi sekitar 5,000 wong saka pirang-pirang desa ing El Paso lan Los Llanos de Aridane.
  • Miturut Menteri Pariwisata Spanyol, Reyes Maroto, Kepulauan Canary aman dikunjungi lan letusan gunung geni ana "pertunjukan sing apik".

Letusan vulkanik ing Pulo Canary, La Palme, ngrusak paling ora 100 omah lan meksa evakuasi 5,000 wong, kanthi atusan wong liyane beresiko saka aliran lava sing saya akeh, sing uga diarep-arep bisa nyebabake gas beracun nalika tekan segara .

Walikota El Paso, La Palma, Sergio Rodriguez Fernandez ngelingake manawa desa Los Llanos de Aridane sing cedhak duwe risiko, karo pejabat "ngawasi lintasan lava" sawise jeblugan gunung geni kasebut ing dina Minggu awan.

Cuplikan sing dijupuk sawise jeblugan kasebut nuduhake lava sing mabur atusan meter menyang udhara, ngirim lebu vulkanik menyang Samodra Atlantik lan menyang wilayah sing akeh penduduk La Palma, bagean saka Kapuloan Canary Spanyol.

Pejabat wis sukses ngungsi sekitar 5,000 wong saka pirang-pirang desa ing El Paso lan Los Llanos de Aridane. Nalika lava isih nyebar, saiki ora ana maneh evakuasi sing direncanakake. Ora ana kacilakan utawa korban jiwa sing dilaporake, karo ahli vulkanologi Nemesio Perez negesake manawa ora ana sing diarepake, anggere masarakat tumindak sopan.

Udakara 360 turis dievakuasi saka resor ing La Palma sawise jeblugan kasebut lan digawa menyang pulau Tenerife sing cedhak kanthi kapal dina Senin, ujare juru bicara operator feri Fred Olsen.

180 turis liyane bisa dievakuasi saka La Palma mengko awan, ujare juru bicara. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar