24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Argentina Breaking News Warta Breaking Travel Kuliner budaya Warta Breaking Prancis News wong Blanja Pariwisata News Wire Plancongan Anggur & Roh

Anggur Link Catenas karo Rothschilds: Ketik CARO Anyar

LR - Dr. Nicolás Catena lan Baron Eric de Rothschild

Bebas nelpon kula snob anggur! Nalika aku nyathet manawa anggur digawe dening kemitraan antarane Domaine's Barons de Rothschilds (Lafite) lan dinasti kulawarga Catena Argentina - Aku ngilangi kabut otak sing nyebabake COVID lan ngelingi, amarga kalorone kulawarga wis dagang anggur wiwit jaman Taun 1800an

Print Friendly, PDF & Email
  1. Rothschilds wis ngembangake minat ing kebon anggur ngluwihi Prancis nganti puluhan taun.
  2. Hubungan karo Catenas lan Malbec diwiwiti ing taun 1999, udakara 11 taun sadurunge (1988), nalika Rothschild entuk Vina Los Vasos ing Chili.
  3. Ing taun 2008, kanthi kerja sama karo CITIC Tionghoa, Rothschilds miwiti kebon anggur ing Penglai, China, jarak adoh saka Penglai ing tengah area 377 hektar sing dilindhungi.

Sing misuwur lan misuwur babagan hubungane karo perusahaan Catena yaiku Jancis Robinson ngakoni Nicolas Catena Zapata, "… kanthi menehi anggur Argentina ing peta donya." Larry Stone saka Yayasan James Beard nemtokake manawa Nicolas Catena Zapata dadi liga sing padha karo Robert Mondavi nalika nggawe adegan anggur Napa, "menehi inspirasi ing kabeh wilayah kanggo ngupayakake kualitas sing luwih dhuwur…"

Merek "Caro" minangka campuran jeneng loro-kulawarga - Catena lan Rothschild lan infus keahlian, pembiayaan, pemasaran, lan investasi Rothschild liyane, wis nggawe Catena ngalih menyang level liyane lan organisasi nggawe "paling elegan anggur saka Argentina”(Laura Catena).

Nggoleki Bali. Maju

Argentina mung adol seprapat anggur ing internasional. Negara kasebut minangka produsen anggur paling apik ing Amerika Latin lan nomer lima paling gedhe ing saindenging jagad. Wilayah sing akeh anggur, ing lembah Pegunungan Andean, asring dibandhingake karo Lembah Napa California. Provinsi Mendoza lan San Juan, pusat anggur ing negara kasebut, misuwur sacara internasional kanggo Malbec, uga Bonarda, Syrah lan Cabernet Sauvignon. Menarik banget yen Malbec tau dadi anggur penting ing Bordeaux nganti penyakit lan hama nyebabake penurunan anggur. Macem-macem Bordelaise digawa menyang Argentina dening Prancis ing pertengahan taun 1800-an ing endi wis seneng. Ora ana masalah sing ngganggu Malbec Prancis sing ana ing gunung Andes amarga pakebonan anggur Argentina ditandur ing sadhuwure garis amarga kewan omo ora bisa nyebar lan plato gunung nyedhiyakake sinar srengenge sing gedhe tanpa gangguan.

Industri anggur Argentina nampa perawatan khusus saka pamrentah nasional sing ngisolasi kekacauan ekonomi ing negara kasebut. Pamrentah nemtokake manawa pabrik anggur kudu diidini beroperasi amarga pembuatan anggur minangka "kegiatan penting" sing ngidini sebagian besar pabrik anggur bisa digunakake tanpa gangguan sajrone pandemi kasebut.

Lockdown nambah konsumsi anggur ing negara kasebut nuduhake pertumbuhan 7 persen ing taun 2019 nalika penjualan anggur udakara udakara 8.83 yuta hectoliters, dene 8.4 yuta hectoliters kacathet ing taun 2018. Wiwit wulan Januari nganti Agustus taun 2020, penjualan anggur nganti 6.21 yuta hectoliters. Kanthi basis saben wong, ing 2019, konsumsi anggur per kapita ing Argentina yaiku 19.5 liter saben wong, saka 18.0 liter saben wong kacathet taun sadurunge. Iki mesthi nggawe pembuat anggur seneng amarga Argentina mung ngedol seperempat anggur ing njaba negara. Ekspor anggur saya tuwuh 21 persen saka wulan Januari nganti November dibandhingake mudhun global meh 6 persen (Instituto Nacional de Vitivinikura).

Kulawarga Catena entuk pengecualian iki (minangka produsen panganan) lan ing wiwitane Covid (20 Maret 2020) para staf nganggo topeng lan sarung tangan lan mlebu kebon anggur kanggo nglumpukake anggur sing isih ana ing panen sing luar biasa.

Sing dadi tragedi kanggo bagean liyane ing Argentina dadi pengalaman positif kanggo Caro wiwit tanggal 1 April, Drinks International, ngumumake yen Catena Zapata dipilih dadi Brand Anggur Paling Dikagumi ing Dunia (2020) dening klompok pembeli omben-omben lan ahli anggur internasional. , kalebu profesional anggur saka 48 negara sing beda.

Up Close lan Pribadi

Wiwit wiwitan abad kaping 20 (1902) pabrik anggur Catena wis misuwur amarga njupuk Malbec saka dhukungan nyawa lan ngakoni regane terroir ketinggian ekstrem ing gunung Andes ing Mendoza, Argentina.

Nicolas Catena, pabrik anggur kulawarga generasi kaping telu, dadi wong Argentina pertama sing ngekspor botolbot Malbec kelas dunia kanthi label Catena. Dina iki dheweke lan putrine Dr. Laura Catena terus nggedhekake anggur Caro. Kepala pembuatan anggur, Alejandro Vigil gabung karo Catena Zapata ing taun 2002

Kebun Anggur Andrianna umure meh 5000 kaki lan diarani Grand Cru ing Amerika Selatan.

Dhuwur sing luwih dhuwur nyengkuyung anggur Malbec duwe asam sing ningkat lan mulane luwih seger rasane. Kulit sing luwih kenthel nggawe anggur konsentrat lan akeh rasa, ngasilake anggur mewah. Amarga Malbec isine awake kebak, nengsemake lan kebak woh-wohan, struktur lan karakter olahan saka Cabernet Sauvignon muji lan nambah anggur pungkasan.

Varietal tunggal sing diproduksi dening Caro yaiku Aruma lan anggur liyane yaiku campuran saka rong anggur, Malbec (daya kemasan, kendel lan buah), lan Cabernet Sauvignon (struktur sing nyumbang lan kecanggihan).

Kabeh anggur kanggo anggur Caro dipilih kanthi tangan lan tangan sadurunge diuripake lan disusut kanggo ngilangi kemungkinan anggur sing rusak lan batang tanik kanggo mlebu campuran, nggawe lingkungan sing sampurna kanggo anggur sing alus lan alus.

Anggur

•             Bodegas Caro Aruma (wengi: basa India Mendoza asli) 2019. Malbec 100 persen saka Valle de Uco (Altamira, El Peral lan San Jose). Ora dirusak

Jeneng dipilih minangka simbol hawa gunung peteng lan resik ing wayah wengi Andean. Fermentasi ing tank stainless steel lan umure ing tank semen sing njaga anggur ing suhu tetep. Anggur Malbec teka ing Argentina matur nuwun marang agronomis Prancis sing nyathet kesempatan anggur supaya bisa tuwuh ing lingkungan dhuwure Mendoza (1868).

Mripat nyathet raspberry abang peteng nalika irung nemokake blackberry, mrica ireng, plum, woh abang, rempah-rempah (sing enak), lan violet. Anggur iki nyenengake, anggur iki menehi cranberry, blueberry, lan sawetara tanin. Coba rasakake pengalaman rasa Malbec asli. Bukak sawetara jam sadurunge sips diwiwiti nalika mbukak lan loman nyedhiyakake pengalaman tutuk sing enak. Masangake karo cheeseburger biru utawa pitik barbeque.

•             Bodegas Caro Amancaya (kembang gunung Andes) 2018. Malbec 70 persen, Cabernet Sauvignon 30 persen. Anggur dipanen saka plot anggur lawas sing unik ing Lujan de Cuyo, lan Altamira. Ing anggur Lujan ditandur ing lapisan loam, watu lan kerikil; ing Altamira, pakebonan anggur dumunung 100 m ing sadhuwuring segara ing amben alluvial kuno Kali Tunuyan. Diselehake diwasa ing tong oak (anyar 20 persen) suwene 12 wulan nggawe tanin sing apik banget. Tong kasebut digawe dening Lafite Rothschild ing Prancis. Antik pertama kanggo anggur iki yaiku taun 2003. Anggur iki dianggep duwe "identitas Argentina lan gaya Bordeaux" (Lafite.com).

Mratelakake mripat nggawe iki pilihan kanggo anggur yen ruby ​​abang minangka pilihan warna sampeyan. Minangka plancong irung, anggur nyedhiyakake koko, ara, woh abang lan kayu manis lan pungkasane ana ing woh wungu ireng lan langit-langit kanthi oak minangka dhukungan. Jam mbukak (utawa dina) sadurunge ngombe - yen saya akeh hawa sing ditampa, luwih becik menehi rasa lan kerumitan. Masangake karo Barbeque, tulang rusuk, sosis utawa daging domba

•             Bodegas Caro 2017. 74 persen Malbec, 26 persen Cabernet Sauvignon. Umur minimal 1.5 taun barel, 80 persen anyar.

Mandheg! Sampeyan kudu ngrasakake warna violet peteng ing anggur iki. Banjur, ayo irung sampeyan bisa nindakake ... golek campuran bau sing nuduhake raspberry, mrica ireng, violet, cengkeh lan coklat tuwa sing sugih. Tanin alus ngelus-elus langit-langit lan nyawiji kanthi enas kanthi asam sing sumilir. Steak panggang sampeyan bakal matur nuwun kanggo kanca anyar.

Anggur iki duwe produksi winates lan ora bisa digawe saben taun. Kurang banget amarga asale saka subdivision terroir tartamtu. Pegunungan lan udan arang banget ing Mendoza, mula yen ana udan - deres banget, lan lemah ora siap nyedhot kabeh banyu sing nggawe kali sing mudhun menyang Andes. Kali ing pirang-pirang abad kepungkur nggawe penggemar alluvial sing mlebu kali, lan para penggemar duwe lemah sing beda-beda sing nggawe ilmu lemah penting. Anggur Caro tuwuh ing pakebonan anggur ing ruang unik sing digawe dening lemah ngisor. Anggur iki tuwuh ing lemah calcareous, sing kapur, kapur kaya kalsium. Anggur wis tuwa ing barel sadurunge botol.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar