24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality India Breaking News News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK

India pengin Inggris ngilangi karantina kanggo wong India sing divaksinasi

India pengin Inggris ngilangi karantina kanggo wong India sing divaksinasi
India pengin Inggris ngilangi karantina kanggo wong India sing divaksinasi
ditulis dening Harry Johnson

Aturan kasebut, sing mandhiri ngisolasi awake dhewe 10 dina kanggo para plancong sing teka saka India, uga ditrapake kanggo akeh negara liya nggunakake Covishield, kalebu umume negara-negara Afrika.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pengunjung sing divaksinasi kanthi lengkap saka India isih kudu mbukak karantina 10-dina COVID-19.
  • Vaksin Covishield dikembangake bebarengan dening Universitas Oxford lan AstraZeneca lan diproduksi dening Serum Institute of India.
  • Wong Inggris sing divaksinasi ing Inggris nganggo jab buatan India ora diwajibake karantina.

Inggris ngumumake bakal ngatasi curb pandemi COVID-19 kanggo pengunjung asing sing divaksinasi wiwit wulan wulan ngarep.

Nanging dhaptar negara sing duwe vaksin sing disetujoni ora kalebu India, sanajan negara kasebut nggunakake versi vaksin lokal AstraZeneca sing digawe ing Inggris, lan nyebabake sawetara politik lan ancaman balesan timbal balik saka pejabat India.

Vaksin Covishield, dikembangake bebarengan karo Universitas Oxford lan AstraZeneca lan diproduksi dening Serum Institute of India sing berbasis ing Pune, ora diakoni dening Inggris ing aturan anyar kasebut sanajan teknis identik karo dosis sing diwenehake marang jutaan wong Inggris.

The AstraZeneca vaksin nggawe paling dosis sing diwenehake kanggo wong India nganti saiki. Nomer sing luwih sithik nggunakake vaksin pribumi sing dikembangake dening Bharat Biotech, sing ora digunakake ing Inggris.

Menteri Luar Negeri India ndhesek pihak berwenang Inggris supaya "ngrampungake masalah awal karantina" karo wong-wong India sing ngunjungi Kingdo Serikatisih diwajibake karantina sanajan wis divaksinasi.

Aturan entri anyar, sing diwiwiti ing wulan Oktober, nesu karo akeh wong India, sing menehi keputusan kasebut diskriminatif. Inggris sing divaksinasi ing Inggris kanthi jab buatan India ora diwajibake karantina.

"Resolusi awal masalah karantina kanggo kepentingan bersama," ujare Menteri Luar Negeri Subrahmanyam Jaishankar ing sawijining tweet dina iki sawise rapat karo rekan Inggris Liz Truss ing New York, ing endi kalorone nekani Majelis Umum PBB.

Tindakan Inggris kasebut uga bisa nyebabake balesan saka New Delhi, kanthi pejabat pamrentah India ujar manawa bakal njupuk langkah timbal balik yen masalah kasebut ora bisa ditanggulangi kanthi cepet.

"Masalah utama yaiku, iki vaksin - Covishield - sing produk berlisensi saka perusahaan Inggris sing diproduksi ing India, sing wis diwenehake limang juta dosis menyang Inggris miturut panjaluk pamrentah," Sekretaris Luar Negeri India Harsh Vardhan Shringla marang wartawan ing New Delhi.

Nelpon non-pangakuan saka Covishield "kabijakan diskriminatif", ujar manawa negosiasi diwiwiti karo Inggris babagan persyaratan anyar.

"Nanging yen ora entuk kepuasan, kita bakal duwe hak kanggo menehi tindakan timbal balik."

Komisi Tinggi Inggris ing New Delhi ujar manawa Inggris kerja sama karo India kanggo ngrampungake masalah kasebut.

Aturan kasebut, sing mandhiri ngisolasi awake dhewe 10 dina kanggo para plancong sing teka saka India, uga ditrapake kanggo akeh negara liya nggunakake Covishield, kalebu umume negara-negara Afrika.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar