24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Belarus Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News angkara budaya Education Mesir Breaking News Hiburan film Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa Warta Breaking Islandia LGBTQ music Myanmar Breaking News News wong Rusia Breaking News Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Vietnam

Kebebasan online mudhun banget sajrone 11 taun berturut-turut

Kebebasan online mudhun banget sajrone 11 taun berturut-turut
Kebebasan online mudhun banget sajrone 11 taun berturut-turut
ditulis dening Harry Johnson

Secara total, paling ora 20 negara ngalangi akses Internet wong ing antarane wulan Juni 2020 nganti Mei 2021, yaiku periode sing diliputi survey.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pangguna internet ing saindenging jagad ngadhepi pelecehan, penahanan lan serangan fisik amarga kegiatan online.
  • Laporan Kebebasan Net menehi negara skor saka 100 kanggo level kebebasan Internet sing dinikmati warga.
  • Ing taun 2021, pangguna ngadhepi serangan fisik kanggo males kiriman online ing 41 negara.

Kebebasan online nyuda ing saindenging jagad suwene kaping 11 taun, miturut laporan tahunan "Freedom on the Net", sing diterbitake dina iki.

Lukisan gambar surem kebebasan digital ing taun 2021, laporan kasebut ujar manawa pangguna Internet ing pirang-pirang negara wis ngalami pelecehan, tahanan, penganiayaan ukum, serangan fisik lan pati amarga kegiyatan online sajrone taun kepungkur.

Laporan kasebut ujar manawa penutupan Internet ing Myanmar lan Belarus wis mbuktekake poin-poin tartamtu tartamtu ing pola gangguan kebebasan bersuara kanthi online.

Dikompilasi dening think-tank Freedom House AS, laporan kasebut menehi negara skor saka 100 kanggo level kebebasan Internet sing dinikmati dening warga negara, kalebu wates sing diwatesi konten sing bisa diakses.

Faktor liyane kalebu manawa troll pro-pemerintah ngupayakake manipulasi debat online.

"Taun iki, pangguna ngadhepi serangan fisik kanggo males kegiatan online ing 41 negara," ujare laporan, "rekor dhuwur" wiwit pelacakan diwiwiti 11 taun kepungkur.

Contone kalebu mahasiswa Bangladesh dirawat ing rumah sakit sawise dipukul amarga "kegiatan anti-pamrentah" miturut omongane uwong ing media sosial, lan wartawan Meksiko dibunuh sawise masang video Facebook sing nuduh geng rajapati.

Uga, ana wong sing dicekel utawa dihukum amarga kegiyatan online ing 56 saka 70 negara sing diliputi laporan kasebut - rekor 80 persen.

Dheweke kalebu loro pengaruh Mesir sing dipenjara ing wulan Juni amarga nuduhake video TikTok sing nyengkuyung para wanita ngupayakake karir ing platform media sosial.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar