24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Prancis Investments News wong tanggung jawab Keslametan Sustainability News Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Airbus lan Air France target penerbangan paling hemat energi

Airbus lan Air France target penerbangan paling hemat energi
Airbus lan Air France target penerbangan paling hemat energi
ditulis dening Harry Johnson

ALBATROSS tujuane kanggo nduduhake, liwat seri penerbangan demonstrasi langsung saka gerbang menyang Eropa, kelayakan ngleksanakake penerbangan paling hemat energi sajrone jangka pendek, kanthi nggabungake sawetara inovasi teknis lan operasional R&D. 

Print Friendly, PDF & Email
  • Diluncurake ing wulan Februari 2021, ALBATROSS minangka inisiatif skala besar klompok pemangku kepentingan penerbangan utama Eropa sing dipimpin dening Airbus.
  • ALBATROSS ngetutake pendekatan holistik kanthi nutupi kabeh fase penerbangan, kanthi langsung nglibatake kabeh klompok pemangku kepentingan sing relevan.
  • Wiwit wulan September 2021, uji coba langsung bakal nglibatake udakara 1,000 penerbangan demonstrasi, nuduhake solusi operasional sing mateng kanthi bahan bakar potensial lan tabungan emisi CO2.

Airbus, Air France lan DSNA, Panyedhiya Layanan Navigasi Udara Prancis (ANSP), wiwit ngupayakake pangembangan "penerbangan paling hemat energi", sawise penerbangan demonstrasi wiwitan saka Paris menyang Toulouse Blagnac nalika dina acara Airbus Summit. Pesawat kasebut nglacak lintasan sing dioptimalake, minangka tandha serangkaian percobaan kaping pisanan sing direncanakake ing taun 2021 lan 2022 ing framework proyek "ALBATROSS" Penelitian Bersama Sky Eropa (SESAR JU).

Diluncurake ing wulan Februari 2021, ALBATROSS minangka inisiatif skala besar klompok pemangku kepentingan penerbangan utama Eropa sing dipimpin Airbus. Tujuane kanggo nduduhake, liwat seri penerbangan demonstrasi langsung saka gate-to-gate ing saindenging Eropa, kelayakan implementasi penerbangan paling hemat energi sajrone jangka pendek, kanthi nggabungake sawetara inovasi teknis lan operasional R&D. 

"ALBATROSS" ngetutake pendekatan holistik kanthi nutupi kabeh tahap penerbangan, kanthi langsung nglibatake kabeh klompok pemangku kepentingan sing relevan (kayata maskapai penerbangan, ANSP, manajer jaringan, bandara lan industri) lan ngatasi aspek operasional lan teknologi penerbangan lan Manajemen Lalu Lintas Udara (ATM). Akeh solusi sing bakal ditindakake sajrone demonstrasi penerbangan, wiwit saka prosedur pendekatan presisi anyar nganti pendakian lan keturunan terus-terusan, kendharaan kendharaan ruang angkasa sing luwih penting, pengendharaan taksi berkelanjutan lan panggunaan bahan bakar penerbangan berkelanjutan (SAF) sing luwih dinamis. 

Amarga transmisi data lintasan dimensi, ATM bakal bisa ngoptimalake lan prédhiksi lintasan pesawat, saengga bisa langsung nyuda jejak lingkungan penerbangan.

Wiwit wulan September 2021, uji coba langsung iki bakal nglibatake udakara 1,000 penerbangan demonstrasi, nampilake solusi operasional sing diwasa kanthi potensial tabungan bahan bakar lan emisi CO2. Asil kapisan bakal kasedhiya ing taun 2022.

Mitra ALBATROSS yaiku Airbus, Air France, Austro Control, DLR, DSNA, Eurocontrol, LFV, Lufthansa, Novair, Schiphol, Smart Airport Systems, SWEDAVIA, SWISS, Thales AVS France lan WIZZ AIR UK.

Pendanaan proyek kasebut disedhiyakake dening EU miturut Perjanjian Grant No 101017678.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar