24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara News wong Warta Breaking Qatar tanggung jawab Keslametan Sustainability News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Qatar Airways nglawan perdagangan manusia liar

Qatar Airways nglawan perdagangan manusia liar
Qatar Airways nglawan perdagangan manusia liar
ditulis dening Harry Johnson

Pengkajian Illegal Wildlife Trade (IWT) dikembangake dening International Air Transport Association (IATA), kanthi dhukungan saka ROUTES, minangka bagean saka sistem manajemen lan evaluasi lingkungan IEnvA - IATA kanggo maskapai penerbangan. Kepatuhan karo Standar IWT IEnvA lan Praktek sing Disaranake (ESARPs) ngidini para penandatangan maskapai menyang Amerika Serikat kanggo Pratandha Istana Margasatwa Buckingham kanggo nduduhake manawa dheweke nindakake Komitmen sing relevan sajrone Pranyatan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Qatar Airways, anggota pendiri United for Wildlife Transport Taskforce, mlebu Pranyatan Istana Buckingham sing bersejarah ing 2016.
  • Pernyataan Istana Buckingham ngarahake langkah-langkah nyata kanggo nutup rute sing dieksploitasi dening para pedagang perdagangan margasatwa ilegal, kanggo mindhah produke.
  • Ing wulan Mei 2019, Qatar Airways dadi maskapai pertama ing donya sing entuk sertifikasi kanggo Penilaian Ilmiah Wildlife Trade (IWT).

Qatar Airways wis melu partisipasi ing USAID ROUTES (Ngurangi Peluang kanggo Pengangkutan Spesies Spesies Langka) sing ora sah, nguatake komitmen kanggo nglawan perdagangan liar kewan liar lan produke.

Kepala Eksekutif Grup Qatar Airways, Akbar Al Baker

Qatar Airways, anggota pendiri ing Bersatu kanggo Tugas Transportasi Margasatwa, mlebu sejarah Pranyatan Istana Buckingham ing 2016, tujuane njupuk langkah nyata kanggo nutup rute sing dieksploitasi dening para pedagang perdagangan margasatwa ilegal, kanggo mindhah produke. Sabanjure ing wulan Mei 2017, maskapai kasebut terus mlebu Memorandum Pengertian kaping pisanan kanthi Kemitraan ROUTES. Ing wulan Mei 2019, Qatar Airways dadi maskapai pertama ing donya sing entuk sertifikasi kanggo Penilaian Ilmiah Wildlife Trade (IWT). Sertifikasi Penilaian IWT negesake manawa Qatar Airways duwe prosedur, pelatihan staf lan protokol nglaporake supaya penyelundupan produk margasatwa ilegal dadi luwih tantangan.

Pengkajian Illegal Wildlife Trade (IWT) dikembangake dening International Air Transport Association (IATA), kanthi dhukungan saka ROUTES, minangka bagean saka sistem manajemen lan evaluasi lingkungan IEnvA - IATA kanggo maskapai penerbangan. Kepatuhan karo Standar IWT IEnvA lan Praktek sing Disaranake (ESARPs) ngidini para penandatangan maskapai menyang Amerika Serikat kanggo Pratandha Istana Margasatwa Buckingham kanggo nduduhake manawa dheweke nindakake Komitmen sing relevan sajrone Pranyatan kasebut.

Qatar Airways Kepala Eksekutif Grup, Yang Mulia Mr. Akbar Al Baker, ujar: "Perdagangan satwa liar lan ora berkelanjutan ngancam keanekaragaman hayati global kita, lan nyebabake risiko kesehatan lan keamanan, utamane ing komunitas sing dipinggirake. Kita njupuk langkah-langkah kanggo ngganggu perdagangan terlarang iki kanggo ngreksa keanekaragaman hayati lan njaga ekosistem sing alus. Kita tetep setya karo pimpinan industri penerbangan liyane kanggo negesake kabijakan toleransi nol tumrap perdagangan liar kewan liar lan produke, lan kita gabung karo Kemitraan ROUTES kanthi ujar - 'Ora Bisa Mlaku Kanthi Kita'. Kita bakal terus kerja bareng karo para pemangku kepentingan kanggo ningkatake kesadharan lan ningkatake deteksi kegiyatan kewan liar kanggo nglindhungi makhluk sing kita hargai. "

Pak Crawford Allan, Pimpinan Kemitraan ROUTES, nampi kepemimpinan Qatar Airways sing dituduhake kanggo upaya nyegah perdagangan alam liar kanthi ujar: "Liwat tumindak kanggo ningkatake kesadaran, pelatihan lan kalebu perdagangan liar ing kawicaksanan, Qatar Airways wis nuduhake komitmen marang Deklarasi Istana Buckingham lan tujuan Kemitraan ROUTES. Aku bangga ndeleng manawa Qatar Airways nerusake upaya kasebut lan dadi bagean saka pirang-pirang perusahaan sing ujar manawa ora mabur karo kita. ”

Pandemi COVID-19 nuduhake manawa tindak pidana margasatwa minangka ancaman ora mung tumrap lingkungan lan keanekaragaman hayati, nanging uga kanggo kesehatan manungsa. Senadyan lelungan diwatesi, laporan kejang margasatwa ilegal sajrone taun kepungkur ngandhakake manawa para pedagang isih duwe kesempatan kanggo nyelundupake seludup liwat sistem transportasi udara. Qatar Airways ngerti manawa kanthi dhukungan saka kemitraan ROOTES USAID, industri transportasi udara bisa maju menyang planet sing luwih ijo sing kalebu ekosistem lan konservasi satwa, bagean penting saka ekonomi satwa sing maju lan komunitas lokal.

Minangka panandha wiwitan kanggo Pranyatan Istana Buckingham ing Maret 2016 lan anggota pendiri United for Wildlife Transport Taskforce, Qatar Airways duwe kabijakan toleransi nol tumrap transportasi satwa ilegal lan produke. Qatar Airways Cargo ngluncurake kaloro program kelestarian WeQare: Rewild Planet ing awal taun iki, fokus kanggo ngeterake kewan galak bali menyang habitat asile, kanthi gratis. Inisiatif operator kargo kanggo nglestarekake satwa lan nggawe alam bébas planet iki selaras karo komitmen maskapai kasebut kanggo nglawan perdagangan liar lan perdagangan kewan liar lan nglindhungi lingkungan lan planet Bumi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar