24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments wong Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Wtn

Dina Nasional ing Kerajaan Arab Saudi sing anyar bakal katon padhang ing Dunia Pariwisata

saudiflkag
saudiflkag
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Yang Mulia, Menteri Pariwisata Saudi, Pak Ahmed Aqeel AlKhateeb, ora mung nari karo HE Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika. Dheweke nari tarian pariwisata jagad.

Donya nggoleki Riyadh kanggo njaluk bantuan, lan pitulung isih ana.
Arab Saudi wis nambah nalika pandemi kasebut kanthi pirang-pirang cara.
Dina Nasional saiki uga bisa uga dadi Hari Pariwisata Nasional kanggo Arab Saudi kanthi nonton dunia.

Print Friendly, PDF & Email
  • Dina Nasional Arab Saudi mesthi dirayakake ing September 23rd.
  • Dikenal sacara lokal minangka Al-Yaom-ul-Watany, tanggal 23 September 1932, nalika Raja Abdulaziz ngumumake penyatuan negara kasebut dadi kerajaan.
  • Kerajaan Saudi Arab didegaké ing taun 1932 dening Prabu Abdulaziz (dikenal minangka Ibn Saud ing sisih Kulon).

Nalika ana wong sing takon dina iki babagan Arab Saudi, pikirane babagan lelungan lan pariwisata padha karo pamikiran minyak lan kasugihan.

Iki beda banget sadurunge kerajaan kasebut mung mbukak kanggo pariwisata agama utawa bisnis.

Saka "ora ana pariwisata", Arab Saudi reformasi dadi "kabeh babagan pariwisata" saiki.

Arab Saudi ora mung dadi pemain regional paling penting ing sektor lelungan, nanging tanpa diragukan, dadi salah sawijining pemain global sing paling penting.

Hosting kantor regional kayata UNWTO, WTTC, negara kasebut mbuwang miliaran dolar kanggo ora mung ngluwari sektore dhewe, nanging ngewangi jagad iki.

Grup Minat Saudi dening Jaringan Pariwisata Dunia ing pimpinan HRH Dr Abdulaziz Bin Naser Al Saud lan Raed Habbis wis ing Grup Diskusi WhatsApp paling aktif sing saiki katon ing WTN.

Arab Saudi ngarep-arep bisa dadi omah anyar kanggo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO). Kantor pusat UNWTO ing Kerajaan Inggris bakal nggaris status global dadi pimpinan pariwisata global kanggo Arab Saudi.

Nalika Pangeran Mahkota Saudi lan PM Spanyol wicara bisa dadi penting kanggo bisnis UNWTO kanggo mungkasi ambisi kasebut kaya Kerajaan. UNWTO kantor pusat ing Spanyol, menehi Kerajaan Spanyol posisi global ing pariwisata, lan kursi permanen ing Dewan Eksekutif UNWTO.

Katonake negosiasi babagan upaya supaya langkah Saudi Arabia menehi UNWTO omah anyar saiki lagi ditindakake.

Eropa, Amerika, utawa China gugup amarga Arab Saudi munggah ing papan sing asring gagal, nanging ngasilake pangarep-arep ing Afrika, Asia, uga ing Karibia lan wilayah liyane.

Menteri Pariwisata Jamaika Edmund Bartlett seneng banget karo Arab Saudi, amarga dheweke Tuan Ahmed Aqeel AlKhateeb, Arab Saudi katon nari karo Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika ing wilayah Bob Marley.

Tuan Ahmed Aqeel AlKhateeb, Arab Saudi nari karo Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika

Posisi global pariwisata global jelas ganti, lan bisa uga pindhah menyang Arab Saudi.

Ora ana negara liya ing donya sing nduwe visi global kaya kanggo sektor iki ing jaman mbiyen. Ana luwih saka sesanti, ana dhuwit, akeh dhuwit.

Nalika Arab Saudi katon ing rapat, ing diskusi, dadi fokus rapat utawa diskusi.

Ing Sumit WTTC ing Cancun ing wulan Mei muncul Menteri Saudi nyebabake CEO WTTC Gloria Guevara metu saka tugas ing WTTC. Dheweke saiki dadi konsultan utama menteri AlKhateeb, manggon ing Riyadh, lan ngrayakake dina Nasional Saudi saiki minangka warga Meksiko.

Kayane cocog karo citra negara sing luwih mbukak siyap kanggo miwiti masa depan sing luwih cerah nalika polishing gambar ing pasar global.

Dina iki Karajan ngrayakake preinan Nasional - lan mesthine iki uga preinan sing penting banget kanggo sektor plancongan lan pariwisata ing endi wae.

Arab Saudi nggabungake papat wilayah kasebut dadi negara tunggal liwat serangkaian penaklukan wiwit taun 1902 kanthi panangkepan Riyadh, omah leluhure kulawargane, House of Saud.

Saben taun, tanggal 23 September minangka kasempatan kanggo warga Saudi ngrayakake warisan budaya lan nyawang mangsa ngarep. Sajrone festival dina nasional, lurung-lurung ing saindenging negara kasebut kebak warna ijo lan putih - warna panji Saudi sing digambarake ing karya seni Doodle. Warga bisa katon dihiasi nganggo warna simbolis kasebut lan nampilake gendera nasional ing mobil lan omah pribadi.

Omah ing papan kelairan Islam lan saiki ngalami revolusi sosial ekonomi lan ekonomi, Kerajaan Arab Saudi ngrayakake ulang taun kaping 91 ing September 23. Slogan kanggo Hari Nasional Saudi taun iki yaiku "Omah Kanggo Kita".

Dina Nasional Saudi dirayakake kanthi tari rakyat, lagu, lan festival tradisional. Dalan lan bangunan dihiasi karo panji Saudi, lan masarakat nganggo warna nasional ijo lan putih, lan nampilake balon.

Arab Saudi, kanthi resmi Kerajaan Arab Saudi, minangka negara ing Asia Kulon. Jembar jembaré saka Semenanjung Arab, kanthi jembaré udakara udakara 2,150,000 km ². Arab Saudi minangka negara paling gedhe ing Timur Tengah, lan negara paling gedhe nomer loro ing jagad Arab.

Pariwisata katon minangka visi modern kanggo tuwuh anyar.

Menteri Pariwisata ngumumake manawa Kerajaan wis mbukak lawang kanggo turis asing lan nolak penundaan mlebu kanggo para pemegang visa turis wiwit tanggal 1 Agustus 2021

Karajan investasi ing pariwisata kanthi cara amba. Wong sing duwe visi pariwisata minangka menteri kanthi pola pikir global, Pak Ahmed Aqeel AlKhateeb.

Dheweke dadi Menteri Pariwisata Arab Saudi. Dheweke duwe pengalaman luwih saka 25 taun ing investasi lan layanan finansial, sajrone nggawe, ngatur, lan nyusun sawetara agensi lan perusahaan pamrentah. Dheweke misuwur amarga nduweni kepemimpinan kanggo nduwe transformasi lembaga lan entuk visi mbesuk kanthi efisien lan efektif.

Saiki, dheweke nyekel jabatan kasebut

  • Ketua Dewan Direksi Otoritas Pariwisata Saudi.
  • Ketua Direksi Dana Pengembangan Pariwisata.
  • Ketua Panitia Program Kualitas Hidup
  • Ketua Direksi Dana Saudi kanggo Pembangunan
  • Ketua Direksi Industri Militer Arab Saudi (SAMI).
  • Sekretaris Jenderal lan anggota Dewan Direksi utawa Otoritas Pangembangan Gerbang Diriyah
  • Sekretaris Jenderal lan Wakil Ketua Direksi Downtown New Jeddah
  • Anggota Direksi Dana Investasi Publik.
  • Anggota Direksi Organisasi Umum kanggo Industri Militer.
  • Anggota Dewan Urusan Ekonomi lan Pembangunan.
  • Anggota Direksi Perusahaan Neom.
  • Anggota Direksi Perusahaan Pengembangan Laut Merah.
  • Anggota Direksi Dana Pengembangan Nasional.

Investasi ing sektor pariwisata minangka salah sawijining pilar Wawasan Saudi 2030 lan bukti kegigihan kanggo maju kanggo mujudake gegayuhan lan tujuwane:

Iki kalebu:

  • Investasi ing sektor kasebut nyumbang kanggo nggawe kesempatan investasi sing duwe bathi kanggo investor lokal lan asing.
  • Kita ora nganggep pariwisata mung minangka pendhukung pertumbuhan ekonomi, nanging uga dadi jembatan komunikasi budaya karo jagad, sing bisa ningkatake tingkat pangerten lan rasa hormat bebarengan.
  • Pariwisata minangka salah sawijining sektor sing paling cepet tuwuh ing saindenging jagad. Sajrone wolung taun kepungkur, sektor pariwisata tambah rata-rata sing ngluwihi rata-rata global.
  • Miturut statistik dening Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia, sektor kasebut nyumbang nganti 10 persen produk domestik bruto global (PDB) global.
  • Ing taun kepungkur, tingkat pertumbuhan turis ing 3.9 persen, dene ekonomi global entuk 3.2 persen.
  • Dijangka sektor pariwisata bakal tuwuh 3.7 persen ing taun 2029, sing bakal menehi kontribusi luwih saka $ 13 milyar ing ekonomi global sing padha karo 11.5 persen PDB global. 
  • Sektor pariwisata nyengkuyung 319 yuta lapangan kerja ing saindenging jagad - yaiku udakara salah siji saka saben 10 lapangan kerja ing saindenging jagad - lan tanggung jawab nyiptakake siji saka saben limang lapangan kerja sing diwenehake sajrone limang taun kepungkur.
  • Ing level internasional, sektor pariwisata dianggep paling lengkap kanthi partisipasi proporsi pemuda lan wanita paling gedhe dibandhingake karo tenaga kerja total. 

Sedya ditindakake kanggo ngembangake prasarana lan layanan utama ing Kerajaan Inggris kanthi tujuan supaya bisa nambah permintaan kanthi cara sing sesuai karo strategi pariwisata ing Kerajaan Inggris:

- Gunggung 150,000 kamar hotel bakal dibangun sajrone telung taun kepungkur. 70 persen hotel kasebut bakal dileksanakake dening sektor swasta.

- Kerajaan, kanthi kerja sama karo investor lokal lan asing lan dana investasi lokal, kalebu Dana Pangembangan Turis, ngupayakake nggawe 500,000 kamar hotel ing saindenging Kerajaan ing taun 2030.

- Sawetara nota pangerten kanthi nilai total ngluwihi 115 milyar riyal Saudi wis ditandatangani kanggo ningkatake infrastruktur lan nambah jumlah kamar hotel sing kasedhiya.

- Kerajaan ngupaya nambah kapasitas serap bandara Inggris kanthi luwih saka 100 yuta penumpang saben taun.

Saiki kasunyatan sing diadhepi Arab Saudi:

  • Resesi ekonomi sing disebabake pandemi nyebabake sektor pariwisata, utamane sektor penerbangan lan hotel.
  • Turune penumpang udakara 26 yuta.
  • Ana 200,000 lapangan kerja sing kena pengaruh ing sektor kasebut.
  • Karajan Inggris nawakake inisiatif kanggo ndhukung ekonomi kanthi 120 milyar riyal Saudi.
  • Saudi ing sektor kasebut entuk bathi saka inisiatif kasebut kanggo ndhukung gaji dening pamrentah. 
  • Kerajaan kasebut ngluncurake inisiatif kanggo ndhukung gaji Saudi ing sektor swasta kanthi nilai total 9 milyar riyal Saudi. Dhukungan iki uga target sektor pariwisata.
  • Ana kesempatan sing ditawakake liwat program Ajeer kanggo ngganti tunjangan ing antarane fasilitas kanggo matesi karusakan.
  • Biaya sing ana gandhengane karo pariwisata lan kotamadya ditarik.
  • Hotel-hotel wis nampani luwih saka 50,000 warga sing bali menyang Kerajaan Raya liwat inisiatif "kembaline warga negara", ing endi dheweke dadi host ing luwih saka 13,000 kamar hotel sajrone wektu udakara antara siji nganti rong minggu.
  • Kanthi tujuan stimulasi pariwisata lokal, Kerajaan wis ngluncurake Musim Panas Saudi sing nutupi 10 tujuan wisata ing saindenging negara.

Strategi Pariwisata ing Kerajaan Inggris

Kerajaan wis akreditasi strategi nasional kanggo pariwisata, sing nyorot garis utama kanggo aspirasi sektor sing selaras karo target Saudi Vision:

  • Kita ngarahake nambah kontribusi sektor pariwisata ing PDB saka tarif saiki 3 persen dadi luwih saka 10 persen ing taun 2030.
  • Sektor pariwisata target nggawe tambahan sejuta pekerjaan kanggo nggayuh 1.6 yuta lapangan kerja ing sektor pariwisata ing taun 2030.
  • Kita target narik 100 juta kunjungan lokal lan internasional saben taun ing taun 2030.

Visa Turis

  • Karajan kasebut ngluncurake visa turis ing wulan September 2019, ing ngendi warga saka 49 negara bisa nampa visa kasebut kanthi elektronik, dene sing duwe visa AS, Inggris lan visa Schengen bisa nampa visa kasebut nalika teka, lan subyek negara liya bisa ndhaptar visa kasebut nalika ngunjungi wakil Kerajaan ing negarane.
  • 49 negara kasebut udakara 80 persen saka belanja turis ing saindenging jagad lan dadi tuan rumah udakara 75 persen wong sing golek plancongan tur mewah ing jagad iki. 

Fud Investasi Turis

• Apa tujuane kanggo nggawe Dana Investasi Pariwisata?
- Nggawe Dana Investasi Turis tujuane kanggo stimulasi investasi turis ing Kerajaan Inggris, macem-macem sumber daya penghasilan, nambah kontribusi sektor pariwisata ing PDB,
lan nggawe luwih akeh gawean kanggo pria lan wanita Saudi ing sektor pariwisata, uga menehi kontribusi kanggo nampani luwih akeh turis ing Kerajaan Inggris miturut target strategi nasional pariwisata lan Saudi Vision 2030.

• Apa alat sing bakal digunakake dana kanggo mbiayai lan narik investasi para turis?- Dana Investasi Pariwisata wis ditetepake kanthi modal 15 milyar riyal Saudi. Dana kasebut uga wis mlebu nota pangerten karo bank-bank lokal kanggo mbiayai proyek turis kanthi paling ora 150 milyar riyal Saudi.

Dana kasebut, kerja sama karo bank investasi, wis nggawe dana kanggo investasi ing macem-macem sektor turis. 

• Apa kesempatan investasi sing ditawakake dana kasebut? 

- Salah sawijining target dana sing penting kanggo ndhukung lan nyengkuyung investasi turis ing Kerajaan Inggris.

Ing pangertene iki, dana kasebut mbukak aspek kerjasama karo para investor kanthi langsung nyengkuyung dhukungan babagan proyek pariwisata sing bisa nyebabake sektor pariwisata ing macem-macem wilayah Kerajaan, kalebu macem-macem bidang, kayata hotel, restoran lan pembangunan tujuan wisata, keramahan umume lan penyelenggara perjalanan.

Dana kasebut uga ngupayakake lingkungan investasi dadi luwih apik kanggo sektor swasta lan menehi dhukungan kanggo nampa skema sing luwih nguntungake, sing nggawe kesempatan investasi luwih gedhe ing Kerajaan Raya liwat ndandani tujuan wisata kanthi cara sing cocog karo strategi nasional pariwisata.

Kajaba iku, dana kasebut nduweni peran utama kanggo ngembangake industri pariwisata umume lan menehi stimulasi luwih akeh

Pria lan wanita Saudi kanggo melu sektor iki kanthi tujuan nyedhiyakake sejuta lapangan kerja ing taun 2030, saliyane nambah kontribusi sektor pariwisata ing Kerajaan dadi 10 persen ing taun 2030 saka tingkat saiki 3 persen, lan ngrencanakake nampa 100 yuta kunjungan turis. 


• Apa solusi finansial sing ditawakake dana kasebut?

- Dana kasebut ndhukung sektor swasta kanthi nawakake utang investasi, uga investasi ing proyek liwat saham ing skema kasebut. Dana kasebut uga menehi jaminan kanggo sawetara proyek.

- Dhukungan uga ditawakake ing sawetara kasus kanggo proyek sing beda lan pionir kanthi menehi kabeh solusi kasebut. Dana kasebut, kanthi koordinasi karo instansi pamrentah sing relevan, nyumbang kanggo nyedhiyakake plot tanah kanggo sawetara proyek penting lan penting. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar