24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kabar Olahraga Hak-hak manungsa Pitakonan Investments News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

CEO Moderna: Pandemi COVID-19 bakal rampung ing pertengahan 2022

CEO Moderna: Pandemi COVID-19 bakal rampung ing pertengahan 2022
Kepala Eksekutif Moderna, Inc., Stephane Bancel
ditulis dening Harry Johnson

Yen sampeyan ndeleng ekspansi kapasitas produksi ing saindenging industri sajrone nem wulan kepungkur, dosis cukup kudu kasedhiya ing pertengahan taun ngarep supaya kabeh wong ing Bumi iki bisa divaksinasi.

Print Friendly, PDF & Email
  • Miturut Stephane Bancel, kahanan COVID-19 pungkasane bakal dadi padha karo flu.
  • Vaksin COVID-19 Moderna disetujoni ing udakara 100 negara, uga kalebu salah sawijining telung obat sing digunakake ing kampanye imunisasi ing AS.
  • Bakal kasedhiya jab kanggo bayi, uga dosis pendorong kanggo sing mbutuhake.

Kepala Eksekutif Moderna, Inc., perusahaan farmasi lan bioteknologi Amerika sing adhedhasar ing Cambridge, Massachusetts, Stephane Bancel, nyaranake supaya kahanan COVID-19 pungkasane bakal dadi padha karo flu, lan paningkatan produksi vaksin bisa ndeleng pandemi virus corona pungkasane pungkasan ing pertengahan 2022.

"Yen sampeyan ndeleng ekspansi kapasitas produksi ing saindenging industri sajrone nem wulan kepungkur, dosis cukup kudu kasedhiya ing pertengahan taun ngarep supaya kabeh wong ing Bumi iki bisa divaksinasi," ujare Bancel ing sawijining wawancara.

Miturut CEO raksasa pharma AS, bakal kasedhiya jab kanggo bayi uga dosis penguat kanggo sing mbutuhake.

"Wong sing ora divaksinasi bakal diimunisasi kanthi alami amarga varian Delta nular banget," ujare kepala eksekutif.

Nalika ditakoni kapan umat manungsa bakal bisa metu saka pandemi kasebut, sing wis ngerteni luwih saka 219 yuta wong sing kena infeksi lan luwih saka 4.5 yuta wong mati, lan urip maneh normal, Bancel mangsuli: "Wiwit dina iki, ing setahun, aku nganggep."

ModernVaksin COVID-19 rong dosis disetujoni ing sawetara 100 negara, uga dadi salah siji saka telung obat sing digunakake ing kampanye imunisasi ing AS. Jab nduweni tingkat khasiat sing dhuwur 93% nem wulan sawise administrasi tembakan sing nomer loro, nyuda nyuda saka 94.5% sing dilaporake sajrone uji coba klinis fase-telu.

Nanging, Bancel negesake manawa wong sing divaksinasi bakal "temtu" mbutuhake penyegar supaya bisa direksa virus. Dheweke ujar manawa dheweke ngarepake wong sing luwih enom bisa nembak penguat saben telung taun luwih tuwa - saben taun sepisan.

ModernBooster ngemot setengah dosis bahan aktif dibandhingake karo injeksi asli, sing nyedhiyakake perusahaan kesempatan luwih suwe kanggo nambah produksi, jarene.

“Volume vaksin minangka faktor watesan paling gedhe. Kanthi setengah dosis, kita bakal kasedhiya telung milyar dosis ing saindenging jagad kanggo taun ngarep lan ora mung rong milyar, " Modern CEO nerangake.

Moderna kalebu enem wong sing nggawe vaksin Amnesty International dituduh nyurung "krisis hak asasi manungsa sing durung pernah ana sadurunge" kanthi nolak melu inisiatif kanggo ningkatake pasokan vaksin global lan luwih seneng kerja sama karo negara-negara kaya.

Miturut laporan Amnesty International, perusahaan AS bebarengan karo sing padha karo Pfizer-BioNTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca lan Novavax disalahake nyatane yen saka 5.76 milyar dosis sing diterbitake ing saindenging jagad, mung 0.3% sing wis mlebu ing negara-negara berpenghasilan rendah .

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar