24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Hiburan Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News

Bandara populer ing Hawaii entuk sewa urip sipil

Bandara populer ing Hawaii entuk sewa urip sipil
Bandara populer ing Hawaii entuk sewa urip sipil
ditulis dening Harry Johnson

Advokat berjuang kanggo nylametake Dillingham Airfield, bandara penerbangan umum populer ing North Shore of Oahu, ngrayakake kemenangan penting ing perang sing wis suwe nalika Departemen Perhubungan Hawaii mbatalake kabar kasebut kanggo mungkasi sewa, tanggal 31 Desember. saka Angkatan Darat AS.

Print Friendly, PDF & Email
  • Lapangan Udara Kawaihapai ing Oahu, Hawaii, uga dikenal minangka Dillingham Airfield minangka papan wisata sing populer.
  • Dillingham Airfield, digunakake kanggo nitih glider, skydiving lan lan pelajaran mabur, bisa uga ditutup.
  • Reprieve paling anyar tuku luwih akeh wektu - pirang-pirang taun tinimbang pirang-pirang wulan - kanggo ngrampungake rencana kanggo masa depan bandara populer kasebut.

Asosiasi Pemilik Pesawat lan Pilot (AOPA) nyengkuyung dhukungan kanggo Dillingham Airfield (uga dikenal minangka Kawaihāpai Airfield) sawise Hawaii DOT negesake menyang AOPA ing wulan April 2020 sing bakal pindhah kanggo mungkasi sewa properti bandara saka Angkatan Darat AS sadurunge tanggal pungkasan perjanjian 2024 kasebut.

Negara Bagian Hawaii mrentah supaya nyewo bandara sing wis suwe digunakake kanggo latihan penerbangan, skydiving, tamasya, lan operasi glider, nggawe risiko bisnis lan sumber daya pariwisata.

AOPA Manajer Regional Pasifik Kulon Melissa McCaffrey memimpin upaya "tim advokasi" asosiasi kasebut kanggo njaluk dhukungan lokal, ngrewangi nggawe kampanye multi-front, akar rumput sing entuk dhukungan ing para anggota parlemen lan gabung karo luwih saka 450 wong, entuk liputan media lokal saka masalah. Antarane para pendukung kasebut, Rep. Ka Kahele (D-Hawaii) AS negesake Gubernur David Ige supaya njaga lapangan udara kanthi sipil ing surat 3 Maret.

Kahele muji keputusan DOT (sing diumumake ing surat 17 September) kanggo mbatalake tujuane mandheg awal sewa tanah ing sawijining pernyataan sing dikutip ing liputan media lokal babagan pembangunan kasebut:

"Keputusan DOT Hawai'i kanggo mbatalake wara-wara kontrak awal babagan sewa karo Angkatan Darat ngidini dialog terus babagan masa depan Kuwaihāpai (Dillingham) Airfield. Wiwit jabatan, staf lan staf saya wis ngupayakake golek solusi jangka panjang kanggo pangopènan lan operasi sing maksimal kanggo nggedhekake potensial Kawaihāpai, ”ujare Kahele.

"Airfield minangka pendorong ekonomi kritis kanggo North Shore lan dadi pusat pendidikan kanggo pilot lokal sing kepengin uga penerbangan umum, lan komunitas sing akeh banget."

Anggota parlemen uga gabung karo push preservation, nyusun tagihan sing entuk dhukungan saka AOPA sing ditulis dening McCaffrey ing kesaksian sing diwenehake ing wulan Februari, nggawe kasus kanggo nggunakake warga sipil ing bandara sing nyedhiyakake $ 12.6 yuta kanggo entuk manfaat ekonomi langsung lan narik kira-kira 50,000 pengunjung taun nalika nggunakake 130 wong ing 11 bisnis adhedhasar bandara.

The FAA uga negesake negara kasebut supaya mbahas maneh sing ngusir penyewa Dillingham Airfield kanthi surat 1 Februari kanggo pejabat bandara negara, njaluk negara kasebut supaya nundha penghentian sewa 30 Juli sing direncanakake lan ngelingake negara kewajiban hibah federal. AOPA makarya raket karo Sen. Gil Riviere (D-Distrik 23) lan Rep. Lauren Matsumoto (R-Distrik 45), Asosiasi Parasut Amerika Serikat, uga pimpinan klompok advokasi lokal Save Dillingham Airfield kanggo mbujuk DOT kanggo ngluwihi panggunaan Dillingham minangka lapangan terbang sipil. Klompok pendhukung sing saya akeh kuciwa nalika mandegake sewa tanggal 30 Juni mung nganti Desember, nanging meksa isih luwih suwe kanggo nggawe solusi jangka panjang sing berkelanjutan.

Miturut McCaffrey, "Iki mbatalake wiwit mandeg awal sewa ing Dillingham (Kawaihapai) Airfield menehi kesempatan kanggo para pemangku kepentingan kanggo nemokake solusi kanggo masalah sing ana, lan sing luwih penting, mbukak lawang kanggo nyetel pondhasi kanggo GA sing sregep lan tuwuh komunitas kanggo taun-taun mbesuk. ”

Dillingham Airfield duwe oyot militer, sing diarani Mokuleia Airstrip nalika dibangun dening Angkatan Darat AS sepuluh taun sadurunge 7 Desember 1941, nyerang Pearl Harbor, nalika sawetara pilot saka lapangan udara North Shore bisa ngluncurake lan ngadhepi serangan kasebut. Landasan pacu kasebut banjur ditambahi, lan lapangan udara diganti dadi Pangkalan Angkatan Udara Dillingham ing taun 1948 kanggo ngurmati Kapten Henry Dillingham, pilot B – 29 sing tiwas nalika tumindak ing Perang Dunia II.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar