24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Prancis Kabar Olahraga News wong Resorts Keslametan Spanyol Breaking News Sustainability News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Prancis nyengkuyung udan asam saka letusan Kepulauan Canary

Prancis nyengkuyung udan asam saka letusan Kepulauan Canary
Prancis nyengkuyung udan asam saka letusan Kepulauan Canary
ditulis dening Harry Johnson

Letusan gunung geni sing ana ing Taman Nasional Cumbre Vieja dina Minggu meksa 6,000 warga ing pulau La Palma kanggo ninggalake omah. Miturut nganyari saka Layanan Manajemen Darurat Copernicus, Kamis, 350 bangunan wis rusak, kanthi aliran lava udakara 166 hektar.

Print Friendly, PDF & Email
  • Tanduran sulfur dioksida bakal disapu ing saindenging Prancis lan cekungan Mediterania akhir minggu iki.
  • Konsentrasi paling mendhung saka awan belerang dioksida bakal tekan ketinggian 1,000 nganti 3,000 meter.
  • Institut Vulkanologi Kepulauan Canary ngramal manawa letusan gunung berapi Cumbre Vieja sing ngasilake belerang dioksida bisa bertahan "antara 24 nganti 84 dina".

Keraunos, tornado Prancis lan observatorium badai badai parah, dina iki nuduhake gambar saka program Copernicus saka Uni Eropa sing nuduhake manawa akeh belerang dioksida, sing nyebabake jeblugan vulkanik Kepulauan Canary Spanyol, bakal disapu ing Prancis lan cekungan Mediterania akhir minggu iki. Konsentrasi awan sing paling padhet bakal nganti ketinggian 1,000 nganti 3,000 meter.

France lan wilayah ing Mediterania diprakirakake bakal ngrasakake efek jeblugan kasebut, amarga mega sing kebak sulfur dioksida munggah menyang Eropa, saengga udan rada luwih asam.

The Canary Islands Institut Vulkanologi (Involcan) ngramal manawa letusan gunung geni Cumbre Vieja sing ngasilake belerang dioksida bisa bertahan antara "24 nganti 84 dina".

Miturut para ahli, belerang bereaksi karo uap banyu sing ana ing langit lan menehi asam sulfat, sing umume nggawe udan asam. Asile, udan ing dina-dina mbesuk bakal luwih asam tinimbang biasane ing wilayah sing kena pengaruh.

Sulfur dioksida bisa mengaruhi lingkungan lan kesehatan manungsa, nyebabake iritasi paru-paru lan mata. Nanging, wong nglaporake yen kedadeyan kasebut ora bakal kuwat amarga partikel kasebut kasebar.

The jeblugan gunung geni dununge ing Taman Nasional Cumbre Vieja dina Minggu meksa 6,000 warga ing Pulo La Palma supaya ninggalake omah. Miturut nganyari saka Layanan Manajemen Darurat Copernicus, Kamis, 350 bangunan wis rusak, kanthi aliran lava udakara 166 hektar.

Fisura vulkanik anyar muncul sewengi ana ing Pulo Canary Spanyol sawise ana gempa 4.1, ngasilake lava luwih akeh lan nyebabake 500 wong pulau ngungsi. Petugas pemadam kebakaran ngupayakake nyalurake aliran vulkanik saka segara amarga kontak antarane lava lan banyu segara bisa nggawe asap beracun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar