24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Swiss Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kerusuhan parah ditindakake ing Swiss amarga paspor COVID-19

Kerusuhan parah ditindakake ing Swiss amarga paspor COVID-19
Kerusuhan parah ditindakake ing Swiss amarga paspor COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Polisi Bern nguatake gedung parlemen lan nggunakake meriam banyu, peluru sobek lan peluru karet kanthi paksa nyebarake kerusuhan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Ngelingi paningkatan kasus virus corona anyar, pamrentah Swiss ngluncurake paspor COVID-19 Mandatory wiwit tanggal 13 September.
  • Akeh wong sing mlaku liwat Bern, ngucapake "kamardikan" lan ngrusak polisi.
  • Polisi Bern nggunakake meriam banyu, gas luh lan peluru karet kanggo nyebarake kerusuhan.

Rangkaian aksi anti-COVID-19 bengi iki ing Bern dilarang dening panguwasa lan dibatalake dening para panitia, nanging akeh wong sing isih katon lan maju liwat ibukota de facto Swiss, kanthi ngucapake "kebebasan" lan ngganggu polisi Bern.

Polisi Bern nguatake gedung parlemen lan nggunakake meriam banyu, peluru sobek lan peluru karet kanthi paksa nyebarake kerusuhan.

Nalika wengi surup, pejabat berwenang nanggapi kanthi meriam banyu menyang para demonstran sing protes nglawan paspor COVID-19 sing dijaluk pamrentah. Uga ana rekaman polisi kerusuhan sing mbedakake granat gas air mata sing nyebar ing media sosial.

Sawetara pemrotes mbuwang obyek menyang polisi, nalika nguneni peluit lan booing.

Video lan foto sadurunge saka Bern nuduhake akeh wong sing kumpul ing stasiun transportasi lan ngucapake "Liberte!" - 'kebebasan' ing basa Prancis, salah sawijining basa sing digunakake ing Swiss. Nyanyian sing padha wis digunakake ing Prancis tetanggan kanggo protes paspor COVID-19.

Mengko, akeh wong mlaku ing dalan Bern nuju parlemen.

Polisi wis siyaga banget wiwit esuk, nanging mbentuk alangi pager ing Bundeshaus, kursi parlemen Swiss.

Para demonstran nglawan pas COVID-19 sing mentas dileksanakake, bentrok karo polisi ing njaba gedung parlemen. Direktur keamanan Bern Reto Nause nggambarake minangka upaya "nyerang istana federal," lan pihak berwenang nanggapi kanthi nyebarake para demonstran nganggo meriam banyu lan nglarang demonstrasi "ora sah" mbesuk.

Ngelingi paningkatan jumlah kasus virus corona, Swiss paspor COVID-19 wajib diluncurake wiwit tanggal 13 September. Sertifikat kasebut nuduhake bukti vaksinasi, pemulihan utawa asil tes negatif sing anyar, lan kudu diwenehake menyang restoran, bar, gym utawa ruang umum njero ruangan liyane. Langkah kasebut dijadwalake kadaluwarsa ing wulan Januari 2022.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar