24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
aviation Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Rahasia Plancongan Singapur USA Breaking News

Penerbangan Misterius F-117 Nightawk Stealth Fighter

Pemenang Siluman F-117 Nighthawk
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Sanajan jet F-117 Nightawk Stealth Fighter wis resmi diganti jet F-22 Raptor, katon isih ana ing layanan, nyamar dadi rudal pelayaran. Nyatane, sejarah Nightawk ora ana misteri.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Penciptaan Nightawk ditindakake kanthi rahasia wiwit taun 1975.
  2. Kaping pisanan diterbitake ing taun 1981, nanging ditutupi rahasia, lan masarakat durung ngerti babagan pesawat kasebut nganti 7 taun mengko.
  3. Sawise pensiun diumumake amarga diganti dening Raptor, kayane pesawat kasebut wis disimpen nalika semana uga ora aktif.

Nightawk wiwitane dikembangake dadi pesawat serangan dening Lockheed Martin sawise nggarap teknologi siluman. Penciptaan pendahulune, pesawat demonstrator tes jenenge Have Blue, ditindakake kanthi rahasia wiwit taun 1975.

Ing taun 1978, F-117A wiwit dikembangake lan pisanan diterbitake ing taun 1981. Nanging masarakat ora ngerti babagan eksistensi nganti diumumake kanthi resmi 7 taun mengko ing taun 1988.

Ing antarane taun 1982 lan 1988, Nightawk pertama dikirim dadi pesawat siluman operasional pertama ing Angkatan Udara Amerika Serikat (USAF). Minangka salah sawijining 59 pesawat siluman sing bakal ditampa USAF nganti taun 1990, minangka sing terakhir dikirim.

Angkatan Udara Amerika Serikat ngganti F-117 dadi F-22 Raptor sadurunge program F-22 dibatalake ing taun 2009. Diganti karo F-35 Joint Strike Fighter sing luwih murah lan serbaguna. Sepuluh pesawat 55 F-117 sing pertama sing dines pensiun ing wulan Desember 2006. Upacara pensiun resmi ditindakake ing Pangkalan Angkatan Udara Wright-Patterson ing Maret 2008.

Nanging Nightawks durung ilang. Dheweke disimpen ing hangar ing lapangan udara ing Tonopah Test Range ing Nevada. 4 Nightawks pungkasan teka ing Range Uji tanggal 22 April 2008. Suwiwine lan buntut wis dicabut kanggo disimpen, nanging sawetara pesawat bisa ditarik maneh kanthi cepet yen dibutuhake.

Bubar, Angkatan Darat Nasional negesake manawa F-117 Nightawks digunakake ing latihan latihan, kalebu dadi sulih kanggo rudal pelayaran sing mlebu. Bukti nuduhake manawa latihan iki wis suwe banget. Amarga pesawat bisa nggawe simulasi tumindak kaya pluru pelayaran, dadi platform sing sampurna kanggo latihan pertahanan pluru pelayaran.

Nightawk bisa uga entuk jeneng amarga digunakake mung kanggo misi nalika wengi. Lan kanthi rahasia, mesthi wae sejarahé lan warna irengé, dadi gampang dicampur karo langit wengi. Nanging sapa sing kudu campuran nalika sampeyan ora bisa ndeleng radar?

Lumahing lan profil pinggiran Nightawk dioptimalake kanggo nggambarake radar mungsuh dadi sinyal balok sempit, langsung adoh saka detektor radar mungsuh. Kabeh lawang lan panel bukaan ing pesawat kasebut duwe ujung gigi sing maju lan mburine sing nggambarake radar. Lumahing njaba pesawat ditutupi karo bahan sing nyerep radar (RAM). Kabeh iki ndadekake katon ora katon.

Uga dikenal minangka Frisbee lan Wobblin 'Goblin, misi F-117A Nightawk yaiku nembus lingkungan ancaman sing padhet lan nyerang target nilai tinggi kanthi akurasi sing dhuwur. Nightawk wis dadi layanan operasional ing Panama, sajrone Storm Desert Storm, ing Kosovo, ing Afghanistan, lan sajrone Operasi Kemerdekaan Irak.

Pesawat siluman kasebut biasane digawe saka aluminium kanthi titanium kanggo area mesin lan sistem pembuangan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar