24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Kabar Olahraga News News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

(UPDATE) CDC nerbitake pesen penting kanggo vaksin Amerika karo Pfizer

Vaksin Moderna COVID-19 dilereni ing Jepang sawise rong tiwas
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Presiden AS Biden lan profesional medis ing Amerika Serikat duwe macem-macem pengumuman babagan tembakan booster COVID-19 kaping telu Dina Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit ing Amerika Serikat nerbitake rekomendasi sing tepat kanggo penguat booster dina iki, paling ora kanggo Pfizer vaksin

Print Friendly, PDF & Email

UPDATE: Nganyari Booster Shot ing Moderna lan Johnson Johnson diterbitake dina iki.
Klik kene kanggo maca.

  • Dina iki, Direktur CDC Rochelle P. Walensky, MD, MPH, nyengkuyung rekomendasi Komite Penasihat CDC babagan Praktik Imunisasi (ACIP) kanggo dijupuk booster saka vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 ing populasi tartamtu lan uga menehi rekomendasi dosis panguat kanggo wong-wong mau ing setelan kerja lan lembaga sing beresiko dhuwur.
  • Otorisasi Administrasi Pangan lan Obat (FDA) lan pandhuan panggunaan CDC minangka langkah penting nalika kita ngupayakake tetep maju ing virus lan njaga supaya wong Amerika aman. 
  • Pandhuan interim sing dianyari saka CDC iki ngidini jutaan wong Amerika sing duwe risiko COVID-19 paling dhuwur nampa tembakan panguat Pfizer-BioNTech COVID-19 kanggo nambah perlindungan. 

CDC nyaranake:  

  • wong 65 taun utawa luwih lan warga ing papan perawatan jangka panjang ngirim nampa suntikan penguat vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 paling ora 6 wulan sawise seri utama Pfizer-BioNTech,   
  • wong umur 50-64 taun karo kahanan medis sing ndasari ngirim nampa suntikan penguat vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 ing paling ora 6 wulan sawise seri utama Pfizer-BioNTech,
  • wong umur 18-49 taun karo kahanan medis sing ndasari bisa nampa suntikan penguat vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 paling ora 6 wulan sawise seri utama Pfizer-BioNTech, adhedhasar manfaate lan risiko dhewe-dhewe, lan
  • wong sing umure 18-64 taun sing duwe risiko kena ekspos lan transmisi COVID-19 amarga ana papan pendhudhukan utawa lembaga bisanampa suntikan penguat vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 paling ora 6 wulan sawise seri utama Pfizer-BioNTech, adhedhasar keuntungan lan risiko masing-masing.
     

Akeh wong sing saiki wis nampa nembak penguat nampa vaksin awal nalika program vaksinasi lan bakal entuk manfaat saka perlindungan tambahan. Kanthi dominasi varian Delta minangka galur sirkulasi lan kasus COVID-19 mundhak sacara signifikan ing saindenging Amerika Serikat, tembakan booster bakal ngiyatake perlindungan nglawan penyakit parah ing populasi sing duwe risiko kena COVID-19 utawa komplikasi saka penyakit parah. 

CDC bakal terus ngawasi keamanan lan efektifitas vaksin COVID-19 kanggo njamin rekomendasi sing cocog supaya kabeh wong Amerika aman. Kita uga bakal ngevaluasi kanthi data sing kasedhiya kanthi cepet ing minggu ngarep supaya bisa menehi rekomendasi tambahan kanggo populasi liyane utawa wong sing entuk vaksin Moderna utawa Johnson & Johnson.

Dhokter Walensky ngandika:

Minangka Direktur CDC, tugasku kanggo ngakoni ing endi tumindak kita bisa menehi pengaruh paling gedhe. Ing CDC, kita ditugasake nganalisa data sing kompleks, asring ora sampurna kanggo menehi rekomendasi konkrit sing ngoptimalake kesehatan. Ing pandemi, sanajan ora mesthi, kita kudu tumindak sing diramal bakal entuk mupangate paling gedhe.

Aku percaya manawa kita bisa nyukupi kebutuhan kesehatan masarakat kanthi nyediakake dosis panguat kanggo wong tuwa, sing ana ing fasilitas perawatan jangka panjang, wong-wong sing duwe kondisi medis, lan kanggo wong diwasa sing lara penyakit saka eksposur kerja lan lembaga nganti COVID-19 . Iki selaras karo wewenang panguat saka FDA lan nggawe klompok kasebut layak ditembak. Dina iki, ACIP mung mriksa data kanggo vaksin Pfizer-BioNTech. Kita bakal ngatasi, kanthi rasa semangat sing padha, rekomendasi kanggo vaksin Moderna lan J&J sanalika data kasebut kasedhiya.

Nalika tumindak dina iki minangka langkah awal sing ana gandhengane karo nyurung penguat, tumindak kasebut ora bakal ngganggu fokus vaksinasi utama sing paling penting ing Amerika Serikat lan ing saindenging jagad. Aku pengin matur nuwun marang ACIP babagan diskusi lan musyawarah ilmiah babagan data saiki sing menehi rekomendasi babagan rekomendasi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

3 Komentar

  • SMH ... Aku butuh wektu kanggo nanggapi tarif iki !!! Dakkira vaksin kasebut durung bisa ngetungake pati pungkasan kaya sing direncanakake…
    Dadi, wartawan palsu kudu nyengkuyung narasi bodho iki supaya bisa nyengkuyung! Pancen sedhih banget yen ndeleng akeh wong sing ora bisa percaya karo ngapusi iki!