24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News angkara Warta Pamrentah Investments News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Bank China negesake kabeh transaksi crypto ilegal, Bitcoin macet

Bank China negesake kabeh transaksi crypto ilegal, Bitcoin macet
Bank China negesake kabeh transaksi crypto ilegal, Bitcoin macet
ditulis dening Harry Johnson

Tukaran mata uang virtual ing luar negeri sing nggunakake internet kanggo nawakake layanan kanggo warga domestik uga dianggep minangka kegiatan finansial sing ilegal.

Print Friendly, PDF & Email
  • Institusi finansial lan institusi pembayaran non-bank ora bisa nawakake layanan kanggo kegiyatan lan operasi sing gegandhengan karo mata uang virtual.
  • Aset digital nomer siji ing donya kanthi kapitalisasi pasar mudhun luwih saka 5% dadi ngisor $ 42,000.
  • Cryptocurrency liyane ngetutake tren sing mudhun kanthi ether mudhun 10% dadi ngisor $ 2,800, nalika dogecoin ambruk luwih saka 8% dadi ngisor $ 0.20.

Bank Rakyat China ngumumake rencana nglarang institusi finansial, perusahaan dhuwit lan perusahaan internet supaya ora gampang dagang cryptocurrency, uga kanggo ngiyatake ngawasi risiko saka kegiatan bisnis cryptocurrency.

GAMBAR FILE: Patung dolanan cilik katon ing representasi mata uang virtual Bitcoin sing ditampilake ing ngarep gambar bendera China ing gambar ilustrasi iki, 9 April 2019. REUTERS / Dado Ruvic / Ilustrasi

Regulator Tiongkok negesake maneh kaku babagan mata uang digital saiki, nyatakake kabeh kegiatan dagang cryptocurrency ora sah lan nglarang pertukaran crypto ing luar negeri menehi layanan kanggo investor Tiongkok.

"Pertukaran mata uang virtual ing luar negeri sing nggunakake internet kanggo nawakake layanan kanggo warga domestik uga dianggep minangka kegiatan finansial sing ilegal," ing Bank Rakyat China dikirim menyang situs web.

"Institusi finansial lan institusi pembayaran non-bank ora bisa nawakake layanan kanggo kegiatan lan operasi sing gegandhengan karo mata uang virtual," ujare bank sentral.

Langkah kasebut ngirim bitcoin lan mata uang virtual liyane ambruk. Aset digital nomer siji ing donya kanthi kapitalisasi pasar, Bitcoin, mudhun luwih saka 5% dadi ngisor $ 42,000. Cryptocurrency liyane ngetutake tren sing mudhun kanthi ether mudhun 10% dadi ngisor $ 2,800, nalika dogecoin ambruk luwih saka 8% dadi ngisor $ 0.20, miturut situs web Coinmarketcap.

Keputusan paling anyar digawe minangka bagean saka kampanye sing dikelola negara dening para regulator Tiongkok nglawan mata uang crypto. Awal taun iki, Beijing nglarang pertambangan ing pusat bitcoin utama, kayata Sichuan, Xinjiang lan Inner Mongolia, sing nyebabake penurunan kekuwatan proses bitcoin, amarga sawetara penambang nggunakake peralatan offline.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar