24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality News tanggung jawab Seychelles Breaking News Pariwisata

Darurat Iklim lan Ekonomi Saiki kanggo Pemulihan Pariwisata Hijau

Simposium pariwisata ijo Seychelles
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pemangku kepentingan saka sektor pariwisata lan masyarakat sipil padha kumpul ing Hotel Eden Bleu kanggo Simposium Pemulihan Hijau Pariwisata, Kamis, 23 September, kanggo nyorot darurat iklim lan prekara ekonomi pemulihan pariwisata sing ijo.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ana inisiatif kolaborasi ing antarane Departemen Pariwisata Seychelles, Menteri Pertanian, Perubahan Iklim lan Lingkungan (MACCE), lan Komisi Tinggi Inggris.
  2. Simposium ngatasi kerentanan pariwisata sing tambah akeh kanggo pengaruh perubahan iklim.
  3. Kanthi ketergantungan sing cukup kanggo pariwisata, masalah kasebut dadi ancaman ekonomi sing signifikan.

Inisiatif kolaboratif iki antara Departemen Pariwisata Seychelles, Menteri Pertanian, Perubahan Iklim lan Lingkungan (MACCE), lan Komisi Tinggi Inggris, ngakoni kerentanan pariwisata kanggo pengaruh perubahan iklim. Simposium kasebut uga ngakoni kerentanan sektor iki kanggo proyeksi jangka panjang sing nyuda lelungan jarak jauh saka para pelancong global, amarga kuatirake pengaruh karbon kanggo penerbangan. Kanthi ketergantungan sing cukup kanggo pariwisata, masalah kasebut dadi ancaman penting tumrap ekonomi negara kasebut.

Pemangku kepentingan saka sektor swasta lan publik nuduhake alat sing wis ana lan praktik paling apik sing saiki nyumbang kanggo upaya adaptasi lan mitigasi iklim ing industri pariwisata, kanggo menehi inspirasi luwih akeh bisnis pariwisata kanggo nindakake pembangunan berkelanjutan lan kanthi aktif ndhukung upaya konservasi. Iki kalebu label sertifikasi berkelanjutan sing diakui, limbah sing cerdas lan tanggung jawab, sistem manajemen banyu lan energi sing digunakake ing perusahaan, ngowahi solusi adhedhasar alam kanggo perusahaan adhedhasar alam, lan ngubungake konservasi karo digitalisasi pariwisata lan pengembangan pemasaran.

Ing pratelan kasebut ing simposium kasebut, Menteri Radegonde nyebutake manawa kedadeyan sajrone rong taun kepungkur nuduhake kita kanthi cepet jagad iki ganti lan kepiye pariwisata rentan karo faktor eksternal, utamane ing negara pulau cilik.

"Kita uga nyekseni munggah saka lelungan sing luwih sadar lingkungan, sing saya ngarep-arep tujuan pariwisata menehi pilihan pariwisata sing luwih berkelanjutan. Contone, panliten nuduhake manawa akeh wong sing ngrancang mabur kurang nalika preinan supaya bisa matesi emisi CO2 lan tilas karbon. Kajaba iku, para aktivis iklim, miwiti kampanye "malu-malu penerbangan" agresif ing saindenging jagad, utamane ing Eropa, sing nyegah penerbangan jarak jauh. Gerakan kasebut katon saya kuat. Lan industri kasebut ora cocog karo industri pariwisata. Kita nemokake ing prapatan sing kudu milih kanthi wicaksana kanggo masa depan sing sustainable lan, utamane, kanggo solusi adhedhasar alam sing dadi kekarepan utama sajrone COP 26, "ujare Menteri Radegonde.

Simposium uga dadi kesempatan kanggo menehi terang Seychelles'Revisi Kontribusi Nasional (NDC) sing direvisi - kanthi fokus marang komitmen pariwisata nasional - kanggo menehi informasi marang para pemangku kepentingan pariwisata babagan pentinge sektor kasebut kanggo nggayuh target kasebut sajrone limang nganti sepuluh taun sabanjure.

Diskusi panel babagan topik "Pemulihan Pariwisata Hijau; Gol, Kesempatan lan Kabutuhan ”uga kedadeyan ing wayah sore. Panelis ngrembug babagan ruang kerja lan kesempatan wirausaha sing bisa ditindakake pariwisata ijo kanggo komunitas lokal; kabutuhan pemulihan sing kalebu ngemot kabutuhan lan tantangan kabeh pihak pariwisata; kepiye pemulihan ijo nyumbang kanggo Ekonomi Biru Seychelles, lan kepiye pariwisata adhedhasar alam bisa entuk dana kanggo program konservasi jangka panjang sajrone krisis industri pariwisata, kaya sing dituduhake nalika wabah CODID-19 pandemi global.

Peserta uga nggambarake kabutuhan sing dibutuhake kanggo entuk Pamulihan Pariwisata Hijau - lan target adaptasi lan mitigasi iklim - minangka bagean saka produksi dokumen asil. Dokumen cekak iki bakal nggambarake tujuan simposium, lan ringkes ngrembug diskusi lan refleksi sing digawe sajrone acara kasebut. Dokumen kasebut uga nduweni janji ringkes adhedhasar pariwara NDC lan fokus pariwisata - kanggo digunakake minangka titik referensi kanggo musyawarah mbesuk - sing para peserta bakal diajak mlebu.

Penting, ana konsensus sing gedhe banget ing antarane para peserta manawa Seychelles pancen cocog kanggo ngganti prilaku konsumen ing lelungan internasional lan dadi pimpinan dunia pariwisata berkelanjutan - bisa uga dianggep luwih akeh tinimbang tujuan liyane. Pariwisata Pemulihan Hijau ing Seychelles, kaya sing diusulake dening Simposium iki, mula bakal dadi ancaman ekonomi sing signifikan, dadi kesempatan ekonomi jangka panjang.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar