24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Jerman Breaking News Warta Pamrentah Industri Hospitality Pitakonan News wong Mbangun maneh Pariwisata Singapur Wtn

Kepiye Cara Nggawe Pariwisata kanthi Politik sing Terlibat? Misi Ora mungkin?

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mbangun malih Plancongan Sawise Covid-19 minangka pitakon sing ditakokake dening konsultan pariwisata Jerman Max Haberstroh.
Dheweke rumangsa tetimbangan kanggo entuk papan sing kuwat sawise pandemi minangka kunci kanggo mbangun maneh.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pengaruh sosial budaya, lingkungan lan ekonomi ing pasar sumber lan target lan kalorone masarakat lan (calon) host lan pengunjung;
  • Penilaian Pariwisata & Pariwisata, derajat pentinge kanggo papan kita, lan kepriye kuat Pariwisata dijalinake karo sektor lan industri sing gegandhengan;
  • Penyesuaian kerangka kerja politik kanggo ningkatake Perjalanan & Pariwisata minangka industri jasa sing luar biasa, lan entuk manfaat saka Pariwisata minangka 'alat' komunikasi, kanggo ningkatake merek payung lan citra papan / tujuan kanthi total - minangka papan urip, makarya, investasi, lan plancongan.

Plancongan & Pariwisata minangka industri sing khusus nggawe impen, sing nuwuhake gegayuhan masarakat babagan lelungan kanthi bebas, ngrasakake luang lan kesenengan, olahraga lan petualangan, seni lan budaya, wawasan lan sudut pandang anyar. Apa iki dudu sipat utama sing nggawe manungsa luwih larang? Apa Travel & Pariwisata, mula ora entuk swara peringkat kaping pisanan babagan tahap lokal, regional, nasional, lan global sing mbela hak asasi manungsa lan menehi kewajiban marang manungsa? 

Ing wektu manipulasi, plagiarisme, warta palsu, populisme, lan pidato kebencian virtual, Pariwisata nyedhiyakake panggung kanggo kreativitas, nuwuhake alam lan murni, seni lan ciri khas warisan donya lan inspirasi 'Disney' 'tangan liya' jagad. Ora prelu ngrusak ponggawa: Nanging, tanpa nglirwakake gaweyan, Pariwisata ngarahake 'otentik' - lan kita ngerti: Keaslian, yaiku rasane ora ditipu, uga bisa diwujudake ing "kasunyatane 'jagad artefisine sing diilhami dening ati - lan' seni ', lan mulane darmabakti kanggo ideal klasik' Sejati, Indah dan Baik '.

Sanajan dipecah dadi pirang-pirang ewu 'iwak gedhe' lan mayuta-yuta firma swasta cilik lan menengah (SME) lan institusi umum, Travel & Pariwisata gumunggung minangka industri paling gedhe ing saindenging jagad - animasi cita-cita lan setya ngladeni lan nyedhiyakake pengalaman lelungan sing nyenengake. Kajaba iku, Pariwisata malah nganggep dheweke minangka industri perdamaian nomer siji. Apa iki dingerteni sapa wae ing sanjabane sektor iki? Apa Plancongan lan Pariwisata entuk prilaku sing mulya iki?

Visi plancongan ing donya nate nyurung Thomas Cook ngatur tur paket pertama. Abad pirang-pirang abad kepungkur, visi plancongan bebas nyebrang wates dadi vektor sing nyebabake demonstrasi Senin Jatim. Gabungan karo pimpinan dunia sing seneng kebebasan, 'misi mokal' masarakat pungkasane nyebabake ora kalah karo ngilangi rezim komunis sing kejem lan tembok sing gedhe banget! Apa puterane! Salah sawijining jinis iku angel dibaleni maneh.

Nanging, baline, pola-pola lawas kayane muncul maneh: Pancen, kita wis ganti saka Perang Dingin dadi Damai Dingin, ngerti yen iki mung sekadar armistice. Apa sing dikarepake?

Sawise tembok kasebut runtuh, tata letak kasempatan lan kesempatan kaya promosi musim, bakal dijupuk. Uni Soviet wis bubar, Rusia kerusuhan, nanging Presiden Yeltsin, sawijining perampok, nuduhake awake cukup kuwat kanggo nyegah kudeta. Sepuluh taun sabanjure, penggantine Putin, umume ora dianggep minangka "demokrat tanpa cacat" (sanajan ana mantan petugas Jerman Schröder sing penilaian cepet-cepet), ngomong ing Bundestag Jerman lan disengkuyung ing kabeh pihak. Pakta Warsawa wis dibubarake, nanging NATO, kepengin mbebasake wong Eropa Wétan saka mimpi buruk 'ancaman Rusia', njupuk wektu dening forelock lan ngembang menyang sisih wétan. Rusia rumangsa kalah, lan kesadharan sing tuwuh dadi bagean saka Eropa ora bisa dianggep. Aliansi barat nduwe tujuan militer nanging ora ana ing politik. Dina iki, tinimbang menehi daging menyang semangat asli kemitraan Eropa-Rusia, luwih becik kita waspada babagan ekspansiisme Rusia.

Apa kasempatan sing ora kejawab ing awal taun 1990an kanggo 'wani ing jagad anyar sing wani': kanggo mbukak Rusia menyang Eropa lan Kulon lan mbuwang kabeh instrumen Perang Dingin sing bosok saka struktur vintage politik sing beracun. "NATO wis lungse" - apa ora dadi masalah, amarga mung Trump sing ngomong? -

Apa kesempatan sing ora kejawab dening pimpinan visioner ing tingkat negara bagian, pamrentah lan bisnis paling dhuwur kanggo nuduhake wawasan lan semangat, lan bisa ngomong? Kesempatan sing gagal kanggo Plancongan & Pariwisata, industri perdamaian paling penting ing donya, ninggalake menara gadhing profesional para pemangku kepentingan lan dadi mercusuar radiasi universal: kanggo ngluncurake banding kerja sama sing ketat, mediasi puncak lintas sektor lintas pembuat keputusan utama, ngatur acara sosial budaya, mbantu nguatake kapercayan lan kapercayan bebarengan lan ngirim pesen perdamaian sing kuat liwat Pariwisata menyang masarakat sing rame?

Alas, kesempatan politik kaya iki wis kliwat, lan ide kanggo mbentuk titik balik dadi luwih apik ditolak utawa ora dirungokake.

"Wiwitane ana tembung": Ana upaya saiki - kadhang ora diragukan maneh - kanggo ngganti jeneng tembung sing wis dingerteni: Dadi, 'host' sederhana paling ora wis ditingkatake kanthi linguistik dadi 'manajer résonansi'. Yen fokus ing 'resonansi', organisasi Travel & Pariwisata kudu nggawe ide iki, saestu nambah resonansi lan visibilitas menyang level 'katalis sosial' luwih akeh, tinimbang njaga kaluhurane minangka kanca kuwatir sing ngobrol, amarga wis bisa urip bareng birokrasi saben dinten lan kendala industri fragmen.

Iki ora mung minangka bukti liyane yen mantra sawetara pejabat hospitalitas bertentangan karo awake dhewe: supaya 'njaga politik ora Pariwisata'. Ya, bisa dingerteni amarga keterlibatan Pariwisata ing kabijakan sadina-dina: Pariwisata, supaya bisa tumindak kanthi luwih bebas, kudu dibebasake saka korset administrasi publik lan diwenehi bentuk undang-undang pribadi sing beda. Nanging, ana kontradiksi parah yen Pariwisata dianjurake dadi aktor 'njaba politik'.

Sejatine, UNWTO, WTTC, lan organisasi terkemuka ing Perjalanan & Pariwisata meh ora dingerteni dening masarakat umum minangka 'obor relay' saka True, the Beautiful, lan Good, sing darmabakti kanggo tampil lan tumindak ngluwihi wates Pariwisata dhewe lan pinggiran lingkungan.

Dheweke kudu luwih becik miwiti, amarga ana perkembangan saiki sajrone lan sawise pandemi Covid-19, lan amarga ana bencana lingkungan lan pergolakan sosial. Wajib sektor Travel & Pariwisata kanthi aktif lan tumindak bebarengan karo pemain tim nasional lan internasional ndhukung Agenda PBB 2030 kanggo Pembangunan Berkelanjutan. Nanging, kanthi nggabungake kabecikan gabungan lan kapasitas teknis, kita meh ora bisa nggayuh target suhu maksimal 1,5 derajat sing wis ditemtokake ing taun 2040, kayata, kayata, partai politik ing Jerman sing mbayangake, kanggo nglawan efek omah kaca global. Mula, saliyane nguatake upaya kanggo nyakup perubahan iklim, kita uga kudu menehi bathi kanggo nandur modal akeh gaweyan lan dhuwit kanggo njlentrehake cara kepiye supaya bisa urip kanthi perubahan iklim. Nggoleki solusi bakal penting banget kanggo nglindhungi kebebasan, kesejahteraan sosial, lan perdamaian. Apa misi ora mungkin? - Aja pisan-pisan ujar!

Plancongan & Pariwisata, minangka industri perdamaian sing nomer siji, ora bisa nyolong awake dhewe adoh saka komitmen lan tanggung jawab politik - tetep ana ing tengah-tengah, lan kudu nyoba ngetrapake tampilan, tumindake, lan solusi kreatif ing tujuan kasebut. , kanthi kemitraan karo institusi, organisasi, lan perusahaan sing padha, kaya sekolah lan universitas, organisasi sipil lan amal, transportasi / mobilitas lan sektor Energi Terbarukan, penghapusan sampah, manajemen banyu lan limbah, keamanan lan keamanan, konstruksi sipil… Lelungan & Pariwisata kudu nambah bobot politik kanggo nyedhiyakake kampanye lintas sektor sosial lan lingkungan kanthi pengaruh paling dhuwur lan rating simbolis.

Dina Reresik Sedunia pungkasan, sing ditrima ing sisih Kulon lan, minangka 'subbotnik' (sejatine ngresiki 'Setu'), sing akrab ing Rusia lan Eropa Wétan, bakal dadi conto sing sampurna kanggo diwiwiti, minangka 'pambuka' sing tujuane kanggo Dina Pariwisata Dunia taunan tanggal 27 September.

Mikir mung kepinginan?

Pengarang Max Haberstroh, Konsultan Pariwisata ing Jerman, anggota Jaringan Pariwisata Dunia

Bebener sing Trep minangka artikel sing diterbitake dening Max Haberstroh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar