24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News wong Warta Breaking Qatar Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Qatar Airways: Kerugian operasi, pangentukan nganti taun 2020/21

Qatar Airways: Kerugian operasi, pangentukan nganti taun 2020/21
Kepala Eksekutif Grup Qatar Airways, Akbar Al Baker
ditulis dening Harry Johnson

Grup Qatar Airways nggawe kemajuan sing penting kanggo nggawe kemitraan strategis anyar karo sawetara maskapai utama, kalebu American Airlines, Air Canada, Alaska Airlines lan China Southern Airlines.

Print Friendly, PDF & Email
  • Asil finansial 2020/21 nuduhake nyuda kerugian operasional dibandhingake taun finansial sadurunge.
  • Tambah EBITDA nuduhake kekuwatan, ketahanan lan komitmen Grup sajrone 12 wulan sing paling tantangan lan luar biasa ing sejarah.
  • Gabungan divisi Cargo Qatar Airways Cargo lan adaptasi komersial Grup dadi inti pemulihan iki.

Grup Qatar Airways dina iki nerbitake Laporan Tahunan kanggo taun 2020/21, kalebu taun tantangan karo pandemi COVID-19 sing terus-terusan nyebabake akeh lalu lintas lan bathi minangka bagean saka pola sing ditemokake ing industri penerbangan global. Sanajan ana alangan, Qatar Airways Group mbuktekake manawa tantangan kasebut ora mung anyar kanggo maskapai lan anak perusahaan, ngetrapake kekuwatan, ketahanan, lan komitmen Grup.

Qatar Airways Klompok nglaporake kerugian total QAR14.9 milyar (US $ 4.1 milyar), sing QAR8.4 milyar (US $ 2.3 milyar) amarga dikenani biaya imbang siji kali sing ana gandhengane karo landasan armada Airbus A380 lan A330 maskapai kasebut. Sanajan ana kasusahan amarga pandemi, asil operasional Grup nuduhake ketahanan sajrone krisis, kanthi kerugian operasional sing dilaporake ing QAR1.1 milyar (US $ 288.3 yuta) 7 persen kurang dibandhingake karo 2019/20. Salajengipun, Grup entuk asil dandan sing signifikan ing EBITDA, sing regane QAR6 milyar (US $ 1.6 milyar) dibandhingake karo QAR5 milyar (US $ 1.4 milyar) taun sadurunge.

Kombinasi saka kita Qatar Airways Divisi kargo lan adaptasi komersial Grup dadi inti saka pemulihan iki. Keluwesan lan kapinteran strategi komersial Grup nduweni peran penting kanggo nambah pangsa pasar kanthi signifikan, saéngga bisnis bisa nggedhekake fokus saka misine 'nggawa wong mulih' ing puncak pandemi, dadi peran utama ing industri kanggo mbangun kapercayan maneh saka penumpang ing safety lelungan udara sajrone kahanan pasar sing paling parah ing sejarah penerbangan komersial. Nalika divisi kargo Grup, Qatar Airways Cargo, njaga jabatane minangka maskapai kargo paling gedhe ing donya lan nambah pangsa pasar ing taun 2020/21. Sajrone pucuk pandemi, Cargo luwih saka telung layanan saben dinane, kanthi ngrekam penerbangan 183 sajrone sedina sajrone wulan Mei 2020. 

Kargo uga wis ngawasi kenaikan 4.6 persen ton barang sing ditangani ing taun fiskal sadurunge (2019/20), kanthi 2,727,986 ton (bobot dikenani biaya) ditangani ing taun 2020/21. Peningkatan muatan sing ditangani, uga paningkatan asil kargo sing signifikan, uga ngasilake bathi kargo operator luwih saka tikel.

Sanajan ngalami salah sawijining taun paling angel ing sejarah Grup, adhedhasar dhasar komersial sing kuwat, maskapai kasebut nggawe jaringan saka asor 33 tujuan nganti luwih saka 140 tujuan saiki. Maskapai kasebut terus ngenali pasar anyar, ngluncurake sangang tujuan anyar - Abidjan, Côte d'Ivoire; Abuja, Nigeria; Accra, Ghana; Brisbane, Australia; Harare, Zimbabwe; Luanda, Angola; Lusaka, Zambia; San Francisco lan Seattle, AS

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar