24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga Jepang Breaking News News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Jepang bakal mungkasi kahanan darurat COVID-19 minggu iki

Jepang bakal mungkasi kahanan darurat COVID-19 minggu iki
Jepang bakal mungkasi kahanan darurat COVID-19 minggu iki
ditulis dening Harry Johnson

Nanging pamrentah Jepang dikabarake arep ngidini gubernur ngetrapake penanggulangan COVID-19 sajrone wulan sawise batasan sing ana wis entek.

Print Friendly, PDF & Email
  • Darurat COVID-19 negara kaping lima ing Jepang wis paling dawa amarga pandemi kasebut.
  • Perdana Menteri Jepang ujar manawa pamrentahane bakal njupuk keputusan resmi ing dina Selasa sore.
  • Negara darurat COVID-19 saiki ngliputi Tokyo lan 18 prefektur ing saindenging negara.

Pamrentah Jepang diarepake ora bakal ngluwihi negara darurat COVID-19 sing nutupi Tokyo lan 18 prefektur ing saindenging negara kasebut nalika kadaluwarsa ing pungkasan September, ujar sumber warta pemerintah, Senin.

Perdana Menteri Jepang Yoshihide Suga

Negara darurat negara kaping lima, sing pisanan diumumake ing papat prefektur ing wulan April, wis paling dawa. Iki ditambahi menyang 25 prefektur tambahan sadurunge diangkat ing wulan Juni kabeh, nanging Okinawa. Pesenan kasebut diwarisake maneh ing Tokyo ing wulan Juli, nanging, sawise muncul maneh ing ibukutha nalika pungkasan wulan Juni.

Negara kasebut Perdana Menteri Yoshihide Suga marang wartawan manawa pamrentahane bakal njupuk keputusan resmi ing dina Selasa sore sawise diskusi karo ahli penyakit infeksi saka sub-komite pemerintah pusat virus corona.

Nanging, Suga nambahake manawa kudu luwih gampang larangan COVID-19 kanthi bertahap.

If JapanNegara darurat, saiki aktif ing 19 prefektur, rampung kabeh, iki bakal dadi pisanan wiwit awal April ora ana prefektur sing ana ing watesan COVID-19 sing diwajibake pamrentah.

Nganti saiki, ora ana ing 19 prefektur sing njaluk tambahan darurat.

Nanging pamrentah Jepang dikabarake arep ngidini gubernur ngetrapake penanggulangan COVID-19 sajrone wulan sawise batasan sing ana wis entek.

"Kayane pamrentah bakal bisa ngangkat darurat kaya sing direncanakake ing pungkasan wulan," ujare menteri kesehatan Norihisa Tamura sajrone program televisi dina Minggu.

Nalika kasus anyar mudhun, Tamura ngelingake masarakat supaya ora njaga njaga amarga wedi nyebabake rebound musim salju. Dheweke nambahake manawa macem-macem larangan, kalebu nyuda jam kerja kanggo restoran lan bar, kudu santai kanthi bertahap, lan pejabat kudu nambah kapasitas perawatan kesehatan - kanthi nggawe fasilitas tambahan kanggo pasien sing melu kakehan lan njupuk tenaga medis, antara liya - kanggo nyiyapake wabah sabanjure.

Minggu kepungkur, Japanvaksin czar Taro Kono ngumumake negara kasebut bakal miwiti menehi tembakan booster COVID-19 menyang tenaga medis ing pungkasan taun, lan kanggo warga lawas ing taun anyar.

Ing dina Senin, udakara 52% populasi Jepang wis nampa rong dosis vaksin COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar