24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Eswatini Warta Pamrentah News wong Pariwisata Singapur

Afrika Ana Lokasi Peradaban lan Pariwisata Donya Miwiti

ATB Cuthbert Ncube
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Jaringan Pariwisata Dunia bebarengan karo Dewan Pariwisata Afrika gabung karo UNWTO dina iki kanggo ngrayakake Dina Pariwisata Dunia.

27 September 2021 minangka dina kanggo nglalekake beda, tantangan lan COVID-19.

Pariwisata kalebu kabeh lan bakal sukses kanthi luwih apik lan luwih pinter nalika nyetel karo lingkungan COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  • Dina Pariwisata Dunia dileksanakake ing sesi katelu UNWTO ing Torremolinos, Spanyol tanggal 17 September 1979 dening warga Nigeria sing diarani IGNATIUS AMADUWA ATIGBI.
  • Almarhum Ignatius Amaduwa Atigbi, warga negara Nigeria, yaiku wong sing ngusulake ide kanggo menehi tandha tanggal 27 September saben taun dadi Hari Pariwisata Sedunia, mula masarakat ngarani dheweke "Mr. Dina Pariwisata Sedunia ”.
  • Dina iki Dewan Pariwisata Afrika ngrayakake Dina Pariwisata Sedunia karo kabeh Afrika lan jagad iki. Dina iku nyenengake, lan dina kanggo lali COVID-19

Usul kanggo ngluncurake Hari Pariwisata Sedunia diangkat dening Pak Ignatius Amaduwa Atigbi ing UNWTO ing taun 1979. Dheweke dadi Direktur Jenderal Pengembangan Pariwisata Nigeria (NTDC) sing pertama, banjur diarani Asosiasi Turis Nigeria (NTA), Dheweke uga Ketua Komisi Perjalanan Afrika (ATC).

Ing 1980, ing Organisasi Pariwisata Dunia PBB ngrayakake Dina Pariwisata Sedunia minangka pengetan internasional tanggal 27 September. Tanggal iki dipilih nalika dina taun 1970, Statuta UNWTO diadopsi. Adopsi Statuta kasebut dianggep minangka tonggak sejarah ing pariwisata global. Tujuane dina iki yaiku kanggo nambah kesadharan babagan peranan pariwisata ing njero komunitas internasional lan nduduhake kepiye pengaruh ing nilai sosial, budaya, politik, lan ekonomi ing saindenging jagad.

Ignatius Amaduwa Atigbi ing taun 1979 - Dina Pariwisata Sedunia

Dheweke tilar donya nalika yuswa 68 taun tanggal 22 Desember 1998 lan dikubur ing kutha kelairane, Koko, Delta State.

Dina iki Dina Pariwisata Dunia dirayakake ing saindenging Afrika lan saindenging jagad.

Kanggo akeh, iki minangka cuti saka kuatir COVID-19 lan kerusakan pandemi iki wis ditindakake ing industri pariwisata lan pariwisata ing saindenging jagad.

Cuthbert Ncube, Ketua Pariwisata Afrika ujar eTurboNews:

"Aku ngrayakake Dina Pariwisata Dunia ing sangisore langit Afrika ing Kerajaan Gunung Eswatini. Karo aku dadi Duta Besar Brand ATB Pak Sandile saka Pariwisata Afrika Selatan,

Eswatini minangka omah anyar kanggo Dewan Pariwisata Afrika.

Ketua ATB seneng nikmati Eswatini ing Dina Pariwisata Sedunia

"Umume Afrika saiki mbukak kanggo Pengunjung Internasional teka lan njelajah keragaman babagan Budaya, kesempatan sing apik kanggo investasi nalika ngakoni pengaruh lan kontribusi Pariwisata tumrap pertumbuhan lan keberlanjutan nggawe lapangan kerja.

Kita kudu nduwe total kalebu ing jagad iki kanggo leveling lemah sing durung bisa leveled lan Afrika kanthi macem-macem tawaran menehi peran penting kanggo kontribusi marang PDB global.

Komunitas kita kudu entuk manfaat saka sawetara spinoffs nalika ngrayakake dina iki, Afrika kudu fokus marang implementasi kritis pariwisata domestik lan komunitas minangka garis dhasar kanggo aktivasi ekonomi Pariwisata sing berkelanjutan.

Ora cukup yen digawa ngrayakake dina iki, amarga akeh masarakat sing urip mlarat. Kita kudu melu pendekatan sakabehe kanggo ngurmati rantai nilai pariwisata sing nguntungake para penjaga warisan. ”

eTurboNews nampa tanggepan saka pirang-pirang negara Afrika, kalebu Angola:

Duta Besar ATB: Kuyanga Diamantino: WTD, saka Angola. Kita yakin bisa pulih total, kita yakin karo upaya Sektor Publik lan Swasta kanggo mbangun Tujuan Pariwisata Afrika sing kuwat. Kita pitados ing África Development liwat pangembangan TOURISME sing bisa dipercaya

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar