24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Pamrentah Kabar Olahraga News USA Breaking News

Laporan risiko CDC anyar ing COVID Shot kaping telu

CDC ngluncurake konsorsium babagan genomik virus nasional
CDC ngluncurake konsorsium
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tembakan kaping telu. Apa implikasi praktik kesehatan masyarakat?
Miturut laporan CDC iki, dina iki implikasi tumrap kesehatan masyarakat ora aman ora nemokake pola reaksi sing ora dikarepake sawise dosis tambahan vaksin COVID-19.
CDC janji bakal terus ngawasi keamanan vaksin, kalebu dosis COVID-19 tambahan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Sinau CDC babagan Pemantauan Aman Dosis Tambahan Vaksin COVID-19
  • Sing wis dingerteni babagan the nyurung dijupuk?
  • Antarane 306 peserta uji klinis Pfizer-BioNTech, reaksi ala sawise dosis 3 padha karo dosis sawise 2.

Apa sing ditambahake karo laporan iki ing tembakan nomer 3 sing dirilis dening CDC dina iki?

Sajrone 12 Agustus – 19 September 2021, ing antarane 12,591 pendaftar aman v sing ngrampungake survei pemeriksaan kesehatan sawise kabeh 3 dosis vaksin mRNA COVID-19, 79.4% lan 74.1% nglaporake reaksi lokal utawa sistemik, sawise dosis kaping telu; 77.6% lan 76.5% nglaporake reaksi lokal utawa sistemik sawise dosis kaping pindho.

Apa implikasi kanggo laku kesehatan masyarakat?

Laporan sukarela menyang aman v ora ditemokake pola reaksi sing ora dikarepake sawise dosis tambahan vaksin COVID-19. CDC bakal terus ngawasi keamanan vaksin, kalebu dosis COVID-19 tambahan.

Ing tanggal 12 Agustus 2021, Administrasi Pangan lan Obat (FDA) ngowahi Otoritas Darurat (EUA) kanggo vaksin Pfizer-BioNTech lan Moderna COVID-19 kanggo menehi wewenang kanggo menehi dosis tambahan sawise ngrampungake seri vaksinasi utama kanggo wong sing nduweni kahanan imunokompromising moderat nganti abot (1,2). Ing tanggal 22 September 2021, FDA ngidinake dosis tambahan vaksin Pfizer-BioNTech ≥6 wulan sawise rampung seri utama ing antarane wong-wong umur ≥65 taun, kanthi risiko COVID-19 parah, utawa ekspos kerja utawa institusi kasebut resiko dhuwur kanggo COVID-19 (1). Asil saka uji klinis tahap 3 sing ditindakake Pfizer-BioNTech sing kalebu 306 wong umur 18-55 taun nuduhake yen reaksi ala sawise nampa dosis kaping telu sing diwenehake 5-8 wulan sawise rampung seri vaksinasi mRNA primer 2 dosis padha karo sing dilaporake sawise nampa dosis 2; reaksi salabetipun kalebu situs injeksi entheng nganti moderat lan reaksi sistemik (3). CDC nggawe v-safe, sistem pengawasan keamanan adhedhasar sukarela, kanggo menehi informasi babagan reaksi salabet sawise vaksinasi COVID-19.

Cocog karo otorisasi dosis tambahan kanggo wong sing duwe kondisi imunokompromis, platform aman v dianyari supaya para pendaftar bisa ngetik informasi babagan dosis tambahan vaksin COVID-19 sing ditampa. Sajrone tanggal 12 Agustus – 19 September 2021, total pendaftar v-22,191 19 nglaporake panampa dosis tambahan vaksin COVID-97.6. Umume (2%) nglaporake seri vaksinasi mRNA 3 dosis utama lan diterusake karo dosis kaping telu saka vaksin sing padha. Ing antarane sing ngrampungake survey mriksa kesehatan kanggo 12,591 dosis (58.1; 79.4%), 74.1% lan 3% nglaporake reaksi lokal utawa sistemik, sawise dosis 77.6, dibandhingake karo 76.5% lan 2% sing nglaporake lokal utawa sistemik reaksi kasebut, sawise dosis 19. Temuan awal iki ora nuduhake pola reaksi sing ora dikarepake sawise dosis vaksin COVID-19 tambahan; umume reaksi sing ala iki entheng utawa moderat. CDC bakal terus ngawasi keamanan vaksin, kalebu keamanan dosis tambahan vaksin COVID-XNUMX, lan menehi data kanggo nuntun rekomendasi vaksin lan nglindhungi kesehatan masyarakat.

V-safe minangka sistem pengawasan keamanan AS kanthi sukarela; wong sing divaksinasi sing layak nampa produk vaksin sing sah utawa dilisensi bisa ndaftar kanthi aman. Platform aman v ngidini para pendaftar sing wis ana lapor nampa dosis tambahan vaksin COVID-19 lan pendaftar anyar kanggo ngetik informasi babagan kabeh dosis vaksin COVID-19 sing ditampa. Survei kesehatan aman V dikirim sajrone dina 0-7 sawise saben dosis vaksin lan kalebu pitakon babagan situs injeksi lokal lan reaksi sistemik lan pengaruh kesehatan. * Survei dikirim kanggo dosis paling anyar sing dilebokake. Anggota staf saka Sistem Pelaporan Acara Berbahaya Vaksin (VAERS) minangka pendaftar kontak sing nuduhake manawa perawatan medis digoleki vaksinasi lan nyengkuyung utawa nggampangake ngrampungake laporan VAERS, yen dituduhake.§

Antarane para pendaftar sing aman v sing nglaporake nampa dosis vaksin COVID-19 tambahan ing tanggal 12 Agustus – 19 September 2021, data demografi, reaksi lokal lan sistemik, lan dampak kesehatan sing dilaporake sajrone dina 0-7 diterangake pola vaksinasi (yaiku , pabrikan vaksin sing ditampa kanggo saben dosis). Wong sing nglaporake nampa seri utama saka macem-macem pabrikan utawa pabrikan sing ora dingerteni utawa ora kasedhiya ing Amerika Serikat, utawa 2 dosis vaksin sawise nampa vaksin dosis tunggal Janssen (Johnson & Johnson) (150) ora dikatutake saka analisis. reaksi salabetipun sawise nampa dosis tambahan.

Wektu wis suwe wiwit rampung saka seri vaksinasi utama nganti nampa dosis tambahan diterangake kanthi pola vaksinasi. Profil kedadeyan sing ora apik sawise dosis 2 lan 3 dibandhingake karo pendaftar sing nampa vaksin mRNA saka pabrikan sing padha kanggo kabeh 3 dosis. Piranti lunak SAS (versi 9.4; SAS Institute) digunakake kanggo nganakake kabeh analisis. Kegiatan pengawasan kasebut ditinjau dening CDC lan ditindakake selaras karo hukum federal lan kabijakan CDC sing ditrapake. **

Sajrone tanggal 12 Agustus – 19 September 2021, jumlah registrasi v-aman 22,191 nglaporake panampa dosis tambahan vaksin COVID-19 sawise ngrampungake seri utama (Tabel 1). Antarane, 14,048 (63.3%) yaiku wanita, lan udakara 30% saben umur 18-49, 50-64, lan 65-74 taun.

Umume pendaftar (21,662; 97.6%) nglaporake yen nampa dosis kaping telu saka pabrikan sing padha karo seri vaksin mRNA utamane, kalebu 98.6% panampa Moderna lan 98.2% panampa Pfizer-BioNTech. Sawetara pendaftar (341; 1.5%) nglaporake seri vaksin mRNA utami disusul karo dosis tambahan vaksin mRNA saka pabrikan liyane, dosis vaksin Janssen sawise nampa seri vaksinasi mRNA utami (10; 0.05%), utawa tambahan dosis vaksin COVID-19 saka pabrikan sawise vaksin Janssen (178; 0.8%).

Antarane pendaftar aman 22,191 v, interval median wiwit rampung saka seri vaksinasi COVID-19 utama nganti nampa dosis tambahan yaiku 182 dina (kisaran interquartile [IQR] = 160-202 dina) (Tabel 2). Antarane sing nampa 2 dosis vaksin Janssen, interval medhia antarane dosis luwih cekak (84 dina; IQR = 16-136 dina).

Reaksi lokal (16,615; 74.9%) lan sistemik (15,503; 69.9%) asring dilaporake sajrone seminggu sawise dosis tambahan vaksin COVID-19, umume dina sawise vaksinasi. Reaksi sing asring dilaporake yaiku nyeri situs injeksi (15,761; 71.0%), lemes (12,429; 56.0%), lan nyeri sirah (9,636; 43.4%).

Ing antarane panampa dosis tambahan 22,191, total 7,067 (31.8%) nglaporake dampak kesehatan, lan udakara 28.3% (6,287) kacarita ora bisa nindakake kegiatan normal saben dina, umume dina sawise vaksinasi. Perawatan medis digoleki dening 401 (1.8%) pendaftar, lan telulas (0.1%) dirawat ing rumah sakit. Alasan nampa perawatan medis utawa rawat inap ing rumah sakit ora dingerteni ing survey sing aman; Nanging, para pendaftar sing nuduhake manawa perawatan medis digoleki vaksinasi dikontak dening staf VAERS lan dianjurake supaya ngrampungake laporan VAERS.

Antarane 21,658 pendaftar aman v sing nampa vaksin mRNA sing padha kanggo kabeh 3 dosis, 12,591 (58.1%) ngrampungake paling ora siji survey pamriksan kesehatan dina 0-7 sawise kabeh 3 dosis; 79.4% lan 74.1% nglaporake reaksi lokal utawa sistemik, sawise dosis 3, dibandhingake karo 77.6% lan 76.5% sing nglaporake reaksi lokal utawa sistemik, sawise dosis 2. Ing antarane para pendaftar sing nampa 3 dosis Moderna (6,283), lokal reaksi asring dilaporake sawise dosis 3 tinimbang dosis 2 (5,323; 84.7% lan 5,249; 83.5%; p-nilai = 0.03) (Gambar). Reaksi sistemik kacarita kurang asring sawise dosis 3 tinimbang dosis 2 (4,963; 79.0% lan 5,105; 81.3%; p-nilai <0.001).

Ing antarane para pendaftar sing nampa 3 dosis Pfizer-BioNTech (6,308), reaksi lokal kacarita luwih asring sawise dosis 3 tinimbang dosis 2 (4,674; 74.1% lan 4,523; 71.7%; p-nilai <0.001). Reaksi sistemik kacarita kurang asring sawise dosis 3 tinimbang dosis 2 (4,363; 69.2% lan 4,524; 71.7%; p-nilai <0.001). Antarane sing nglaporake rasa sakit sawise dosis 3 vaksin mRNA, umume reaksi yaiku ringan (4,909; 51.4%) utawa moderat (4,000; 41.9%); pain abot (ditetepake minangka pain sing nggawe kegiatan saben dina angel utawa mokal) kacarita dening 637 (6.7%).

Diskusi

Ing tanggal 19 September 2021, udakara 2.21 yuta wong ing Amerika Serikat wis nampa dosis tambahan vaksin COVID-19†† sawise rampung seri utama. Wiwit tanggal 12 Agustus – 19 September 2021, ora ana pola reaksi ala sing ora kaduga sing diamati ing antarane para pendaftar aman v 22,191 sing nampa dosis tambahan vaksin COVID-19. Reaksi lokal lan sistemik sing paling akeh dilaporake yaiku entheng nganti moderat, sementara, lan paling asring dilaporake dina sawise vaksinasi. Umume pendaftar sing nampa dosis tambahan nglaporake seri vaksinasi mRNA utami diikuti karo dosis katelu saka pabrikan sing padha.

Uji coba klinis Pfizer-BioNTech, sing kalebu 306 wong umur 18-55 taun, nuduhake manawa reaksi sawise dosis 3 padha karo sing dilaporake sawise dosis 2 (3). Nanging, analisis data aman iki nemokake reaksi lokal rada umum lan reaksi sistemik kurang umum sawise dosis 3 Pfizer-BioNTech.

Pola reaksi salabetipun diamati sawise dosis 3 vaksin Moderna utawa Pfizer-BioNTech konsisten karo reaksi sing wis diterangake sadurunge sawise nampa dosis 2

Jumlah pendaftar sing nuduhake yen nampa 2 dosis vaksin Janssen utawa nampa dosis tambahan saka pabrikan sing beda karo seri utamane sithik, mbatesi kesimpulan.

Data babagan keamanan utawa efektifitas vaksinasi karo produk vaksin COVID-19 saka macem-macem pabrikan diwatesi; Komite Penasihat Praktik Imunisasi (ACIP) nyaranake supaya wong sing ngalami kondhisi imunokompromising kanthi parah nampa dosis kaping telu vaksin mRNA COVID-19 saka pabrikan sing padha karo seri utamane.

Rekomendasi CDC kanggo dosis tambahan saiki ora kalebu wong sing nampa vaksin Janssen.

Sajrone periode sing ditliti ing panliten iki, rekomendasi ACIP kanggo dosis tambahan vaksin COVID-19 diwatesi kanggo wong sing duwe kondhisi imunokompromising parah sing wis ditampa

2 dosis vaksin mRNA.

Panaliten sing ditindakake ing antarane pasien hemodialisis imunokompromis nglaporake yen reaksi lokal lan sistemik sawise dosis 3 vaksin Pfizer-BioNTech padha karo sing sawise dosis 2.¶¶ Laporan infeksi anyar ing wong sing divaksinasi lan nambah prevalensi infeksi varian B.1.617.2 (Delta) saka SARS-CoV-2, virus sing nyebabake COVID-19, ing antarane wong sing divaksinasi bisa uga njaluk sawetara wong golek dosis tambahan ing sanjabane rekomendasi. Interval median wiwit rampung seri utama nganti nampa dosis tambahan udakara 6 wulan; mula, wong sing prioritas sajrone ngluncurake vaksin COVID-19, kalebu tenaga kesehatan lan wong tuwa, bisa uga nampa dosis tambahan.

Temuan ing laporan iki tundhuk paling ora patang watesan. Kaping pisanan, registrasi ing v-aman iku sukarela lan ora bisa dadi wakil saka populasi AS sing divaksinasi; mayoritas peserta ngidentifikasi awake dhewe minangka Putih lan non-Hispanik. Kapindho, sajrone panliten iki, rekomendasi dosis tambahan diwatesi kanggo wong sing ngalami kondisi imunokompromising sing ngrampungake seri vaksinasi mRNA COVID-19 utama; nanging, v-safe ora kalebu informasi babagan status kekebalan awak.

Panampa dosis tambahan bisa uga kalebu wong sing duwe lan tanpa kondhisi imunokompromising. Katelu, hubungan sebab-akibat antarane vaksin lan kedadeyan sing ora serius klinis dilaporake sawise vaksinasi ora bisa digawe nggunakake data aman. Pungkasan, data ora cukup kasedhiya kanggo nemtokake pola reaksi salabetipun sawise nampa dosis tambahan saka pabrikan sing beda karo seri utama utawa kanggo vaksin Janssen.

Dosis tambahan vaksin mRNA COVID-19 dianjurake kanggo wong sing ngalami kondhisi imunokompromising parah (5).

CDC nyaranake dosis tambahan vaksin Pfizer-BioNTech ≥6 wulan sawise rampung seri vaksin utama ing antarane wong-wong sing umure ≥65 taun, warga ing papan perawatan jangka panjang, lan wong umur 50-64 taun kanthi kondisi medis sing ndasari; wong umur 18-49 taun kanthi kondisi medis sing nduwe pengaruh lan wong sing umure 18-64 taun kanthi risiko kena ekspos lan transmisi COVID-19 amarga kahanan pendhudhukan utawa lembaga bisa nampa dosis tambahan adhedhasar tunjangan lan risiko masing-masing

Analisis dhisikan data safety saka> 22,000 pendaftar v-safe nuduhake manawa reaksi lokal rada tambah lan reaksi sistemik rada mudhun sawise dosis 3 mRNA tinimbang sawise dosis 2.

Ora ana pola reaksi ala sing ora dikarepake sing diidentifikasi; sing dilaporake entheng nganti moderat lan sementara. CDC bakal terus ngawasi keamanan dosis tambahan vaksin COVID-19. Data tambahan babagan reaksi ala sing ana gandhengane karo macem-macem kombinasi vaksin lan wektu wiwit rampung seri utama bakal penting kanggo nuntun rekomendasi kesehatan masyarakat.

karakteristikModerna,% (n = 10,601)Pfizer-BioNTech,% (n = 11,412)Janssen,%†, § (n = 178)Total
(N = 22,191)
Dosis 3 Moderna
(n = 10,453; 98.6%)
Dosis 3 Pfizer-BioNTech
(n = 144; 1.4%)
Dosis 3 Janssen
(n = 4; 0.04%)
Dosis 3 Pfizer-BioNTech
(n = 11,209; 98.2%)
Dosis 3 Moderna
(n = 197; 1.7%)
Dosis 3 Janssen
(n = 6; 0.1%)
Dosis 2 Janssen
(n = 48; 27.0%)
Dosis 2 Moderna
(n = 64; 36.0%)
Dosis 2 Pfizer-BioNTech
(n = 66; 37.1%)
sex
Female63.863.950.063.063.533.339.657.859.163.3
lanang35.134.050.036.136.066.760.442.240.935.7
Unknown1.02.100.90.500001.0
Klompok umur, yrs
0-170.00.70.00.60.00.00.00.00.00.3
18-4925.736.125.031.542.650.054.260.957.629.1
50-6428.427.150.031.129.90.033.334.330.329.8
65-7433.927.10.027.821.350.010.44.79.130.5
75-8410.99.025.08.35.60.02.10.03.09.5
≥851.10.00.00.70.50.00.00.00.00.9
Etnisitas
Hispanik / Latino8.015.308.25.6025.06.310.68.2
Non-Hispanik / Latino87.781.910087.690.910054.289.189.487.6
Unknown4.32.804.23.6020.84.704.2
Race
AI / AN0.50.700.50.502.1000.5
Asian4.95.606.17.102.114.113.65.6
Black5.63.506.21.516.76.36.39.15.9
NHPI0.2000.30.504.2000.3
Putih82.682.610080.485.866.756.371.969.781.4
Multiracial1.92.101.81.516.74.24.73.01.9
liyane2.14.202.10.506.31.63.02.1
Unknown2.31.402.52.5018.81.61.52.4

Singkatan: AI / AN = India Amerika / Asli Alaska; NHPI = Native Native utawa Pulo Pasifik liyane.
* Persentasi para pendaftar sing ngrampungake paling ora siji survey kesehatan sing aman v ing dina 0-7 sawise vaksinasi.
 Seri vaksinasi utama.
§ Kalebu wong sing nampa dosis siji dosis utama Janssen lan 1 dosis vaksin tambahan saka pabrikan sing ana ing dhaptar.

ReaksiModerna,% (n = 10,477)Pfizer-BioNTech,% (n = 11,284)Janssen,%†, § (n = 174)Total
(N = 22,191)
Dosis 3 Moderna
(n = 10,453; 98.6%)
Dosis 3 Pfizer-BioNTech
(n = 144; 1.4%)
Dosis 3 Janssen
(n = 4; 0.04%)
Dosis 3 Pfizer-BioNTech
(n = 11,209; 98.2%)
Dosis 3 Moderna
(n = 197; 1.7%)
Dosis 3 Janssen
(n = 6; 0.1%)
Dosis 2 Janssen
(n = 48; 27.0%)
Dosis 2 Moderna
(n = 64; 36.0%)
Dosis 2 Pfizer-BioNTech
(n = 66; 37.1%)
Dina wiwit seri utama, median (IQR)182 (164 - 198)183 (161 - 204)173 (141 - 182)183 (157 - 209)186 (161 - 217)123 (113 - 182)84 (16 - 136)156 (140 - 164)150 (136 - 167)182 (160 - 202)
Reaksi situs injeksi80.964.675.069.481.783.325.070.380.374.9
Gatal20.011.808.410.216.710.46.37.613.9
pain75.960.475.066.680.283.320.868.874.271.0
redness25.28.309.820.816.76.37.812.117.1
dadi gedhe33.617.4016.830.516.76.312.518.224.8
Reaksi sistemik apa wae75.259.750.065.176.110031.368.863.669.9
Lara weteng8.43.506.48.116.74.23.16.17.3
Myalgia49.829.2036.349.250.020.845.333.342.7
Ngisor31.38.350.017.533.550.08.323.410.624.1
Diare9.97.609.09.616.78.36.39.19.4
Fatigue61.844.4051.060.983.314.648.450.056.0
mriyang36.420.150.022.237.150.06.337.512.129.0
Sakit Kepala49.031.1038.449.783.318.835.940.943.4
peserta pain33.018.8023.031.033.316.720.319.727.7
Mual18.810.425.013.621.333.38.39.418.216.1
Rash2.30.701.92.504.21.61.52.1
Nggawe2.22.125.01.42.002.1001.7
Apa wae pengaruh kesehatan39.219.4025.239.133.316.728.124.231.8
Ora bisa nindakake kegiyatan normal saben dina35.218.1022.133.033.310.425.015.228.3
Ora bisa kerja utawa mlebu sekolah13.74.909.021.316.710.46.313.611.3
Perawatan medis sing dibutuhake2.11.401.53.006.3001.8
Telehealth0.90.700.71.002.1000.8
Klinik0.70.700.60.504.2000.6
Kunjungan darurat0.2000.2004.2000.2
Rumah sakit0.05000.1000000.1
RAJAHReaksi lan pengaruh kesehatan sing dilaporake dening wong sing nampa 3 dosis * Moderna (N = 6,283) utawa vaksin COFID-6,308 Pfizer-BioNTech (N = 19) lan ngrampungake paling ora siji survey pamriksa kesehatan sing aman ing dina 0– 7 sawise saben dosis, miturut nomer dosis - Amerika Serikat, 12 Agustus – 19 September 2021
Tokoh kasebut minangka grafik bar sing nuduhake reaksi lan efek kesehatan sing dilaporake dening wong sing nampa 3 dosis Moderna (N = 6,283) utawa vaksin COFID-6,308 Pfizer-BioNTech (N = 19) lan ngrampungake paling ora siji check-in kesehatan sing aman survey ing dina 0-7 sawise saben dosis, miturut jumlah dosis, ing Amerika Serikat sajrone tanggal 12 Agustus – 19 September 2021.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar