24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pulo Canary La Palma saiki dadi zona bencana

Pulo Canary La Palma saiki dadi zona bencana
Pulo Canary La Palma saiki dadi zona bencana
ditulis dening Harry Johnson

Proklamasi zona bencana bakal ngidini pamrentah Spanyol nyedhiyakake dana jutaan negara kanggo ndhukung langkah darurat ing La Palma, lan warga pulau sing kena pengaruh kegiatan vulkanik sing kuat terus ngrusak pulau kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pulo La Palma Canary Islads Spanyol ngenteni awan sing beracun saka lava vulkanik.
  • Pamrentah Spanyol janji jutaan dhukungan amarga kegiatan vulkanik sing kuat terus ngrusak La Palma.
  • Saiki, jutaan sumber daya negara bisa dibebasake kanggo ndhukung langkah darurat ing La Palma, lan sing kena pengaruh jeblugan kasebut. 

Pamrentah Spanyol nerbitake deklarasi dina iki, kanthi resmi ngumumake Canary Islands'La Palma, sing dununge ing pesisir Afrika Lor,' zona bencana '.

Pranyatan zona bencana bakal ngidini Pamrentah Spanyol kanggo nyedhiyakake jutaan dana negara kanthi dana jutaan kanggo ndhukung langkah darurat ing La Palma, lan warga pulau sing kena pengaruh kegiatan vulkanik sing kuat terus ngrusak pulau kasebut.

miturut Pamrentahan Spanyol juru bicara, pamrentah nyedhiyakake dana pambuka € 10.5 yuta ($ 12.30 yuta) kanggo pitulung finansial kanggo La Palma.

Paket kasebut kalebu € 5 yuta kanggo tuku omah, lan sisane dana bakal dialokasikan kanggo tuku perabotan lan barang-barang rumah tangga sing penting sawise ewonan kudu dipindhah.

Lava terus mili saka gunung berapi Cumbre Vieja sing fisura pisanan dibuka tanggal 19 September sawise puluhan taun ora aktif, ngrusak meh 600 omah uga gréja lan kebon gedhang ing Pulo Canary populer karo turis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar