SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality India Breaking News News Mbangun maneh tanggung jawab Sustainability News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Negara India Saiki fokus ing Pariwisata sing Ketahanan

Pariwisata berkelanjutan Odisha
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Pariwisata Odisha wingi ngatur webinar "Pariwisata kanggo Pertumbuhan Inklusif - Refleksi & Cara Maju" bebarengan karo FICCI, minangka bagean saka perayaan Hari Pariwisata Dunia 2021.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pesen saka Kepala Menteri Odisha negesake perlune pariwisata sing didhukung masarakat.
  2. Odisha nyedhiyakake reservoir pengalaman wisata ceruk sing durung dituku.
  3. Nalika lelungan lan pariwisata terus nglawan pandemi, Pariwisata Odisha njupuk langkah cepet menyang pembangunan integrasi sektor pariwisata negara sing mandhiri lan ndhukung pemulihan ekonomi sing luwih akeh.

Kepala Menteri Pak Naveen Patnaik, Pamrentah Odisha, ngirim pesen sing nyorot kebutuhan kanggo sektor pariwisata mandhiri, tanggung jawab, lan didhukung komunitas. Pesen kasebut diwaca sajrone webinar dening Pak Sachin Ramchandra Jadhav, Direktur & Addl. Sekretaris, Departemen Pariwisata, Pamrentahan Odisha.

Wangsulane:Oksana nampilake waduk pengalaman wisata ceruk sing durung dituku. Sanajan ana tantangan sing ditanggepi pandemi kasebut, kita nyumurupi kekuwatan lan ketahanan sing dituduhake dening para pemangku kepentingan industri pariwisata lan keramahan kanggo nggawe swasana aman, aman lan pengayaan pengalaman kanggo para plancong kanggo njelajah Odisha - Rahasia Paling Ditutup ing India.

"Tema Hari Pariwisata Dunia 2021 yaiku Pariwisata kanggo Pertumbuhan Inklusif. Nalika sektor pariwisata lan pariwisata terus nglawan pandemi, Pariwisata Odisha njupuk langkah cepet menyang pembangunan integrasi sektor pariwisata negara sing mandhiri lan ndhukung pemulihan ekonomi sing luwih akeh. Pariwisata sing berkelanjutan lan tanggung jawab minangka intrinsik kanggo Odisha.

"Pariwisata sing berkelanjutan lan tanggung jawab minangka intrinsik kanggo Odisha. Penawaran utama kita berorientasi ing komunitas. Inisiatif ekowisata Odisha saka kamp alam sing dikelola dening komunitas Odisha nuduhake model iki kanthi surat lan semangat. Kita uga wis ngenalake Skema Pembentukan Omah Homestay 2021 kanggo ngaktifake nggawe pengalaman pariwisata sing nyenyet liwat operasional homestay ing tujuan macem-macem bio sing ora digoleki kanthi budaya sing akeh nalika nambah kewirausahaan lokal lan ningkatake mata pencaharian deso.

"Ing upaya kanggo nggawe Odisha minangka pusat pariwisata standar global, kita aktif ngupayakake pembangunan infrastruktur liwat rencana induk integral tujuan prioritas sing diidentifikasi ing saindenging negara kanthi ruang lingkup partisipasi komunitas lan nggabungake perusahaan penambahan nilai berkelanjutan kaya kerajinan tangan lan promosi Masakan Odia asli. ”

Pak Jyoti Prakash Panigrahi, Menteri Pariwisata, Odia Basa, Sastra & Budaya, Pamrentahan Odisha, ujar manawa Odisha wis nyusun strategi lan visi pariwisata ing lingkungan pasca COVID nalika njamin keamanan minangka prioritas.

Nyorot potensi pariwisata sing luar biasa ing negara kasebut, Pak Panigrahi ujar: "Kita duwe lanskap unik, budaya lan situs warisan sing apik ing negara Odisha. Kaya sing kasebut dening Kepala Menteri Hon'ble, pamrentah duwe komitmen kanggo ngurus ekowisata ing model sing didhukung dening komunitas sing uga bisa dilestarekake. Negara kasebut uga nampa Penghargaan Perak kanggo "Negara Maju Masa Depan Paling Apik" ing Penghargaan Pariwisata Bertanggung Jawab India kaping 6. Odisha minangka pimpinan Pariwisata lan Olahraga. Negara kasebut uga dadi pimpinan sektor liyane kayata pemberdayaan wanita sing ditiru negara liya. ”

Salajengipun, Menteri uga negesake babagan Pariwisata Caravan, sawijining kabijakan pamrentah India, lan nyebutake manawa negara kasebut njupuk kabeh langkah wiwit digawe prasarana dhasar sing dibutuhake kanggo Pariwisata Caravan nganti produk pungkasan kanggo mesthekake yen iki rampung lan ditrapake rauh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar