SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Warta Pecah Arab Saudi Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

UNWTO pindhah menyang Arab Saudi Ditahan: Sekretaris Jenderal Zurab Pololikasvili ing Alangan Gedhe?

UNWTO
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Menteri Pariwisata Arab Saudi Ahmed Al Khateeb. minangka panggerak lan penggerog nyata ing jagad pariwisata global, dene Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikasvi bisa uga ora duwe kerja maneh.

Gerakan markas UNWTO isih ditanggepi, nanging iki durung mesthi pungkasane crita.

Print Friendly, PDF & Email
  • Relokasi Markas UNWTO saka Spanyol menyang Arab Saudi entuk perhatian sing beda karo Perdana Menteri Spanyol Pedro Sánchez lan Sekretaris Jenderal PBB Antonio Guterres.
  • Tdheweke PM Spanyol wis telpon karo Pangeran Mahkota Arab Saudi Mohammed bin Salman Al Saud, ing endi pamindhahan UNWTO bisa uga dadi sebab utama telpon babagan masa depan hubungan Saudi-Spanyol.
  • Kaget, Antonio Guterres, Sekretaris Jenderal uga melu. Manipulasi pemilih taun dening Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikasvili, ora nate ditangani, lan isih ora dianggep ing New York. Saiki SG saiki melu melu sawise diwenehi tandha babagan pamrentah Spanyol.

Campur tangan PBB kanggo nahan langkah UNWTO wis sukses saiki.

Nanging Spanyol saiki bisa uga milih mundur dhukungan kanggo Sekretaris Jenderal Pololikashvili. 

Miturut sumber ing manipulasi ing Pemilihan maneh Januari kanggo Zurab Pololikashvili dadi sekretaris jenderal UNWTO dening Komite Eksekutif UNWTO bakal diwiwiti. Kanthi pitulung saka Spanyol, dhukungan kanggo para sing protes Sekretaris Jenderal haram pungkasane bisa mungkasi.

Pemilihan maneh kanggo Zurab kudu dikonfirmasi ing Majelis Umum Maroko sadurunge pungkasan taun. Ora mung Spanyol, nanging akeh negara liya ing donya sing bisa lan kudu nglawan konfirmasi maneh Zurab kanggo masa jabatan kaping pindho, lan ngilangi kabeh pemilihan 2018.

eTurboNews rnglaporake manawa Sekretaris Jenderal UNWTO sejatine ora dipilih kanthi bener lan sah ing jabatan 2018 saiki.

Pindhah Kantor Pusat UNWTO menyang Arab Saudi

Sanajan pamindhahan kasebut durung nate dadi panjaluk resmi saka Saudi, nanging ora dikirim kanthi ditulis menyang Pamrentah Spanyol, uga kanggo UNTWO, Arab Saudi kanthi aktif lan terbuka melu ngrampungake langkah iki.

Katon Zurab Pololikashvili wis yakin dhukungan Saudi. Dheweke uga njamin dhukungan marang Spanyol. Tweet sing dikirim dening Zurab sing nuduhake dhukungane kanggo Spanyol bakal dibatalake kanggo mbingungake jabatane kaping pindho babagan perkara kasebut.

eTurboNews tekan sawetara menteri pariwisata ing saindenging jagad. Kabeh padha setuju yen milih milih pindhah menyang Arab Saudi, lan ngurmati dhukungan saka Saudi Arabia kanggo pariwisata jagad.

eTurboNews obrolan langsung lan ora direkam karo menteri, alat bantu lan pejabat liyane kanthi jelas negesake dhukungan gedhe kanggo swara kasebut.

Iki uga negesake tingkat frustrasi negara-negara anggota UNWTO sing saiki.

Amarga intervensi saka PBB, pamindhahan HQ iki bisa uga ditanggepi saiki, nanging negosiasi lan diskusi ing babagan kasebut katon terus.

Sampeyan mung bisa ngarep-arep manawa pengaruh lan kekuwatan fiskal Arab Saudi kanggo pariwisata jagad aman bakal terus. Saiki dadi kasempatan kanggo UNWTO sing luwih kuat, perjalanan global sing luwih kuwat, lan industri pariwisata supaya metu saka krisis sing lagi ana.

Yen Arab Saudi melu, ana pangarep-arep kanggo akeh negara sing gumantung karo pariwisata ing mangsa ngarep.

Arab Saudi bisa uga duwe kapinteran kanggo ngrampungake masalah iki lan mitra karo Spanyol. Mungkin kaloro negara kasebut bisa uga duwe peranan penting kanggo mbalekake pentinge, ngadeg, lan pengaruhe Organisasi Pariwisata Dunia sing kudu nuntun sektor iki metu saka pandemi kasebut.

María Reyes Maroto Illera (lair 19 Desember 1973) minangka Menteri Industri, Dagang, lan Pariwisata Spanyol ing pamrentahan Perdana Menteri Pedro Sánchez wiwit taun 2018.

Menteri Maroto wis katon ringkih ing Spanyol. Menteri Pariwisata Spanyol Reyes Maroto, nalika ngobrol karo Radio Canal Sur, dina Senin, nyaranake manawa letusan gunung geni ing La Palma minangka daya tarik turis anyar, ngajak pengunjung teka.

Dina iki Lava saka gunung geni ing La Palma tekan segara. Masalah utama para panguwasa saiki yaiku awan beracun sing bisa tekan Pulau Canary, digawe kanthi kontak antara watu cair lan samodra.

Kemitraan menang / menang karo Arab Saudi mesthine bakal nambah jabatan menteri pariwisata Spanyol saiki.

Apa sing kudu ditindakake kanggo mindhah UNWTO?

106 swara dibutuhake kanggo nyetujoni pamindhahan markas kasebut. Miturut eTurboNews sumber, udakara 90% swara kasebut wis dijamin. Wis ana dhukungan gedhe banget saka Afrika, donya Arab, nanging uga Karibia, lan uga sawetara negara Eropa ..

Napa Arab Saudi?

Saudi Arab ing 2030 Rencana Strategis duwe pariwisata ing antarane telung prioritas.

Pangeran Mahkota Mohamed Bin Salman wis ngajokake negara kasebut dadi saka kontribusi pariwisata 1% menyang PDB nasional nganti 10% ing rencana sing nganti taun 2030.

Rencana kasebut ditindakake dening Menteri Pariwisata Saudi Ahmed Al Khateeb.

Pertengahan September, Pamrentah Spanyol ngatur kunjungan menyang markas UNWTO ing Madrid, Palacio de Congresos de La Castellana.

Jenderal Screter Pololikashvili rawuh ing kunjungan kasebut, nanging banjur lolos saka konferensi pers sing dijadwalake karo menteri-menteri Reyes Maroto lan José Manuel Albares. Dheweke ora repot nekani media utawa nolak desas desus babagan pangowahan markas lan dhukungane kanggo Riyadh

Nalika semana pamrentah Spanyol mutusake langsung menyang PBB.

Pirang wulan kepungkur, UNWTO ngatur forum ing negara Afrika Selatan kanggo ngrembug babagan saranane nggawe merek pariwisata gabungan kanggo negara kasebut. 

Wakil saka 47 negara Afrika melu rapat kasebut sajrone telung dina. "Ing kana, sekretaris jenderal bisa ngomong kanthi pribadi karo kabeh wong, lan tanpa saksi saka bawana liyane.

Dhuwit sing dikepengini Saudi Arabia bakal migunani banget kanggo kabeh proyek lelungan lan turisme negara kasebut.

Hubungan antarane Spanyol lan UNWTO ora mesthi luar biasa nanging apik, miturut laporan ing media perdagangan Spanyol. "Nanging Spanyol milih Zurab nglawan pencalonan liyane sing kalebu wakil sekretaris Spanyol."

Kasunyatan duwe markas UNWTO ora nggawe Spanyol dadi ibukutha pariwisata global, bertentangan karo apa sing pengin dideleng sawetara.

"Pamrentah Spanyol meh ora ngerti manawa tagihan kantor pusat dibayar kanthi otomatis saben wulan lan ora ana sing ngerti, kajaba pejabat sing mrentah transfer bank, sing isih otomatis." Spanyol mbayar markas UNWTO. Kabeh iki regane Spanyol udakara 2 Yuta Euros setaun.

The Sekretaris Jenderal UNWTO nuntut padha karo Organisasi Buruh Internasional (ILO) lan Direktur Jenderal Program Pembangunan PBB (UNDP): $ 20,000 saben wulan kanggo 12 bayaran saben wulan = $ 240,000. Dheweke uga nampa € 40,000 saben taun kanggo omah plus mobil lan supir. Sekretaris jenderal dibayar dening UNWTO, dudu Spanyol.

Sing dibayar saben negara dadi anggota UNWTO gumantung saka PDB, populasi, lan resep turis sing ditrapake. Jumlah kasebut ora bisa ngluwihi 5% anggaran organisasi. 

Negara-negara sing mbayar paling akeh yaiku Prancis, China, Jepang, Jerman, lan Spanyol, sing masing-masing nyumbang udakara 357,000 euro. Sing mbayar paling sithik yaiku Seychelles lan Samoa, kanthi ragad 16,700 euro saben taun.

UNWTO mung nggawa regane sithik kanggo industri lan tujuan pariwisata. Fokus kurang, tanpa anggaran -12 yuta dolar saben taun, sing 60% dadi gaji-, karo pejabat sing ditunjuk dening negarane. Korupsi internal lan stagnasi lan praktek lawas sing wis lawas mesthi dadi masalah.

UNWTO saiki duwe Anggota 159. PBB duwe 193 anggota negara.

Amerika Serikat ninggalake UNWTO ing 1995, Belgia ing 1997, Inggris ing 2009, Kanada ing 2012, lan Australia ing 2014.

Uga ora ana Irlandia, Siprus, Selandia Baru, Luksemburg, lan kabeh negara-negara Nordik: Islandia, Norwegia, Swedia, Finlandia, lan Denmark, ditambah loro negara Baltik, Estonia lan Lithuania nggawe UNWTO dadi organisasi sing ringkih.

Cetha arah anyar kanggo UNWTO iku penting supaya agensi afiliasi PBB iki bisa urip.

Nganti saiki Arab Saudi nanggepi UNWTO lan Pariwisata Dunia kabeh ora kaya negara liya ing ndonya. Bakal ana langkah sabanjure, sing mesthi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar