24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

United Airlines mecat 593 karyawan amarga nolak vaksinasi

United Airlines mecat 593 karyawan amarga nolak vaksinasi
United Airlines mecat 593 karyawan amarga nolak vaksinasi
ditulis dening Harry Johnson

United Airlines minangka maskapai penerbangan pertama AS sing nemtokke mandhiri vaksin COVID-19 marang karyawane ing wiwitan Agustus. Maskapai AS liyane ora pengin ngetutake, nanging pindhah kanggo mungkasi pangayoman kanggo karyawan sing durung divaksinasi sing positif virus kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Karyawan United Airlines 67,000 AS diprentah nyedhiyakake bukti vaksinasi ing dina Senin kepungkur.
  • Nanging United Airlines, bakal ngidini karyawan tetep kerja yen wis divaksinasi nanging gagal ngirim bukti ing tenggat wektu kasebut.
  • Buruh sing durung divaksinasi duwe sawetara minggu miturut aturan pemecatan serikat kerja saiki kanggo inokulasi yen pengin tetep.

United Airlines mrentah 67,000 karyawan AS kanggo nyedhiyakake bukti vaksinasi ing dina Senin kepungkur.

Saiki 593 karyawan perusahaan ngalami debit sawise ora tundhuk karo kebijakan vaksinasi COVID-19 maskapai kasebut.

"Iki minangka keputusan sing angel banget, nanging supaya tim tetep aman mesthi dadi prioritas utama," ujare kepala eksekutif maskapai penerbangan Scott Kirby lan presiden Brett Hart nalika memo para karyawan.

Nalika mayoritas Airlines'Karyawan tundhuk karo kabijakan perusahaan, 593 buruh nolak ora diganggu lan gagal ndhaptar pengecualian kanthi alesan agama utawa medis sing tenan ditindakake perusahaan kasebut yen ora divaksinasi. 

"Alesan kita mbutuhake vaksin kanggo kabeh karyawan ing Amerika Serikat iku gampang - supaya masarakat tetep aman - lan kasunyatane yaiku: kabeh wong luwih aman nalika kabeh divaksinasi, lan syarat vaksin bisa digunakake," ujare United ing memo kasebut.

Airlines Nanging, bakal ngidini para staf tetep kerja yen wis divaksinasi nanging gagal ngirim bukti nalika tenggat wektu, utawa yen bakal dilecehake sadurunge keputusan resmi pemecatan kasebut rampung.

Iki tegese para pekerja sing durung divaksinasi duwe sawetara minggu utawa malah pirang-pirang wulan miturut aturan pemecatan serikat kerja saiki kanggo inokulasi yen pengin tetep.

United Airlines ngumumake awal wulan iki bakal nggawe karyawan sing dikecualikake saka vaksin nalika ora mbayar utawa cuti medis wiwit tanggal 2 Oktober. Rencana kasebut banjur dibatalake sawise tuntutan hukum sing ditindakake dening enem karyawan mrentah keputusan kasebut. Udakara 2,000 karyawan nganti saiki njaluk pangecualian kasebut. 

United Airlines minangka maskapai penerbangan pertama AS sing nemtokke mandhiri vaksin COVID-19 marang karyawane ing wiwitan Agustus. Maskapai AS liyane ora pengin ngetutake, nanging pindhah kanggo mungkasi pangayoman kanggo karyawan sing durung divaksinasi sing positif virus kasebut. Dumunung ing Georgia Delta Air Lines nanggung tambahan biaya asuransi kesehatan saben wulan $ 200 kanggo staf sing durung divaksinasi.

Kaya maskapai liyane, United kena pengaruh banget amarga watesan perjalanan sing diinduksi pandemi, amarga kudu nemoni sawetara karyawan 36,000 nalika puncak krisis taun kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar