SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Airlines Airport Asosiasi Warta aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

IATA: Wutah panjaluk kargo udara global ngluwihi kapasitas

IATA: Wutah panjaluk kargo udara global ngluwihi kapasitas
IATA: Wutah panjaluk kargo udara global ngluwihi kapasitas
ditulis dening Harry Johnson

Kanthi lelungan internasional isih depresi parah, ana sawetara pesawat penumpang sing nyedhiyakake kapasitas weteng kanggo momotan. Lan kemacetan rantai pasokan bisa saya kuat nalika bisnis terus nambah produksi.

Print Friendly, PDF & Email
  • Permintaan global, diukur ing ton-kilometer kargo (CTK), mundhak 7.7% dibandhingake karo Agustus 2019 (8.6% kanggo operasi internasional).
  • Kacepetan wutah saya suwe dibandhingake wulan Juli, sing nyuda permintaan mundhak 8.8% (tumrap level pra-COVID-19).
  • Pemulihan kapasitas kargo ngaso ing wulan Agustus, mudhun 12.2% dibandhingake karo Agustus 2019 (13.2% kanggo operasi internasional). Ing istilah saben wulan, kapasitas mudhun 1.6% - penurunan paling gedhe wiwit Januari 2021. 

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) dirilis data Agustus 2021 kanggo pasar kargo udara global sing nuduhake manawa panjaluk terus tren pertumbuhane sing kuwat nanging tekanan ing kapasitas saya mundhak. 

Willie Walsh, IATADirektur Jenderal

Minangka perbandingan antara asil saben wulan 2021 lan 2020 kleru dening pengaruh COVID-19 sing luar biasa, kajaba sing kacathet, kabeh perbandingan ing ngisor iki nganti Agustus 2019 sing ngetutake pola panjaluk normal.

  • Permintaan global, diukur ing ton-kilometer kargo (CTK), mundhak 7.7% dibandhingake karo Agustus 2019 (8.6% kanggo operasi internasional). Wutah umume tetep kuwat dibandhingake karo tren pertumbuhan rata-rata jangka panjang udakara 4.7%.
  • Kacepetan wutah saya suwe dibandhingake wulan Juli, sing nyuda permintaan mundhak 8.8% (tumrap level pra-COVID-19).
  • Pemulihan kapasitas kargo ngaso ing wulan Agustus, mudhun 12.2% dibandhingake karo Agustus 2019 (13.2% kanggo operasi internasional). Ing istilah saben wulan, kapasitas mudhun 1.6% - penurunan paling gedhe wiwit Januari 2021. 

Kondisi ekonomi tetep ndhukung pertumbuhan kargo udara nanging luwih ringkih tinimbang ing wulan sadurunge sing nuduhake yen tuwuhing manufaktur global wis pucuk:

  • Komponen produksi Manufaktur Agustus Indikator Manajer Purchasing (PMI) yaiku 51.9, nuduhake dorongan jangka pendek yen permintaan kasebut dikirim liwat udara. Iki mudhun saka 54.4 ing wulan Juli. 
  • Komponen pesenan ekspor Agustus saka PMI luwih disenengi kanggo kargo udara, sanajan kurang ndhukung tinimbang wulan sadurunge. Ekspansi terus ing level global, nanging ana kontraksi ing ekonomi sing lagi maju. 
  • Rasio inventaris-kanggo-penjualan isih murah sadurunge musim ritel pungkasan taun. Iki positif kanggo kargo udara, nanging kendala kapasitas luwih saiki nggawe risiko. 

"Permintaan kargo udara duwe wulan liyane sing kuat ing wulan Agustus, nganti 7.7% dibandhingake karo level pra-COVID. Akeh indikator ekonomi nuduhake musim puncak pungkasan taun sing kuwat. Kanthi lelungan internasional isih depresi parah, ana sawetara pesawat penumpang sing nyedhiyakake kapasitas weteng kanggo momotan. Lan kemacetan rantai pasokan bisa saya kuat nalika bisnis terus ningkatake produksi, "jarene Willie Walsh, IATADirektur Jenderal.  

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar