SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Hawaii HITA News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News

Hawaii Laporake Erupsi Vulkanik Anyar

Bledosan vulkanik Hawaii
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Udakara jam 3:20 sore Waktu Standar Hawaii (HST) dina iki, Rebo, 29 September 2021, jeblugan diwiwiti ing kawah Halemaʻumaʻu ing kaldera puncak Kīlauea, ing Taman Nasional Volcanoes Hawai'i.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Fisure dibukak ing njero tlaga lava sing lawas ing kawah sisih wétan lan ngasilake aliran lava ing permukaan tlaga.
  2. Venture liyane dibukak udakara jam 4:43 dina iki ing tembok sisih kulon kawah Halemaʻumaʻu.
  3. Observatorium Volcano Hawaii ngunggahake level peringatan saka oranye dadi abang, tegese jeblugan gunung geni saiki ana ing sangisore penasihat.

Fissure dibukak ing sisih wétan pulo gedhe ing njero tlaga lava sing aktif Kawah Halemaʻumaʻu wiwit Desember 2020 nganti Mei 2021, lan ngasilake aliran lahar ing permukaan tlaga lava sing luwih lawas.

Udakara jam 4:43 sore HST, bolongan liyane mbukak ing tembok kawah Halemaʻumaʻu sisih kulon.

Observatorium Gunung Berapi Hawaii masang foto lava ing kawah kasebut jam 3:40 sawise ngunggahake level tandha supaya gunungapi kasebut dadi jam tangan saka penasehat.

Miturut Observatorium Volcano Hawaii, awan iki nambah deformasi lemah lan aktivitas gempa. Tandha level diangkat saka oranye dadi abang (peringatan) udakara jam 4:00 sore Udakara 17 gempa bumi kacathet dening Survei Geologi AS (USGS) kanthi kisaran 2.5-2.9 sajrone 24 jam pungkasan.

Kanthi jeblugan kasebut kebak ing kawah Halemaʻumaʻu, saiki ora ana ancaman tumrap wilayah sing dununge masarakat. Pejabat bakal ngawasi kegiatan lan bebaya potensial nalika letusan terus.

Hawaii Shira nuduhake ing twitter kurang saka setengah jam kepungkur: Anakku ujar yen dheweke weruh ana kenaikan bau belerang dioksida nalika arep njupuk putrane ing Volcano Charter School awan mau.

Kali terakhir Kilauea njeblug yaiku nalika diwiwiti wulan Desember 2020. Terus muntahake lahar nganti Mei 2021. Letusan kasebut nggawe danau lava anyar ing puncak kawah.

Sajrone wektu aktif pungkasan, Kilauea ngasilake lava luwih saka 41 yuta meter kubik, utawa 11 yuta galon, sajrone 157 dina terus-terusan mbledhos.

Lava wis lemes saka wilayah sing padha ing 2018 nalika Kilauea njeblug ing salah sawijining zona keretakan ngisor. Letusan kasebut paling gedhe sing wis direkam nganti saiki ing gunung geni. Ngancurake akeh omah lan ngilangi ewonan wong.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar