SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Tanggepan resmi Delta COVID-19 nandhang pemulihan lelungan udara

Tanggepan resmi Delta COVID-19 nandhang pemulihan lelungan udara
Tanggepan resmi Delta COVID-19 nandhang pemulihan lelungan udara
ditulis dening Harry Johnson

Hasil Agustus nggambarake pengaruh keprihatinan babagan varian Delta ing lelungan domestik, sanajan lelungan internasional terus mlaku kanthi keong kanggo pulih maneh sing ora bisa kedadeyan nganti pamrentah mbalekake kabebasan lelungan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Total panjaluk lelungan udara ing Agustus 2021 mudhun 56.0% dibandhingake karo Agustus 2019. 
  • Iki kabeh didhukung dening pasar domestik, sing mudhun 32.2% dibandhingake karo Agustus 2019, kerusakan utama wiwit Juli 2021.
  • Permintaan penumpang internasional ing wulan Agustus 68.8% ing ngisor Agustus 2019, yaiku asil peningkatan dibandhingake penurunan 73.1% sing kacathet ing wulan Juli. 

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake yen pulih lelungan udhara nyuda wulan Agustus dibandhingake wulan Juli, amarga tumindak pamrentah nanggepi keprihatinan varian Delta COVID-19 nyuda permintaan perjalanan domestik. 

Willie Walsh, IATADirektur Jenderal

Amarga bandhingane antarane asil 2021 lan 2020 saben wulan kleru dening pengaruh COVID-19 sing luar biasa, kajaba kabeh nyathet kabeh perbandingan nganti Juli 2019, sing ngetutake pola panjaluk normal.

  • Total panjaluk lelungan udhara ing Agustus 2021 (diukur ing kilometer penumpang utawa RPK penghasilan) mudhun 56.0% dibandhingake karo Agustus 2019. Iki nuduhake penurunan saka Juli, nalika panjaluk ana 53.0% ing ngisor level Juli 2019.  
  • Iki kabeh didhukung dening pasar domestik, sing mudhun 32.2% dibandhingake karo Agustus 2019, kerusakan utama wiwit Juli 2021, nalika lalu lintas mudhun 16.1% dibanding rong taun kepungkur. Dampak paling ala yaiku ing China, dene India lan Rusia minangka siji-sijine pasar gedhe sing nduwe asil dandan saben wulan dibandhingake karo Juli 2021. 
  • Permintaan penumpang internasional ing wulan Agustus 68.8% ing ngisor Agustus 2019, yaiku asil peningkatan dibandhingake penurunan 73.1% sing kacathet ing wulan Juli. Kabeh wilayah nuduhake asil dandan, sing bisa nyebabake tingkat vaksinasi lan watesan perjalanan internasional sing kurang ketat ing sawetara wilayah.

"Hasil Agustus nggambarake pengaruh keprihatinan babagan varian Delta ing lelungan domestik, sanajan lelungan internasional terus mlaku kanthi keong kanggo pulih maneh sing ora bisa kedadeyan nganti pamrentah mbalekake kabebasan lelungan. Ing babagan kasebut, woro-woro AS sing anyar kanggo ngilangi watesan perjalanan wiwit awal November kanggo para plancong sing divaksinasi kanthi lengkap minangka warta sing apik lan bakal nggawa kepastian menyang pasar utama. Nanging isih ana tantangan, pesenan September nuduhake yen saya rusak ing pemulihan internasional. Warta ala kasebut mlebu kuartal kaping papat sing luwih alon, ”jarene Willie Walsh, IATADirektur Jenderal. 

Agustus 2021 (% chg vs wulan sing padha ing 2019)Share donya1RPKASKPLF (% -pt)2PLF (level)3
Pasar Total 100.0%-56.0%-46.2%-15.6%70.0%
Afrika1.9%-58.0%-50.4%-11.5%64.0%
Asia Pacific38.6%-78.3%-66.5%-29.6%54.5%
Eropah23.7%-48.7%-38.7%-14.4%74.6%
Amerika Latin5.7%-42.0%-37.7%-5.8%77.4%
Timur tengah7.4%-68.0%-53.1%-26.0%56.0%
Amerika Utara22.7%-30.3%-22.7%-8.6%78.6%
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar